Neden Yerçekimi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apoyraz
    apoyraz's avatar
    Erkek
    newton yerçekimi oldugunu soyler ve bu günümüze kadar  kanun olarak gelir rivayete göre newtonun balşına elma düşer ve yerçekimini bulur. Benim anlamadıgım konu rivayet gerçek olmasa bile o zamanın teknolojisinide göz önüne alarak belki yerçekimi değil gök itmesi var
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek
    newtonun zamanında yer çekimi diye bir şeyin olması gerektiğini düşünüyorlardı ama adını koyamıyorlardı. newton yer çekimi dedi ismini koydu ve formülize etti. olay bundan ibarettir. bazı bilim tarihçilerine göre hikayesini daha kuvvetlendirmek için böyle bir hikaye uydurduğunuda söylerler.

boş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

apoyraz bunu yazdı:
    -----------------------------
    newton yerçekimi oldugunu soyler ve bu günümüze kadar  kanun olarak gelir rivayete göre newtonun balşına elma düşer ve yerçekimini bulur. Benim anlamadıgım konu rivayet gerçek olmasa bile o zamanın teknolojisinide göz önüne alarak belki yerçekimi değil gök itmesi var
    -----------------------------

gök itmesi denmemesinin sebebi dünyanın çekirdeginin çekim kuvveti bilindiginden dolayı 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Merkezkaç kuvveti

ayın dünya üzerindeki yörüngesini dünyanın yerçekimi belirliyor.  Eğer dediğin gibi gök itimi diye birşey olsaydı zannımca hem dünya hem de ay birbirini çekmez ve iterdi. O zaman da ne yörünge olurdu ne de hareket.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    kısaca güneş sistemi olmazdı güneş sistemi olmayınca hayat olmazdı güneşte gezgenleri çekim kuvvetiyle belli bi yörüngede tutuo
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Gerçi ben bir yerlerde,kütleler arası ya da yer kuvveti çekiminin yadsınamaz oluşunu fakat bunun bizi dünyada tutmaya yetmeyecek kadar az olduğundan,aslında atmosferin bize uyguladığı basınçtan dolayı olduğunu okumuştum...

E cisimler de zaten ağırlıklarından dolayı serbest düşme hareketi yapıyorlar...

Gökün itmesinden çok,yerin merkezinde varsayılan çekim kuvveti ile,cisimler ivmeli olarak serbest düşme hareketi yaparlar...

Ben bir gezegenler ya da neler varsa işte,onlar arası çekim kuvvetinin olduğunu ve yerçekiminden dolayı da elips şeklinde yöründe izlediklerini biliyorum...Bileşke kuvvetten oluşuyor olsa gerek...

Gökte itecek kuvvet nedir ki o.O

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    kütleler arası çekim nedir bir okusaydınız keşke ilk...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek
    Gökyüzü itmesi var diyorsun Arkadaş.Aklıma daha önce bana sorulmuş bir soru geldi:Dünyanın mesela kuzey kutbundan güney kutbuna dek açılan bir çukur olduğunu var sayalım.Kuzey kutbundan kuyu içine atılan taş nasıl bir hareket yapar?Tabiki merkeze kadar artan bir ivme ile hız kazanacak o hızı ile merkezi geçip güney kutbuna yaklaşacak sonra bu hareket enerjisi azalana kadar devam edecek ve en sonunda çekirdeğin ortasında yani yerçekiminin merkezinde asılı kalacaktır.Yanlış mı?

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    adamım gök bizi itiyor olsaydı dünyanın heryerinde dünyanın merkezine doğrumu iticekti? havadan bırakılan şey dünyanın merkezine doğru düşüyorsa demekki yerçekimi vardır ;)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    İnsanların uçması çok kötü hayali bile kötü 

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    türkiyede bir yerde yerçekimi kanunu tersine işliyordu gazetede görmüştüm. turistler falan gidip bakıyolarmş yokuş yukarı araba boşta çıkıyormş acayip bişi araştırmk lazım

We can be more, we can be much more.
Toplam Hit: 4193 Toplam Mesaj: 29