Neden Yerçekimi ?
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
türkiyede bir yerde yerçekimi kanunu tersine işliyordu gazetede görmüştüm. turistler falan gidip bakıyolarmş yokuş yukarı araba boşta çıkıyormş acayip bişi araştırmk lazım
öyle bir yer var evet ama yerçekimiyle ilgili değil bu. o yokuşta manyetik alan var. mıknatıs gibi çekiyor metali.
-----------------------------ben göz yanılması diye hatırlıyorum, aslında yokuş değil, iniş. fakat bakınca yokuş gibi görünüyor diye hatırlıyorum, öyle yerler çok var, bizim burda da vardı, küçükken bisikletle gidip artislik yapıyorduk ;)
-----------------------------yeah bende Konpinin profilinde görünce geldim konuya.
göz yanılması.
Erzurumda Abdurrahman Gazi Türbesi yolunda öyle bi yer var ve erzurumlular bu işi abartır. Şahsım tarafından yüksekliği ölçülmüştür öle bişi yoktur. :)
-
Hocam Kütleler Çeker birbirini aslında temeli buna dayanıyor :)
-
gkhn759 bunu yazdı:
NowalgiN bunu yazdı:
----------------------------Hocam merkezkaç değil merkezcil ivme yada kuvvettir onun ismi. Bu bizdeki genel bir yanılgı zira merkezinden kaçıran bir kuvvet yoktur. Merkezine çeken bir kuvvet vardır
-----------------------------Yok hocam merkezkaç, Merkezcil ivmede varda o biras daa farklı neyse.Senin dediğin doğru cismin merkezine doğru bi çekim kuvveti vardır.Ama merkezkaç dediğnde dairesel hareket yapan yani dönen cisimlerin dışa doğru merkezden kurtulma isteği Mesela; 30 cm bi ipin ucuna anahtar vb. cisim bağladığımızda onu döndürürken bıraktığımız anda dışa doğru fırlar.merkezkaç budur.Adındanda anlaşılacağı gibi Merkezden kaçma isteği.
-
hiç mi kafanız güzelken bakmadınız etrafınıza:) bu tabiat kanunlarının hepsi hikaye ozamanlar :)gök itimi gerçek.. merkez kaç değil merkez yakala... suda kaldırma kuvveti filan.. değişik yani :)
-
faruk_sahin bunu yazdı:
-----------------------------Yok hocam merkezkaç, Merkezcil ivmede varda o biras daa farklı neyse.Senin dediğin doğru cismin merkezine doğru bi çekim kuvveti vardır.Ama merkezkaç dediğnde dairesel hareket yapan yani dönen cisimlerin dışa doğru merkezden kurtulma isteği Mesela; 30 cm bi ipin ucuna anahtar vb. cisim bağladığımızda onu döndürürken bıraktığımız anda dışa doğru fırlar.merkezkaç budur.Adındanda anlaşılacağı gibi Merkezden kaçma isteği.
-----------------------------Hocam senin kafan güzel heralde. Senin dediğin olaydaki v^2/r lik bir ivmedir ve senin dediğin gibi olsa direk 90 derecelik açıyla dik olarak dısarı gider. Ama pek severek verdiğin anahtar merkeze dik olarak değil senin spanına dik olarak gider. Yani merkezden kaçma değildir, merkezcil ivmedir
-
gkhn759 bunu yazdı:
faruk_sahin bunu yazdı:
-----------------------------Hocam senin kafan güzel heralde. Senin dediğin olaydaki v^2/r lik bir ivmedir ve senin dediğin gibi olsa direk 90 derecelik açıyla dik olarak dısarı gider. Ama pek severek verdiğin anahtar merkeze dik olarak değil senin spanına dik olarak gider. Yani merkezden kaçma değildir, merkezcil ivmedir
Ok hocam; büyütmeyelim olayı neyse ne yaw!! -
mosquit0 bunu yazdı:
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------konpicyus bunu yazdı:
türkiyede bir yerde yerçekimi kanunu tersine işliyordu gazetede görmüştüm. turistler falan gidip bakıyolarmş yokuş yukarı araba boşta çıkıyormş acayip bişi araştırmk lazım
öyle bir yer var evet ama yerçekimiyle ilgili değil bu. o yokuşta manyetik alan var. mıknatıs gibi çekiyor metali.
-----------------------------Karabükde bu yer :|
-----------------------------bide erzurumda var ikiside memleketim biri anne tarafı biri baba tarafı :B
-
impulse yap hoca