folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Neden Yüzde 100 İşlemci Kullanımı

Neden Yüzde 100 İşlemci Kullanımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda bir hafta on gündür anaormallik var.

bu arada bilgisayarım bu:

http://www.toshiba.co.uk/discontinued-products/equium-p200d-139/?service=UK&PRODUCT_ID=148107

bilgisayarı açıyorum hiç bir işlem yapmadan hemen işlemci %100 çalışmaya başlıyor görev yöneticiden baktım öyle işlemci kullanan birşey görünmüyor. kapatınca ya kadar da aynı devam ediyor

tahribatta çözüme uygun konu bulamadım sonra nette biraz araştırdım başlangıç uygulamalarını kapatma, combofix- kaspersky- malware- Spyware Doctor- WindowexeAllkiller- yet another cleaner gibi programlar ile taratıp düzelttiklerini yazmışlar ama hepsini denedim sonuç olumsuz aynı şekilde devam ediyor

bu programları güvenli modda da denedim programlar yine aynı olumsuz sonuç. sadece güvenli modda iken normal şekilde çalışıyor işlemci

bana format atma dışında sorunumu çözmek için önerebileceğiniz yol, yöntem, tavsiye, öneri, program ne varsa kabulumdür- bekliyorum

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

edit: işletim sistemi win7

görev yöneticisi resimleri:

ÇÖZÜM : görev yönetisi programı (AnVir Task Manager Free) ile baktım dgen.exe isimli exe işlemciyi sürekli yüksek derecede çalıştırıyormuş

nette dgen.exe diye arattım  ilk çıkan sayfalarda resimli  şekilde çözümü anlatmışlar. onları uyguladım sorun çözüldü

zombi olarak kullanılıyormuşum :(

anlamadığım bu malware daha önce tarattığımda birşey bulmamııştı şimdi buldu

birde AnVir Task Manager Free adlı programa gerek yokmuş @DrKill in dediği gibi "Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster" i tıklayınca zaten

görebiliyormuşuz gözden kaçırmışım :)

bunlarda  son resimler

eyuperol tarafından 09/Nis/14 15:56 tarihinde düzenlenmiştir

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Hocam isletim sistemini yazip ornek gorev yoneticisi ss leri falan koysan iyiymis. Zaten gorev yoneticisinde belli olur hangi uygulamamim ne kadar cpu kullandigi.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

ben formatla çözebildim o olayı vbdream nickli murit e bi sor yanlış hatırlamıyorsam en sson ondada böyle bi sorun vardı bel

Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı

Hocam isletim sistemini yazip ornek gorev yoneticisi ss leri falan koysan iyiymis. Zaten gorev yoneticisinde belli olur hangi uygulamamim ne kadar cpu kullandigi.

hocam yukarıda da yazdım G.yöneticisinde cpu kullanan  hiçbir şey görünmüyor hani şu bölümlere gir fotosunu koy diyeceğin birşey varsa onu yapıp koyabilirim.

@samaccc format atmadan düzeltirsem iyi olacak hocam. ama bir sorayım o arkadaşa.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    eyuperol bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı

hocam yukarıda da yazdım G.yöneticisinde cpu kullanan  hiçbir şey görünmüyor hani şu bölümlere gir fotosunu koy diyeceğin birşey varsa onu yapıp koyabilirim.

@samaccc format atmadan düzeltirsem iyi olacak hocam. ama bir sorayım o arkadaşa.

hiçbir zaman değişmiyor mu kullanım sürekli %100 de mi kalıyor?

Almanya Fatihi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aloryan
    Aloryan's avatar
    Erkek

aynı sorun bendede olmuştu görev yöneticise gir orda cpu kullanımları cıkıyor Driver Booster diye bir program var onu kullanıyodum bi gün kasma yaptı aniden baktım cpu %80 90 diyo sildim anında düzeldi.

Her zaman derim = Bilmemek Ayıp deil Ögrenmemek Ayıp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Son zamanlarda birkaç viruse denk geldim, sisteme bulaşıp arkaplanda bitcoin mine ediyor.

Onlardan birine denk gelmiş olabilirsin. fakat verdiğin bilgi bi sonuca varmak için çok az, task managerda neyin çok cpu yediğini bulup exeyi biyere koyarsan bakarız.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Son zamanlarda birkaç viruse denk geldim, sisteme bulaşıp arkaplanda bitcoin mine ediyor.

Onlardan birine denk gelmiş olabilirsin. fakat verdiğin bilgi bi sonuca varmak için çok az, task managerda neyin çok cpu yediğini bulup exeyi biyere koyarsan bakarız.

bitcoin CPU da mine etmek çok mantıksız olmaz mı ?

Almanya Fatihi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı
    eyuperol bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı

hiçbir zaman değişmiyor mu kullanım sürekli %100 de mi kalıyor?

evet hocam hep %100 de kalıyor

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

herhalde arka planda birşey olmalı çünkü görev yöneticisinde görünmüyor. fakat yukarıda belirttiğim gibi güvenli modda başlatınca normal seviyesinde çalışıyor güvenli mod o çalışan herneyse ona izin vermiyor. 

arka planda çalışanları görmek engellemek için bildiğiniz bir program var mı? bir kontrol etsem

Toplam Hit: 3302 Toplam Mesaj: 19