Neden Yüzde 100 İşlemci Kullanımı
-
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda bir hafta on gündür anaormallik var.
bu arada bilgisayarım bu:
http://www.toshiba.co.uk/discontinued-products/equium-p200d-139/?service=UK&PRODUCT_ID=148107
bilgisayarı açıyorum hiç bir işlem yapmadan hemen işlemci %100 çalışmaya başlıyor görev yöneticiden baktım öyle işlemci kullanan birşey görünmüyor. kapatınca ya kadar da aynı devam ediyor
tahribatta çözüme uygun konu bulamadım sonra nette biraz araştırdım başlangıç uygulamalarını kapatma, combofix- kaspersky- malware- Spyware Doctor- WindowexeAllkiller- yet another cleaner gibi programlar ile taratıp düzelttiklerini yazmışlar ama hepsini denedim sonuç olumsuz aynı şekilde devam ediyor
bu programları güvenli modda da denedim programlar yine aynı olumsuz sonuç. sadece güvenli modda iken normal şekilde çalışıyor işlemci
bana format atma dışında sorunumu çözmek için önerebileceğiniz yol, yöntem, tavsiye, öneri, program ne varsa kabulumdür- bekliyorum
-
edit: işletim sistemi win7
görev yöneticisi resimleri:
ÇÖZÜM : görev yönetisi programı (AnVir Task Manager Free) ile baktım dgen.exe isimli exe işlemciyi sürekli yüksek derecede çalıştırıyormuş
nette dgen.exe diye arattım ilk çıkan sayfalarda resimli şekilde çözümü anlatmışlar. onları uyguladım sorun çözüldü
zombi olarak kullanılıyormuşum :(
anlamadığım bu malware daha önce tarattığımda birşey bulmamııştı şimdi buldu
birde AnVir Task Manager Free adlı programa gerek yokmuş @DrKill in dediği gibi "Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster" i tıklayınca zaten
görebiliyormuşuz gözden kaçırmışım :)
bunlarda son resimler
eyuperol tarafından 09/Nis/14 15:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam isletim sistemini yazip ornek gorev yoneticisi ss leri falan koysan iyiymis. Zaten gorev yoneticisinde belli olur hangi uygulamamim ne kadar cpu kullandigi.
-
ben formatla çözebildim o olayı vbdream nickli murit e bi sor yanlış hatırlamıyorsam en sson ondada böyle bi sorun vardı bel
-
Haymatlos bunu yazdı
Hocam isletim sistemini yazip ornek gorev yoneticisi ss leri falan koysan iyiymis. Zaten gorev yoneticisinde belli olur hangi uygulamamim ne kadar cpu kullandigi.
hocam yukarıda da yazdım G.yöneticisinde cpu kullanan hiçbir şey görünmüyor hani şu bölümlere gir fotosunu koy diyeceğin birşey varsa onu yapıp koyabilirim.
@
samaccc format atmadan düzeltirsem iyi olacak hocam. ama bir sorayım o arkadaşa. -
eyuperol bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
hocam yukarıda da yazdım G.yöneticisinde cpu kullanan hiçbir şey görünmüyor hani şu bölümlere gir fotosunu koy diyeceğin birşey varsa onu yapıp koyabilirim.
@
samaccc format atmadan düzeltirsem iyi olacak hocam. ama bir sorayım o arkadaşa. hiçbir zaman değişmiyor mu kullanım sürekli %100 de mi kalıyor?
-
aynı sorun bendede olmuştu görev yöneticise gir orda cpu kullanımları cıkıyor Driver Booster diye bir program var onu kullanıyodum bi gün kasma yaptı aniden baktım cpu %80 90 diyo sildim anında düzeldi.
-
Son zamanlarda birkaç viruse denk geldim, sisteme bulaşıp arkaplanda bitcoin mine ediyor.
Onlardan birine denk gelmiş olabilirsin. fakat verdiğin bilgi bi sonuca varmak için çok az, task managerda neyin çok cpu yediğini bulup exeyi biyere koyarsan bakarız.
-
HolyOne bunu yazdı
Son zamanlarda birkaç viruse denk geldim, sisteme bulaşıp arkaplanda bitcoin mine ediyor.
Onlardan birine denk gelmiş olabilirsin. fakat verdiğin bilgi bi sonuca varmak için çok az, task managerda neyin çok cpu yediğini bulup exeyi biyere koyarsan bakarız.
bitcoin CPU da mine etmek çok mantıksız olmaz mı ?
-
deja-vu bunu yazdıeyuperol bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
@
samaccc format atmadan düzeltirsem iyi olacak hocam. ama bir sorayım o arkadaşa. hiçbir zaman değişmiyor mu kullanım sürekli %100 de mi kalıyor?
evet hocam hep %100 de kalıyor
-
HolyOne bunu yazdı
herhalde arka planda birşey olmalı çünkü görev yöneticisinde görünmüyor. fakat yukarıda belirttiğim gibi güvenli modda başlatınca normal seviyesinde çalışıyor güvenli mod o çalışan herneyse ona izin vermiyor.
arka planda çalışanları görmek engellemek için bildiğiniz bir program var mı? bir kontrol etsem