Nedir Bu DNS Zehirleme?
-
amac seçim sonrasındaki büyük cadı avına kurbanlar hazırlamak AKP oy veren herkez bu avda ava giden avcı olucak ama işin sonunda avlana bilirlerde dikkat edin yazdıklarınıza durum parlak değil.
-
VBDream bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıEcHoLL bunu yazdı
dns zehirliyorlar çünki büyük bir loglama mekanizması kurdular beyler hersey loglanıyor şuanda
Ne yapacaklar o loglarla ? Neden youtubeye girdin diye dava açabilirler mi hocam ?
dns spoof ile senin twitter ve youtube hesaplarını tespit etmek için yapıyorlar.
bir önceki mesajda bi yerden alıntı yaptım. o yöntemleri yaparsan (vpn ya da dnscrytp) o ihtimal oldukça düşer.
Vpn kullanıyorum hocam da amaçları ne bunların onu anlamadım sosyal medya hesaplarımı öğrenirse ne yapacak ? Korkmaktan değil de meraktan soruyorum hocam yanlış anlaşılmasın :D
belki de hesaplar tespit edilecek, kara listeye alınacak ve olası bir durumda sadece o hesapların ilişkili olduğu ipler'e erişim yasağı gelecek. Böylece akp karşıtı propaganda olduğunda twitterda akplilerin sesi çıksın diye engellenebilirler ya da gezi gibi sosyal medyanın önemli rol oynadığı olaylar olduğunda bilgi akışını durdurmayı deneyebilirler.
İnernetin içine sıçtılar hocam afedersin kaç gündür pingim 100den aşağısını görmüyor, video izleyemiyorum, bir web sitesi dakikalarca yükleniyor. Başlarım bunların önlemine bu kadar bencil olunmaz, vatandaş bu kadar aşağılanmaz, milleti hiçe sayıyorlar, propaganda yürütenlere önlem almak ne zaman bütün toplumu hiçe sayılarak yapılır oldu...
Ayıya kalk oyna demişler kalkmış yavrusunu boğmuş oturmuş mk, bunlar da bir hitlercilik oynayacaklar onu bile yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Ya komple fişini çeksinler internetin yada bıraksınlar özgür takılalım. Arafta kalmış gibiyim :D
-
Abi bence interneti yasaklamalılar. Hatta cep telefonunuda yasaklamalılar. Neme lazım telefonlarında akpartiyi yeren konuşmalar yapanlar vardır felan... Hatta akpliler hariç herkesi ülkeden atmalılar.
Bunlar hep cehalet.
-
Lan ne hale düştük amk insan kuracak cümle bulamıyor ya
-
Dns'e de ssl ile çıkın millet (bkz: dnscrypt). Ne izleyebilirler ne de domaine özel ban atabilirler. Vpn/proxy'siz twitter/youtube'a giriyorum ben şu anda.
-
DNSSec özelliği aktif edilmiş domainlerde Dns Spoofing teknikleri işe yaramaz arkadaslar ve youtube v.s gibi büyük firmaların neden kullanmadıklarını anlamıs değilim :D kullanmıs olsalardı suanda kimse siteleri kapatamıyor olurdu.
DesertSun tarafından 30/Mar/14 02:07 tarihinde düzenlenmiştir
Çünkü yasaklamak icin IP bazlı çözümlere yöneleceklerdi tüm çıkısı tek bir POP a basmaya kalkacaklardı oda kaldırmayacaktı vazgececeklerdi yada ellerine yüzlerine bulastırıp interneti keseceklerdi. v.s v.s :) -
nessaj bunu yazdı
Dns'e de ssl ile çıkın millet (bkz: dnscrypt). Ne izleyebilirler ne de domaine özel ban atabilirler. Vpn/proxy'siz twitter/youtube'a giriyorum ben şu anda.
dnscrypt demişsin ama anlamadım hocam nettende baktımda biraz
-
Firefox için uzun zamandır kullandığım World IP eklentisi var. Şiddetle öneririm.
Her sitenin IP'sini ve barındığı datacenter'ı görebiliyorsunuz. Reverse dns lookup, ping, traceroute vs. birçok özelliği var. Konumuzla alakalı kısmı ise girdiğiniz sitenin IP'si ile orjinal dns kayıtlarını karşılaştırıyor, tutmazsa uyarı veriyor.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/worldip/
Balyoz99 tarafından 30/Mar/14 04:43 tarihinde düzenlenmiştir -
DesertSun bunu yazdı
DNSSec özelliği aktif edilmiş domainlerde Dns Spoofing teknikleri işe yaramaz arkadaslar ve youtube v.s gibi büyük firmaların neden kullanmadıklarını anlamıs değilim :D kullanmıs olsalardı suanda kimse siteleri kapatamıyor olurdu.
Çünkü yasaklamak icin IP bazlı çözümlere yöneleceklerdi tüm çıkısı tek bir POP a basmaya kalkacaklardı oda kaldırmayacaktı vazgececeklerdi yada ellerine yüzlerine bulastırıp interneti keseceklerdi. v.s v.s :)Hocam küçük/büyük ISP farketmiyor zaten internet çıkışları tek veya sayılı nokta üzerinden yapılıyor. +Ellerine yüzlerine defalarca bulaştırdılar zaten :)
-
Bu sabah gezinti diye bir ttnet sayfası cıktı karsıma(yönlendirildim) sizin için ttnet sifrelerinizi saklamasın mı diyor hayır dedim geçtim