Nedir Bu Taksim Takıntısı ?
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
CHP ve TKP ye burda bozuldum ÖDP ile beraber ilerliyolarmış ÖDP yi DTP'ye verdiği desteklerle görüyoruzki neden bunlarla beraber gidiliyor anlamış değilim ? Tüm işçilerin 1 Mayısını kutluyorum..
ödp'yi geç bizzat dtp ile yürüyorlar.sakık ordaydı şimdi izledim.ayrıca ufuk uras fena adam değildir.bir kaç talihsiz açıklaması olsa da...
-
bugrahan45 bunu yazdı:
Gokalp bunu yazdı:
-----------------------------Avira bunu yazdı:
CHP ve TKP ye burda bozuldum ÖDP ile beraber ilerliyolarmış ÖDP yi DTP'ye verdiği desteklerle görüyoruzki neden bunlarla beraber gidiliyor anlamış değilim ? Tüm işçilerin 1 Mayısını kutluyorum..
-----------------------------Sevgili dostum Avira ODP'lilerde iscidir, CHP'lilerde ve TKP'lilerde, onemli olan hangi partiye mensup olduklari degildir, muhim olan dayanismalari ve birlikte mucadele etmeleridir.
-----------------------------mücadele için kimin kimin kucağına oturduğu önemli değil yani...
Bu senin yorumun, bana kalirsa da milliyetci gecinenler devletin kucagina oturuyor, 6. Amerikan filosu istenmiyorken ve protesto ediliyorken milliyetci zevatin devrimcilere saldirdiklarini, Amerikan agabeylerine eziyet gelmemesini saglamakla gorevli olduklarini bildigini umuyorum, TKP'nin yuruttugu siyaset radikal aktivist sol siyasetidir ve solun kesimlerine bolunmesi devletin isine gelir, emekcilerin yapmasi gereken birlesmek ve meydanlara akin etmektir, azini cogunu degil, tam birlik olarak orada bulunmalidirlar. -
ONEMINUTE bunu yazdı:
Davos bunu yazdı:
hokkabaz bunu yazdı:
-----------------------------Davos bunu yazdı:
O imralıdakini senin babaların yarattı.Doğru düzgün kürtçe konuşmayı bile bilmez o.Sizin abdli babalar noldu adanada üssünüz var üvey babanız s..yor ülkenizi her daim.Burası küçük ameriga değilmi?Noldu amerikancılığımı savuncan bana burda bide.Önce natodan ayrılın sonra adanada incirliği kaldırın.Bana öyle konuşun.Apo kim ya mitin eskimiş posası skym onu.Kürtçe bilmeyen adammı babalık yapçak lan halka.Biz ezilen kürt halkının yanındayız.Biz ezilen her halkın yanındayız tamammı.Geç pkk mkk işlerini.Sen sebep oldun o örgütün yaratılmasına.Parçaladın mahfettin kaçırdın dağlara tamammı.Git kurtar o halde memleketini.
------------------------------------------------------------------
Gece gece kafam attı yine ! .Biz ezilen kürt halkının yanındayız bu nasıl bir görüş bu nasıl bir düşünce yapısı:@ Bizden başka hangi devletin insanı sizin gibi düşünÜyor ...
Şunu anlayamıyorsunuz pkk filan hikaye bunlar oyun kürtleri bize karşı oynatıyorlar... Yakında kürdistan kurulduğu zaman america ya da israil bütün ortadoğuyu almış olcak bunu hayla anlamış deyilsiniz ve biz ezilen kürt halkının yanındayız diyonuz lan başka yermi yok git başka yere kur kürdistanı...
-----------------------------Siz hala kürdistanın kurulacağına mı inanıyorsunuz..
-----------------------------------
Abi doğru diyorsun ama bir türk biz kürtlerin yanındayız filan derse bu ülkede her bok olur. Nasıl bir ülkeyiz aklım almıyor nasıl bir insan devleti için herşeyi göze almaz gider başkalarını destekleyip nasıl bu ülkenin ekmeğini yer düşünemiyorum...
-----------------------------Allah Kürd'ü mürd eyledi, ayağını dört eyledi
Ya kürdü eşek eyledi , ya eşeği kürd eyledi
-----------------------------Ya Kurtlere gizli bir ask duyuyorsun ya da bir yerde yaran var gocunuyorsun, Kurt ve Turk milleti kardestir, adeta bir ulu millettir, fazla simariyorsun.
-
birader daha 18 yaşında adamın attığı kafatasçı mesajlara fazla dikkat etmeyin.bırakın konuşsun eleman.böyle mutlu oluyor demekki.
-
adam kürtlere laf etmıyor ki..neden böyle algılıyorsunuz..kürdistan die bir dvlet oluşturmak isteyenlere o lafı neden böyle bir polemik olustuuruyorsunuz
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------@oneminute
küçükken topun kürt işçilerin olduğu inşaatlara mı kaçtı???
"hepsini bir tutup" böyle bir düşmanlık beslemenin başka bir açıklaması yok gibime geliyor :W
-----------------------------onların topu bizim bahçeye kaçtı bizde topa vuralım derken mala vurduk (:
-
Gokalp bunu yazdı:
-----------------------------Ya Kurtlere gizli bir ask duyuyorsun ya da bir yerde yaran var gocunuyorsun, Kurt ve Turk milleti kardestir, adeta bir ulu millettir, fazla simariyorsun.
-----------------------------Eğer bu sözlerin bana ise cevabı burada..
Şımarmak ? Ben şımarmıyorum koçum sadece ülkem hakkımdaki düşüncelerimi söylüyorum.. Ve ben kürtlere düşman değilim.. Pkk'lı kürtlere düşmanım.. Pkk'lı olan herkese.. Ülkeme zarar verecek herşeye düşmanım.. Yarası olan goçunur dediğin doğru.. Ben dağda 3-5 domuz sürüsü dediğimde gocundun.. Hayırdır ?
Eğer o sözlerin bana değil ise bunlarda sana değil..
Sen sağ ben selamet haydi Allah'a emanet..
-
hokkabaz bunu yazdı:
-----------------------------Gokalp bunu yazdı:
-----------------------------Eğer bu sözlerin bana ise cevabı burada..
Şımarmak ? Ben şımarmıyorum koçum sadece ülkem hakkımdaki düşüncelerimi söylüyorum.. Ve ben kürtlere düşman değilim.. Pkk'lı kürtlere düşmanım.. Pkk'lı olan herkese.. Ülkeme zarar verecek herşeye düşmanım.. Yarası olan goçunur dediğin doğru.. Ben dağda 3-5 domuz sürüsü dediğimde gocundun.. Hayırdır ?
Eğer o sözlerin bana değil ise bunlarda sana değil..
Sen sağ ben selamet haydi Allah'a emanet..
-----------------------------Sozlerim sana degildir hokkabaz, hatta yazdiklarina tumden katiliyorum bile, benim sozlerim oneminute isimliye, Ingilizce isimle kendini Turk milliyetcisi zanneden insana, Kurtlere "esek" yakistirmasi yapana.
-
burası bayağı karışmış , neyse 1 MAYIS da kavgasız güzel bir eylem haberi vereyimn , çok zekice düşünülmüş bir hareket ,
Genç Sivillerin pankartı kaça mal oldu
Diğer SİYASET haberlerini okumak için tıklayınız...DİSK inat etti 32 yıl sonra Taksim meydanında 1 Mayıs mlitingi yapmayı başardı. Ama en etkili eylem beklenmedik bir örgütten geldi. İşte 'paha biçilmez' eylemin öyküsü
Marjinal sol örgütler, çağ dışı şiddet olayları ile seslerini duyurmakta ısrar ede dursunlarlar, Demokratik tepki haklarını kullanarak, şiddet içermeyen zeka ürünü, ses getirici eylemleriyle adından söz ettirmeyi başaran Genç Siviller, 32 yıl sonra ilk kez polis barajı aşılarak gerçekleştirilen emekçi eyleminde herkesin gönlünden geçen soruyu sormayı başardı. Hem de öyle etkili bir şekilde sordu ki bu mitingin mimarı olan DİSK üyelirinin bile takdirini kazandı....
32 Yıl önce kalabalığın üstüne ateş açılan mekandan bu kez kalabalığın üstüne dev bir pankart açıldı. Otelden sarkılan dev pankartta, "1 Mayıs 77'de buradan ateş açanlar bulunsun" yazıyordu.
Peki bu eylem nasıl gerçekleştirilmiş, nasıl planlanmış ve kaça mal olmuştu. Genç Siviller eylemin oluşum öyküsüsünü ve maliyetini Haber7'ye açıkladı.
"Bu eylemi geçen yıl yapmaya karar verdik. Geçen hafta başında The Marmara Oteli'nden iki kişilik oda ayırttık. Aslında meydanı daha iyi gören ve 1 Mayıs 77'de halka ateş edildiği belirlenen 5. kattaki odalardan birini tutmuştuk ancak son gün tadilat nedeniyle odamızın yeri değişti. Olsun, biraz tepeden de olsa odamız meydanı görüyordu.Pankartı ve plastik borularını valize yerleştirdik ve 30 Nisan gecesi otele yerleştik. Haliç ve boğaz manzaralı odanın tadını çıkardık. Sabah 11.00 civarında ise penceremizden pankartı sarkıtıp bize müdahale etmeye gelen otel güvenlik görevlilerinin yanından gülümseyerek geçip otelden uzaklaştık""Bu eylemin maliyeti şöyle:275 Euro 1 gecelik oda ücreti30 Euro mini bar35 TL otopark190 TL pankart".Son günlerin gözde reklam sloganlarından biriyle noktalayalım haberimizi:1 gecelik oda ücreti, 275 Euro, mini bar, 30 Euro, otopark 35 TL , pankart, 190 TL ama bazı şeylere paha biçelemez.....Ve işte o paha biçelemeyen anlamlı eylemde açılan bez afiş--------------bakın ne güzel bir eylem , kavgasız , döğüşsüz , zeka ürünü bir eylem ,keşke hep böyle olsada , 1 Mayısta dövülen işçileri , kırılıp dökülen vitrinleri , yakılan lastikleri konuşmasakher 1 Myaıstan sonra birbirne düşman olan kesimler oluşmasa.. -
hani taksimde olduya ne olduysa ...
o yüzden taktılar taksime ..
adı ? işçi bayramı ..böyle işçi bayramının ben taaaaaaaaaaaa.. diyip durayım en iyisi.
işçi işçinin işyerinimi taşlar a.q ?