Nefessiz Kalmak
-
Merhaba ve günaydın herkese,
Başlık biraz aşk ile ilgili görünse de sağlıkla ilgili bir şey. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım. Sabaha karşı 5 gibi uyudum ve 8 gibi
bilinçsiz şekilde uyandım ve kendi odamdan oturma odasına doğru koştum. Kalkmamın sebebi nefes alamam. Eskiden irkiliyordum ama şimdi
ilk kez böyle bir şey oldu, sanki soluk borum kapanmış nefes almaya çalıştıkta nefes gelmiyordu, oturma odasına gittiken sonra nefes
almaya başladım. Acaba uyurken soluk borum mu kapandı :S Bir şey daha var, yeni uyumaya çalışırken bazen nefes alamayacak gibi
olduğumu hissediyorum sonra kalkıyorum, tekrar yatıyorum. Bu olay da bir süredir var. Ama sabah ki nefessiz kalıp diğer odaya koşmayı ilk
kez yaşadım . Böyle bir şey yaşayan var mı? Sorun psikolojik mi yoksa bir hastalık belirtisi falan mı?
-
astım?
-
astımı sadece bir hastalık olarak biliyordum ama okudum da söyledikleri uyuyor biraz
Astımda belirtilerin aniden ortaya çıkmasına astım atağı veya astım krizi adı verilir. Bu durumda hastalarda ağır bir nefes darlığı olur.
ama bu olay sadece gece oluyordu (yatmadan önceki) astım böyle mi? hiç bilgim yok. sigara alkol kullanmam çevremde de kullanan yok pek. şehrin
havası kirlidir, yurtdışında kaldığım şehrin havası da çok kirliydi (sanayiden dolayı) bir de psiklojik sebeplr falan denmiş. eğer yaşadığım astım
belirtisiyse doktora gitmek lazım :S
-
doktora git haci allah korusun ciddi biseydir sikinti cikarir
-
hocam sağlık sorunlarını bu kadar basite indirgemeyin ya, basit bi baş ağrısı zannediyosun ,ALLAH korusun doktora bi gidiyosun ya damar incelmiş kopma noktasına gelmiş yada beyin kanaması geçiriyosun ve bunun gibi onlarca örnek,sağlık şakaya gelmez hocam,ummadığın taş baş yarar.İnşallah bişeyin çıkmaz ama geç olmadan doktora git.karın ağrısını önemsemedim önemsemedim doktora bi gittim apandis çıktı.
-
psikolojik bir şey olduğunu düşünüyordum ben. bu astım falan kötü oldu. astım olabileceğini söylemese arkadaş hangi branştaki doktora gideceğimi bilmiyordum :S
-
Uyku apnesi denen bir sendrom var, uzun süredir sabahları yorgun kalkıyorsan gecikmeden doktora görün,
boyun bölgesindeki yumuşak doku yutak üzerine çökme yapıyor, ve nefes borun kapanıyor,..... gibi olay adrenalin seni uyandırana kadar belli bir süreç geçiyor.
donanımlı uyku labortuvarları var orada seni cihazlara bağlayıp uyurken apneye giriyormusun, kaç defa giriyorsun, girince ne kadar süre apne oluyorsun......gibi oguları kayıt altına alıp değerlendirme yapıyorlar.
Eğer böyle bir durum varsa sana doktor cihaz önerir... CPAP, AutoCPAP, BPAP gibi...
Nörolojikte olabilir..
Dostum şimdiden Allah şifa versin...
Mesele önemli mümkün olduğunca en kısa zamanda doktora görün
-
Fatalaser bunu yazdı
Uyku apnesi denen bir sendrom var, uzun süredir sabahları yorgun kalkıyorsan gecikmeden doktora görün,
boyun bölgesindeki yumuşak doku yutak üzerine çökme yapıyor, ve nefes borun kapanıyor,..... gibi olay adrenalin seni uyandırana kadar belli bir süreç geçiyor.
donanımlı uyku labortuvarları var orada seni cihazlara bağlayıp uyurken apneye giriyormusun, kaç defa giriyorsun, girince ne kadar süre apne oluyorsun......gibi oguları kayıt altına alıp değerlendirme yapıyorlar.
Eğer böyle bir durum varsa sana doktor cihaz önerir... CPAP, AutoCPAP, BPAP gibi...
Nörolojikte olabilir..
Dostum şimdiden Allah şifa versin...
Mesele önemli mümkün olduğunca en kısa zamanda doktora görün
uhh bu kadar kötü mü durum sen ne yaptın yaa. ne cihazı. ben kendimi bildim bileli 2-3 kere doktora gittim, ağır soğuk algınlığı dışında hiç ciddi bir hastalığım olmadı senin dediklerine bakılırsa işim zor gibi. ama bu apneye girme olayı uyurken olmuyor, uyumaya çalışırken oluyordu son zamanlarda ve bu gün ilk kez nefes alamadan kalktım.. en kısa zamanda doktora gitmek lazım. teşekkürler bilgilendirmeler için, gittikçe durumum hakkında daha kötü düşünüyorum :S oysa basit bir psikolojik vaka diye düşünmüştüm
edit: sabahları yorgun kalkmıyorum, günde 4-5 saat uyuyorum, çok az uykusuzluk çekiyorum ama kahvaltıdan sonra problem olmuyor.
unbalanced tarafından 20/Kas/12 11:30 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
Merhaba ve günaydın herkese,
Başlık biraz aşk ile ilgili görünse de sağlıkla ilgili bir şey. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım. Sabaha karşı 5 gibi uyudum ve 8 gibi
bilinçsiz şekilde uyandım ve kendi odamdan oturma odasına doğru koştum. Kalkmamın sebebi nefes alamam. Eskiden irkiliyordum ama şimdi
ilk kez böyle bir şey oldu, sanki soluk borum kapanmış nefes almaya çalıştıkta nefes gelmiyordu, oturma odasına gittiken sonra nefes
almaya başladım. Acaba uyurken soluk borum mu kapandı :S Bir şey daha var, yeni uyumaya çalışırken bazen nefes alamayacak gibi
olduğumu hissediyorum sonra kalkıyorum, tekrar yatıyorum. Bu olay da bir süredir var. Ama sabah ki nefessiz kalıp diğer odaya koşmayı ilk
kez yaşadım . Böyle bir şey yaşayan var mı? Sorun psikolojik mi yoksa bir hastalık belirtisi falan mı?
Hocam %100 sigara kullanıyorsun nispeten kilolusun ve bu kiloyu son zamanlarda aldın. Horluyorsun. Ben sana söyleyeyin sende geniz eti var. Bademcikden sonra. Kilo aldığın içinde geniz eti soluk borunu tıkıyor. Kilo vermelisin:)
-
solutionman bunu yazdıHocam %100 sigara kullanıyorsun nispeten kilolusun ve bu kiloyu son zamanlarda aldın. Horluyorsun. Ben sana söyleyeyin sende geniz eti var. Bademcikden sonra. Kilo aldığın içinde geniz eti soluk borunu tıkıyor. Kilo vermelisin:)
hocam hayatım boyunca bir kere bile sigarayı içime çekmedim. 2 kere nargile içtim biri 5 yıl önce biri de 2 yıl önce. ama eskiden sigara,alkol içilen
ortamlarda çok bulundum kendim içmesem de belki etkisi olmuştur ama 1 yıldır böyle bir şey yok. boyum 188 ve kilom 94 :) yurtdışına gitmeden
önce 88 kiloydum orada 97 kiloya kadar çıktım (kız arkadaşım sağolsun) sonra kilo verdim ama yine bundan aşağı olmuyor. arada bir halısahada
top oynarım dediğin gibi kilo meselesi de olabilir, annem de böyle söyledi :) ki umut ediyorum hastalıktan ziyade sebep budur.
-
Bendede buna benzer bişey olmuştu hocam , burnum kapandı şiddetli yanma vardı 2 veya 3 saat kesintisiz uyumaya çalıştım sonrada bidaha olmadı umarımda olmaz gerçekten kötü bişey..