folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder .Net İle Işık Açma Kapama

.Net İle Işık Açma Kapama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek
    Hocam koda falan gerek yok. Yanıp sönme yaptırıcaksanız alın bir 555 entegresi flip-flop yaptırın olsun bitsin. :) (KOD derken chip (pic) programlama kodu anladım ona göre ) :D

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

http://www.denizelektronik.com/usb_10ch_io.htm  bende bu urun mevcut c# ile kullaniyorum (ben kapilarin kapali - acik oldugunu kontrol edip kilitliyorum kapilari interneten) ayni sekilde isik kapatip aciyorum =) birde giris portlari sayesinde ewde birisi varmi die filanda kontrol edebiliyorum (tabii sensor yardimi ile)

ama simdi almak istedigim bir baska urun var ki daha gusel bir sey (daha test etmedigimden emin degilim bununda c# da kullanimi nasil bilmiyorum =) 

http://www.denizelektronik.com/MultiDAS.htm

bu urunun farki :) goruldugu gibi COOOKlu kullanim =D 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı:
    -----------------------------
    -----------------------------

Hoca bu devre süpermiş hakkaten. 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    bende isterem..

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

@tolga

kod kısmında sadece internet üzerinden kendi bilgisayarından başka bilgisayara veri göndereceksin. gönderdiğin bilgisayar da senin kodunu aldığı anda paralel veya seri porta veri basıcak. sonra da bi devre hazırlıyacaksın. mesela seri porttan göndersin veriyi;

bunun için uart to serial converter entegresiyle  (max232 en sık kullanılanıdır.) bilgisayardan gelen veriyi alıcaksın.(not : bu tarz bi entegre kullanmak zorundasın veya pic gibi bi programlanabilen devre elemanı kullanacaksın aksi takdirde devreni seri port ile konuşturtamazsın) bu veri en az 8 bitlik olucak o halde sen 00000001 gibi bi değer basarsan seri porttan son bitini de bir röleye (veya uygun bir anahtara) ilişkilendirirsen bu anahtarı da ışığa bağlarsan olay biter. 

kod olarak seri porttan veri yazma kodu ile net üzerinden veri gönderen kodu birleştirip kullanacan. ve de buna uygun devre yapıcan. kod kısmını hallederim dersen devre kısmında yardımcı olurum sana

düzenleme: hatta değil ışığı dolabı tv'yi vırtı cırtı herşeyi açarsın internetten...

ama internetten kontrol için bilgisayarının açık olması gerekiyor. bu yüzden daha çok telefonla kontrol yapılmakta. hatta bilim teknik dergisinde bi ara devresi verilmişti ev telefonunu arıyorsun ve istediğin şeyleri kontrol ediyosun güzel bi uygulamaydı. 

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
Toplam Hit: 8094 Toplam Mesaj: 26