folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder .NET Teknolojisi Kolay Mı ?

.NET Teknolojisi Kolay Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

arkadaşlar kısa şekilde özetleyeyim üye kayıtlı çok basit bir forum sitesi yapmak istiyorum istediğim şeyin hazırı yok onun için hem kendimi geliştirmek hemde kendi sitelerimi kafama göre yapmak için .net öğrenmek istiyorum.

php bana biraz zor geldi çok detaylı ama ben o kadar detaylı bişey yapmayacam

şimdi .net teknolojisinde bi kaç video gördüm görsel olarak tasarlayıp sadece bazı kısımlara kod giriliyor demek istediğim .net teknolojisi kolay öğreniliyor mu ? çok karışık olmayan şeyleri yazmak kolay mı ? .net i öğrensem ilerde windows için de program falan yazabilirmiyim ?

lütfen bilen arkadaşlar programcılık bilmeyen birisi için .net i anlatsın 

saygılar

işte öyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Giriş olarak .Net bence en iyisi. Geçen sene Asp.net dersinde html dahi bilmeden arkadaşlarım çeşitli siteler ortaya çıkartmışlardı. Temel C# bilgisi yeterli olur. Adamlar çok iyi bir şekilde teknolojiyi oturtmuşlar. Ajax işlemleri, db işlemleri dahi wizardlarla ve sürükle bırak işlemleriyle yapılabiliyor. Tabi sayfalarda performans sorunları oluyor o ayrı konu. Birde kodlar bir yerden patlak verirse can sıkabilir. Sürümler arası uyumsuzluk olabilir. Ama başlangıç için iyidir. Tavsiye ederim.

λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

.net kısmından değilde. öğreneceksen ve kendin yapacaksan önce asp sonra phpyi tercih etmeni öneririm.

zor gelir tabiki ilk başlarda :)

kim hemen öğrenmişki. renenin bir sözünü hatırlarım. her yazdığım asp sayfasında mutlaka hata yapmışımdır gibi bişeydi.

en uçdan en başa kadar herkes hata yapar. ve böyle öğrenir.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

.net teknolojisindeki performans sorunları ve ileride çıkacak hatalar bir şekilde çözülür yani bence çözülmese o platformun bir anlamı yok ama benim yapacağım uygulamalar çok üst düzeyde uygulamalar değil

mesela ajax tan bahsettin ajax çok güzel bir teknoloji görsellik süper onunda hazır eklentileri var mı yani diyelim siteyi yaptım basit şekilde hiç css yok gibi farzet hazır ajax ile sitenin görünüşünü ve işlevlerini ayarlayabiliyor muyum ?

şimdi asp ve php zaman alıyor ve benim düşünceme göre internet yazılım donanım herşey ama herşey çok hızlı şekilde değişiyor kolaylaşıyor ve en önemli şey bence zaman şimdi aynı projeyi daha yeni teknolojiyle daha hızlı ve daha kolay yapacaksam niye eski teknolojiyle vakit kaybedeyim ki ?

işte öyle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

RhiFaT bunu yazdı:
    -----------------------------

.net teknolojisindeki performans sorunları ve ileride çıkacak hatalar bir şekilde çözülür yani bence çözülmese o platformun bir anlamı yok ama benim yapacağım uygulamalar çok üst düzeyde uygulamalar değil

mesela ajax tan bahsettin ajax çok güzel bir teknoloji görsellik süper onunda hazır eklentileri var mı yani diyelim siteyi yaptım basit şekilde hiç css yok gibi farzet hazır ajax ile sitenin görünüşünü ve işlevlerini ayarlayabiliyor muyum ?

şimdi asp ve php zaman alıyor ve benim düşünceme göre internet yazılım donanım herşey ama herşey çok hızlı şekilde değişiyor kolaylaşıyor ve en önemli şey bence zaman şimdi aynı projeyi daha yeni teknolojiyle daha hızlı ve daha kolay yapacaksam niye eski teknolojiyle vakit kaybedeyim ki ?

Ajax için eklentiler var. Sadece paneli sürükleyip bırakıyorsun içerisine hangi bileşen ajaxla çalışacaksa onu koyuyorsun ayarlıyorsun vs. Basitçe iş halloluyor. Bunun dışında arkadaşlarım obout denen bir eklenti kullanıyorlardı. O da bayağı zengindi js açısından. Ben fazla kullanmadım. Gördüğüm kadarıyla böyle. Dönem projesinde Php'de çalışıyordum.

Bu arada css falan çocuk oyuncağı diyebilirim. Asp.net de

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

ctrl + space bu kadar kolay

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Ajax için eklentiler var. Sadece paneli sürükleyip bırakıyorsun içerisine hangi bileşen ajaxla çalışacaksa onu koyuyorsun ayarlıyorsun vs. Basitçe iş halloluyor. Bunun dışında arkadaşlarım obout denen bir eklenti kullanıyorlardı. O da bayağı zengindi js açısından. Ben fazla kullanmadım. Gördüğüm kadarıyla böyle. Dönem projesinde Php'de çalışıyordum.

valla anladığım kadarıyla .net teknolojisi çok ama çok güzel bir teknoloji yani özellikle benim gibi hiç programlama bilmeyen ama yeni başlayacak kişiler için çünkü bendeki asıl sorun tamam tonlarca kod var ama bu kodlar tam nerede kullanılıyor ben bi ara amaçsız php çalıştım ordaki fonksiyonları falan öğrendim ama diyelim bi site yapacakken nereden başlayıp nerde kullanacağımı bilmiyordum 

ama işte .net teknolojisi bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor eğer yanlış yorumlamadıysam yani lego parçaları var bu legolar birleşecek biz tam o birleşen kısımlarının nasıl birleşeceğini söylüyoruz değil mi ? 

eğer .net teknolojisi böyle bişeyse çok heyecanlandım hem kafamdaki siteleri kendi isteğime kendi tarzıma göre yapayım diyorum hem de ilerde windows için diyelim basit bi programa ihtiyacım var bunu yazmak istiyorum.

işte öyle
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

RhiFaT bunu yazdı:

valla anladığım kadarıyla .net teknolojisi çok ama çok güzel bir teknoloji yani özellikle benim gibi hiç programlama bilmeyen ama yeni başlayacak kişiler için çünkü bendeki asıl sorun tamam tonlarca kod var ama bu kodlar tam nerede kullanılıyor ben bi ara amaçsız php çalıştım ordaki fonksiyonları falan öğrendim ama diyelim bi site yapacakken nereden başlayıp nerde kullanacağımı bilmiyordum 

ama işte .net teknolojisi bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor eğer yanlış yorumlamadıysam yani lego parçaları var bu legolar birleşecek biz tam o birleşen kısımlarının nasıl birleşeceğini söylüyoruz değil mi ? 

eğer .net teknolojisi böyle bişeyse çok heyecanlandım hem kafamdaki siteleri kendi isteğime kendi tarzıma göre yapayım diyorum hem de ilerde windows için diyelim basit bi programa ihtiyacım var bunu yazmak istiyorum.

Evet .Net hatta düşündüğünden de güçlü. Fakat kod kısmında bir yerden patlak verirse sorun yaşayabilirsin. Birde web konusunda sana katacağı deneyim, tecrübe tartışılır. Fakat genel algoritma mantığı açısından çeşitli kod parçalarıyla çalışarak fikir sahibi olabilirsin. İşleri basitçe halletmek istiyorsan Asp.net kesinlikle en iyi seçim olacaktır. İstediklerini fazla zorlanmadan yapabilirsin yani. Diğer türlü php gibi dillerde herşeyi kendin yazmak zorunda kalacaksın ve herşeyi avcunun içi gibi bilmek zorundasın.

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Visual studio da eğitim setlerinden birkaç ip ucu kapıp, toolları sürükle bırak yaparak basit projeler geliştirebilirsin, fakat bu şekilde ilerleyemezsin. Forum yazmaktan bahsetmişsin, bu şekilde yapabilirsin ama verimsiz ve kalitesiz olur.

Sağlam projeler geliştirebilmek için derin c#/vb ve .net bilgisi gerekir öncelikle, oturur frameworkünü kendin oluşturursun yeri geldiğinde, o zaman büyük projeler yaparsın, web olsun masaüstü yazılım olsun.

İngilizcen iyi ise, C programlama dilleri birbirine çok benzer, c# da çok yazılımcı dostu bir dildir, başlangıç için tavsiye edebilirim .net ile de aklına gelen herşeyi yapabilirsin adamlar herşeyi düşünmüşler, sana araştırmak ve kendini geliştirmek kalıyor, işin mantığını öğrendikten sonra gerisi kolay, c# öğrendikten sonra şakır şakır javascript de yazarsın php de yazarsın, diğer c tabanlı dilleri de kullanabiliyor olursun.

başarılar

Ehl-i Byte
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Evet .Net hatta düşündüğünden de güçlü. Fakat kod kısmında bir yerden patlak verirse sorun yaşayabilirsin. Birde web konusunda sana katacağı deneyim, tecrübe tartışılır. Fakat genel algoritma mantığı açısından çeşitli kod parçalarıyla çalışarak fikir sahibi olabilirsin. İşleri basitçe halletmek istiyorsan Asp.net kesinlikle en iyi seçim olacaktır. İstediklerini fazla zorlanmadan yapabilirsin yani. Diğer türlü php gibi dillerde herşeyi kendin yazmak zorunda kalacaksın ve herşeyi avcunun içi gibi bilmek zorundasın.

evet bende tam bunu söylüyordum yani php ile uğraştım ama çok çok karışık geldi en azından bi görsellik görebilsem bi basitlik bi cazibe görebilsem php ye devam ederdim ama çok aşırı zamanımı alacağı için daha kısa yoldan hedefe ulaşmak istiyorum.

bide firex kod kısmında patlak verirse sorun yaşarsın demişsin yani ben çok çok karmaşık şeyler yapmayacağım ilk etapta bu tip basit mesela üye ol konu oluştur gir foruma mesaj yaz biri cevap yazsın tarzında site yapsam bile mi kodlarda patlak verme durumu var ? 

bide çok fazla anlamıyorum ama .net ile ilgili okuduğum yazılarda hata ayıklama diğer dillere göre daha kolaymış şimdi bu hata ayıklama demek kod patlak verirse orayı düzeltmek demek mi ?

işte öyle
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

trampfd bunu yazdı:

Visual studio da eğitim setlerinden birkaç ip ucu kapıp, toolları sürükle bırak yaparak basit projeler geliştirebilirsin, fakat bu şekilde ilerleyemezsin. Forum yazmaktan bahsetmişsin, bu şekilde yapabilirsin ama verimsiz ve kalitesiz olur.

Sağlam projeler geliştirebilmek için derin c#/vb ve .net bilgisi gerekir öncelikle, oturur frameworkünü kendin oluşturursun yeri geldiğinde, o zaman büyük projeler yaparsın, web olsun masaüstü yazılım olsun.

İngilizcen iyi ise, C programlama dilleri birbirine çok benzer, c# da çok yazılımcı dostu bir dildir, başlangıç için tavsiye edebilirim .net ile de aklına gelen herşeyi yapabilirsin adamlar herşeyi düşünmüşler, sana araştırmak ve kendini geliştirmek kalıyor, işin mantığını öğrendikten sonra gerisi kolay, c# öğrendikten sonra şakır şakır javascript de yazarsın php de yazarsın, diğer c tabanlı dilleri de kullanabiliyor olursun.

başarılar

hocam ama benim isteğim en azından o sürükle bırakla işin içine gireyim sorun çıktıkça o sorunu aşıp yeni şeyler öğreneyim yani hatayı projemin üstünde görürsem çöze çöze öğrenirim diye düşünüyorum.bu arada da yazılımcılığı öğrenmeye başlamış olurum sanırım.

ingilizcem orta düzeyde yani html,linux sunucu,windows sunucu yönetimi,hazır scriptler bunlarla ilgili bilgim fena değil eskiden hosting işi yapardım şu anda da hazır scriptlerle web sitesi yapıyorum işimi de görüyor ama özgün olmuyor istediğim gibi olmuyor. programlamaya giriş amacım bu.

tavsiyelerin için teşekkür ederim :)

işte öyle
Toplam Hit: 3730 Toplam Mesaj: 20