.NET Teknolojisi Kolay Mı ?
-
visual studio dünyanın en iyi ve en kullanıcı dostu yazılım geliştirme aracıdır, hata ayıklaması da çok süperdir, kod tamamlaması süperdir.
sen sürükle bırakla başlayıp, sonra otomatik oluşturulan kodları kurcalayarak kendine göre güzelce optimize edebilirsin, misal üyelik sistemi bile .net in içinde hazır var, kod yazmadan üyelik sistemi bile yapabilirsin. ama sen kod tarafında da kurcalamalar yaparak işin mantığını kapmaya bak, sonrası kolay.
-
&
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
RhiFaT bunu yazdı:
evet bende tam bunu söylüyordum yani php ile uğraştım ama çok çok karışık geldi en azından bi görsellik görebilsem bi basitlik bi cazibe görebilsem php ye devam ederdim ama çok aşırı zamanımı alacağı için daha kısa yoldan hedefe ulaşmak istiyorum.
bide firex kod kısmında patlak verirse sorun yaşarsın demişsin yani ben çok çok karmaşık şeyler yapmayacağım ilk etapta bu tip basit mesela üye ol konu oluştur gir foruma mesaj yaz biri cevap yazsın tarzında site yapsam bile mi kodlarda patlak verme durumu var ?
bide çok fazla anlamıyorum ama .net ile ilgili okuduğum yazılarda hata ayıklama diğer dillere göre daha kolaymış şimdi bu hata ayıklama demek kod patlak verirse orayı düzeltmek demek mi ?
Evet debuggerı gelişmiş. Adım adım izleyebilirsin. Kodun patlak vermesi konusunda şunu kastettim; Şimdi sayfayı sen araçlarla tasarlarken sayfanın saf kodunu derleyici karıştırıyorda karıştırıyor. Zamanla bu kodlar çorba oluyor ve karmaşık hale gelebiliyor. Kendi yazmadığın kodlarda sıkıntı oluşabilir. Hatta sen birşeyleri birkaç kere kurcalayıp, silip eklersen bu derleyicinin yerleştirdiği hazır kod parçacıkları bir yerden sonra iç içe girip hata bile verebilir. Oralarda sorun yaşayabilirsin demek istedim. Kendi yazdığın kod açısından sıkıntı olmaz.
-----------------------------hmmm demek istediğini çok iyi anladım yani oraya ekleyeceğim herşey temelde bir kod ve kodlar barındırdığı için karman çorman olabilir ilerde bi değişiklik veya hata durumunda düzeltmek isterken sıkıntı olabilir diyorsun. onuda artık zamanla hataları düzelte d < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> uuml;zelte öğreneceğiz galiba :)
ya firex hocam valla gece gece kafama takılan bir çok şeye cevap verdin üşenmeden çok sağol çok teşekkür ederim :) umarım benim gibi programcılığa yeni giren arkadaşlar içinde faydalı olur bu başlık.
-
trampfd bunu yazdı:
visual studio dünyanın en iyi ve en kullanıcı dostu yazılım geliştirme aracıdır, hata ayıklaması da çok süperdir, kod tamamlaması süperdir.
sen sürükle bırakla başlayıp, sonra otomatik oluşturulan kodları kurcalayarak kendine göre güzelce optimize edebilirsin, misal üyelik sistemi bile .net in içinde hazır var, kod yazmadan üyelik sistemi bile yapabilirsin. ama sen kod tarafında da kurcalamalar yaparak işin mantığını kapmaya bak, sonrası kolay.
-----------------------------hocam zaten işe bir giriş yaparsam projelerimi kıyıdan köşeden oluşturmaya başlarsam ilerde ne nerden gelmiş bu kod ne işlev yapıyo diye incelerim araştırırım bu tip şeylere meraklıyım ama ilk etapta dediğim gibi beni çok zorlamayacak istediklerimin hazır olduğu bir platform lazım sanırım bu da .net :)
-
Önemli olan site yapmak değil, önemli olan her yönüyle esnek kullanabileceğin site yapmak ve karşılaşılacak kod hatalarını analiz edebilmek.
-
Firex'in kastettiği şey sanırım, Componentlerin arayüz üzerinden tanımladığımız özelliklerini içeren Form1.cs için Form1Designer.cs sayfasında otomatik olarak oluşan kodlar.
-
RhiFaT bunu yazdı:
hmmm demek istediğini çok iyi anladım yani oraya ekleyeceğim herşey temelde bir kod ve kodlar barındırdığı için karman çorman olabilir ilerde bi değişiklik veya hata durumunda düzeltmek isterken sıkıntı olabilir diyorsun. onuda artık zamanla hataları düzelte d < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> uuml;zelte öğreneceğiz galiba :)
ya firex hocam valla gece gece kafama takılan bir çok şeye cevap verdin üşenmeden çok sağol çok teşekkür ederim :) umarım benim gibi programcılığa yeni giren arkadaşlar içinde faydalı olur bu başlık.
Önemli değil. Kolay gelsin :) -
arkadaşlar bir sorum daha olacak c# için görsel video seti buldum çok temelden öğretiyor ama işin web kısmını öğretmiyor sanırım acaba web kısmını bilmeden direk programlama kısmını mı öğreneyim sonra mı web e geçeyim yoksa bunu öğrensem yeter mi web için
-
Programlamayı öğrenmeden web e geçme derim. Kullanacağın kaynak c# eğitim setinden ziyade asp.net eğitim seti olacak web e geçerken.
-
programlama temelini iyi anlatmış giriş olarak ben hiç bilmediğim için en temelden öğrensem daha iyi olur gibime geliyor