Network Uzerınden Kurulum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bycomputer
    bycomputer's avatar
    Erkek

network uzerınden ısletım sistemi nasıl kuruluyor 40 bilgisayara aynı anda yuklemem lazımda

bende adam olmaz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ghost'la yaparsin hocam

la liberte ne meurt jamais.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

Network üzerinden işletim sistemi kuramazsın akıl var mantık var network kartının driveri yokken nası kullançaksın.

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

venom88 bunu yazdı:
    -----------------------------

Network üzerinden işletim sistemi kuramazsın akıl var mantık var network kartının driveri yokken nası kullançaksın.

yok oyle birsey, 

tam detay hatirlamiyorum neredeyse 1 yildir yapmiyorum yarin bakayim

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bycomputer
    bycomputer's avatar
    Erkek

acronıs yada ghoost  kullanmayı bılıorum sadece kulagıma oyle bı soylentı geldı sadece var mı dıye forum acdım :) neden olmasın hayat mucızelerle dolu

bende adam olmaz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tabiki var, server uzerinden yukluyorsun ve yukleniside en fazla 5 dakika aliyor

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---ALPER---
    ---ALPER---'s avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

tabiki var, server uzerinden yukluyorsun ve yukleniside en fazla 5 dakika aliyor

kesinlikle var :D 

iş bankası bim de staj yaparken en aşağı 15-20 pcye aynı anda 1 pc kasasından ethernet bağlantısıylaki switcle yapılıyodu ve 10 dk içinde format imajı atılıyodu ghostla :D yapmıslığımda vardır :d neyse tek dikkat etmen gereken nokta imajı yukluceğin bütün pc donanımları imajın içindeki driverlere uygun olmak zorunda yani bütün pc bileşenleri aynı marka ve modelde olmak zorunda :D ve dikkat etmen gereke 1 nokta daha var oda hdd imajı değil normal işletim sistemi imajı almak zorundasın nedenleri var :D ghost u açıklamaya kalkarsam 20 dk ayrılamam pc başından :D sen nette ghost backup die araştır tonla belge bulursun.... kolay gele

Nerde şekil şukul varsa,hepsi toplanmış...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Acronis ile hocam,

fakat kurulum konfigurasyon ve ayarlar, sistemlerle birlikte biraz bilgi ve tecrübe istiyor...

Örneğin bios ayarları, multicast-unicast ayarları, kurulum sonrası calışan acronis toolunun ayarları, dhcp server kurulumu ve ayarları vs vs vs

Ghost ile milletin etherneti bilmediği zamanlarda, windows 95 disketinden ethernetin driverını tanıtıp, elimizde o zaman tek olan usb flashdiskle boot ettirip sistem formatlıyodum :)

Fakat şu anda acronis kullanıyorum, tek seferde 126 pc kuruyorum, lan boottan kendi linux versiyonunu calıştırıp imaj alıyor mükemmel...

Ghost yetişemez şu anda acronise...

Ha nası yapılıyo diye sormayın anlattıkca bitmiyo...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

RIS ile kurabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve Resimli anlatımı içeren Dökümanteri aşağıdaki linkten alabilirsin.

Link: http://www.onuroktay.com/dersler/RIS%20(Remote%20Installation%20Service).rar

Rar pass: www.onuroktay.com

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

Acronis ile hocam,

fakat kurulum konfigurasyon ve ayarlar, sistemlerle birlikte biraz bilgi ve tecrübe istiyor...

Örneğin bios ayarları, multicast-unicast ayarları, kurulum sonrası calışan acronis toolunun ayarları, dhcp server kurulumu ve ayarları vs vs vs

Ghost ile milletin etherneti bilmediği zamanlarda, windows 95 disketinden ethernetin driverını tanıtıp, elimizde o zaman tek olan usb flashdiskle boot ettirip sistem formatlıyodum :)

Fakat şu anda acronis kullanıyorum, tek seferde 126 pc kuruyorum, lan boottan kendi linux versiyonunu calıştırıp imaj alıyor mükemmel...

Ghost yetişemez şu anda acronise...

Ha nası yapılıyo diye sormayın anlattıkca bitmiyo...

hojam 2 soru soracam: 1. partation size kısmını istediğin şekilde ayarlayabiliyormusun? (işletim sistemini yüklemeden önce) 2. wireless üzerinden denedin mi (yok biz teşebbüs bile etmedik)

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

partition'u sysprep'le yaparsin fakat wireless'le nasil baglanirsin bilemiyorum

Toplam Hit: 2978 Toplam Mesaj: 19