Network Uzerınden Kurulum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

1. Partition kısmını hem ghostta hem acronisde ayarlarabiliyorsun...

Fakat pratikte gördüğüm üzere Partiion resizing işlemi genellikle kücük diski büyütülmesinde sorun cıkartmıyor, fakat büyük diskin küçültülmesinde hata veriyor...

2. Lan boot işlemi için aletin ethernet kartının ve biosun wake on lan ve boot from lan özelliğini desteklemesi lazım,

Wireless kartlarında bu özelilkler yok...

Dolayısıyla mevcut sistemlerde olmaz...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

partition'u sysprep'le yaparsin fakat wireless'le nasil baglanirsin bilemiyorum

farklı bir şeyden bahsediyoruz screen alıp öyle anlatmam lazım. neyse...  sanırım wireless olayı bu işin eksik kalan tek bölümü; wireless kartın bir şekilde standart ethernet kartı gibi görünüp yanıt vermesi gerekiyor, öyle bir wireless kart olmadığına göre, bunu da pci yatak üzerinden çalışan donanım emulatorle çözmek mümkün olabilir (belki), emülatör pci yatağa takılır, wireless kart emülatöre takılır...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

venom88 bunu yazdı:

Network üzerinden işletim sistemi kuramazsın akıl var mantık var network kartının driveri yokken nası kullançaksın.

Akıl yürütme doğru; ama sonuç yanlış. Destursuz, fütürsuz vardığı sonucu ilan etmek de cabası. 

İlk kısım için bakınız: www.google.com .

Diğer kısım için Allah akıl fikir versin.

Cümlemize.

Amin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

1. Partition kısmını hem ghostta hem acronisde ayarlarabiliyorsun...

Fakat pratikte gördüğüm üzere Partiion resizing işlemi genellikle kücük diski büyütülmesinde sorun cıkartmıyor, fakat büyük diskin küçültülmesinde hata veriyor...

2. Lan boot işlemi için aletin ethernet kartının ve biosun wake on lan ve boot from lan özelliğini desteklemesi lazım,

Wireless kartlarında bu özelilkler yok...

Dolayısıyla mevcut sistemlerde olmaz...

hojam ben de senin yaptığın gibi kullanıyorum; fakat başka bir arkadaş bunu üzerinde bayağa bir uğraştıktan sonra farklı bir yapı elde etmiş, win kurun içinde partation ayarlıyor, işletim sistemi seçimini de win kur içinden yapıyor, yani diskleri farklı olan makineleri kur esnasında özelleştirebiliyorsun, acronis ve ris entegre çalıştırdığını söylemişti, zamanda biraz bollaşayım face grubuna kullanımıyla ilgili video ve resim gönderecem, kurulumunu bilmiyorum.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam sistemi değiştirebilirsin, ustam ttnetin call centerında calışıyor 1000 pc civarında pc var,

orada sysprepde kullanılıyor, domaine eklemek için scriptlerde kullanılıyor...

Ben yukardaki anlattığım sistemde internet cafe kurulumu için kullanıyorum...

zamanında tüm pcler için yapmış olduğum 4 farklı imaj var herşeyleri hazır, basıyorum bitiriyorum...

Sistem kurulumu farklı ihtiyaclara göre farklı çözümler gerektirebilir...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

rene kaç saatte kuruo.
    diskten diske 28 dakkada ghost attığım aynı makinayı, acronis ile networkten atmıştım. 1,30 saatin üstünde tutmuştu tabi cok sene önce..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selanikli
    Selanikli's avatar
    Erkek

venom88 bunu yazdı:

Network üzerinden işletim sistemi kuramazsın akıl var mantık var network kartının driveri yokken nası kullançaksın.

hocam network üzerinden istediğin kadar makinaya kurabilirsin işletim sistemini bir imaj dosyasından çok rahat 10 hatta 100 makinaya kadar aynı anda kurulabilir...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

iSo bunu yazdı:

rene kaç saatte kuruo.
    diskten diske 28 dakkada ghost attığım aynı makinayı, acronis ile networkten atmıştım. 1,30 saatin üstünde tutmuştu tabi cok sene önce..

Bunun için öncelikle multicas mı yoksa unicast mı atılacak onu belirleek lazım...

şöyle calışıyor,

multicast aynı dosya parcacığını aynı anda tüm networke broadcast olarak yollar, herkez alır yazar,

unicast server her makinanın her dosya birimini tek tek yollar...

örneğin 100 mbit networkun olduğunu düşünelim, 10 gb imaj yollayacaksın bu durumda teorikde ve pratikte 100 mbit networke ortalama dosya transferi 9 mb saniye olduğunu düşünüsek 10240 mb/9 = 1137 saniye / 60 = 18 dakika...

Yani 18 dakikada 10 gbı yollamış olduk... multicast gittiği için networkunda bir sorun yok ise istersen 100 makinayı 18 dakikada formatlayabilirsin...

ama diyelimki makinalardan birinin kablosunda sorun var 10 mbit görüyor, sıctın :) networkun minimum hızı 10 mbit olduğu için herşey 10 mbite düşeceği için

saniyede 1 mb bile atamayacaksın ozamanda 180 dakikada cıkar :)

başka bir senaryoda, 10 makinaya atacağını düşnelim, serverın bağlantısı ise 1 gbit olsun...

toplamda gidecek veri 10*10 gb dan 102400 mb...

multicast atarsan makinaların ortak hızı 100 mbit olduğu için gbit olması bişey değiştimez 10 mb ile gider yukardaki hesabın aynıs olur 18 dakikada formatlarsın

unicast olursa server her makinaya ayrı ayrı yolladığı için saniyede 60 mb a kadar dosya transferi artar, 1700 saniyede bitiyor...

ha avantaj dezavantaj ne? tek pcden tek pcye yollarken unicast birebir calıştığı için avantajlı, eğer network aynı zamanda ullanılıyorsa multicast veri yolladınmı tüm network sıcıyo herşeyi kapatıp sadece imaj yollamn lazım...

300 gb d diski yolluoum, tıklıyorum acronise, gidip yatıorum 8 saat sonra 120 makinada 300 gb kopyalanmış oluyo :)

bilgisayarların düğmesine bile basmıyorsun...

tek makinaya c yi 10 dakkada atıorum...

Toplam Hit: 2980 Toplam Mesaj: 19