folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Ney Dinletime Davetlisiniz: Tahrib-İ Sükun Ney Dinletisi

Ney Dinletime Davetlisiniz: Tahrib-İ Sükun Ney Dinletisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

Tabi böyle bir başlığın altında bir davetiye şablonu olmasını umardım. En azından 3-4 ay daha böyle bir şablon olmayacak gibi. Neyden henüz ses çıkarabildim. 2-3 saatlik bir üfleme, baş dönmesi, ciğer sıkışması neticesinde kararlı bir ney sesi yakalayabildim. Ne zormuş arkadaş!

Neyim sabah geldi. Şunu aldım: http://urun.gittigidiyor.com/NEY-KIZ-SI-NEY-1-KALITE-KAMIS-KILIF-DVD_W0QQidZZ37954650

Ses çıkardıktan sonra anladım ki uygun yeri bulup, dudağı uygun şekilde yerleştirip, doğru nefesi vermek gerekiyormuş. Notalara geçeyim dedim ama nafile. İki nota ya çıkarıyor ya çıkaramıyorum. Sesi bulunca gerçekten büyülü bir alet olduğuna kanaat getirdim. İyi nefes, doğru nefes, doğru zerk ve hissetmek lazımmış.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız ileri zamanlı dinletimde önden yer ayarlarım.

Neyzen aday aday aday adayının adayı.

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dudağının yerini bulduktan sonra ondan sonra dudak titretme hareketleri ve gırtlak dudak nefes ayarlamasını verdikten sonra hespini basarsın tatmin edecek sesler gelir acele etmeden sıkılmadan azda olsa hergün olmak şartıyla çalış yeterli..

Ayrıca fazla uçmamak lazım.. dinleti felan..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Klarnet çal o daha güzel .|

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:
    -----------------------------

Dudağının yerini bulduktan sonra ondan sonra dudak titretme hareketleri ve gırtlak dudak nefes ayarlamasını verdikten sonra hespini basarsın tatmin edecek sesler gelir acele etmeden sıkılmadan azda olsa hergün olmak şartıyla çalış yeterli..

Buldum. Az önce notaları basmaya başladım. Olacak gibi. Biraz geliştirince video koyar yine değerli fikirlerinizi alırım.

Yağlama konusunda; 2 liralık badem yağı aldım küçüklerinden. Onunla mı yağlayayım yoksa evdeki zeytinyağıyla mı?

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

griffin bunu yazdı:
    Klarnet çal o daha güzel .|

Neyin belgeseli: http://video.google.com/videoplay?docid=8295507385423308650#

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

ney çalcaklar?

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Mukan bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

Buldum. Az önce notaları basmaya başladım. Olacak gibi. Biraz geliştirince video koyar yine değerli fikirlerinizi alırım.

Yağlama konusunda; 2 liralık badem yağı aldım küçüklerinden. Onunla mı yağlayayım yoksa evdeki zeytinyağıyla mı?

Zeytin yağı felan deneme sakın..

Git küçük şişelerde satılan susam yada fındık yağı al onlarla yağla güzelce..

Daha ne nota bsaması ilk günlerde.. Sen daha sesin tokluğuna ulaşabildinmi ki nota bsaıcaksın

ılık nefes sıcak nefes daha 2 hafta felan o alıştırmaları yapmadan notaya geçmek çok gereksiz..

sadece bi delikten 5 farklı ses çıkıyo sen onları çıkartmadan notaya geçersen hiç bişi yapamazsın haberin olsun

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetdiyebiri
    mehmetdiyebiri's avatar
    Erkek

Tengri bunu yazdı:

ney çalcaklar?

senin gibilerden var demek hala.

PUHU Leather Goods - https://www.instagram.com/puhuleathergoods
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

ulan illlu,

işten anlıomuş gibi öğüt veriyosun ya  helal olsun ne diyim :d

dinleti işine gelince, yeri ayarlayın, tahribat adına bir dinleti yapayım.

1. susam yağı ağır gelir hhoca, fındık la yağla onun asit değeri daha duşuk.

bu adamlar az calistiği için sana öyle hemen notaya geçme diyorlar,

nereye kadar gelebilirsen gel ama calisman gerek...

sorunlar için pm at cevap alırsın.

dokunmak sanattır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Selamüneleküm :D

aga şimdi neyi aldığın yer yalancı, Sattığı neyler yok 1000 adete kadar zararınaymmış da sadece başparenin fiyatı 85miş de, geçecen bunları, ben 85 tlye manda boynuzu başpare yaptırıyordum arkadaşıma, bu arada aldığın ney de kısa zamanda forsunu yitirecek gibi görünüyor resimlerden, ama hayırlı olsun çalış sen biraz uğpraş yaparsın bu işi,, ama ne diyyeyim 100 tl ona vereceğine bi yüz daha katıp 200 tlye konya daki Ali erol dan neyini sipariş etmen ve o neyi bi ömürlük kullanman senin için iyi olurdu, senin aldığın ney muhtemelen kupkuru bi halde gelmiştir sana daha yağlayıp hazır hale getirmen lazım, ha bu arada adam ballandıra ballandıra anlatırken başparenin içindeki özel kıvrımı ince işçilik diye nitelendirmiş :D o işçiliği o tür başparelerde makine otomatik yapıyor,, 85 tlye plastik başparemi olur lan? 

neyse, dha yeni ses çıkarmışsın, ilk ders olarak 1 hafta bir nota ile uğraşman lazım, yani nedir bu,

mesela sol sesini çıakrdınmı? tamam bir hafta boyunca başka hiçbir delikle ve nota ile işin olmayacak onun sol olduğunu kavrayıp o delikteki bütün sesleri tam kıvamında o bir hafta içerisinde çıkarmaya çalışacaksın, bütün delikler için bunu yaptığın zaman ve bu dersi bitirdiğin zaman herşey senin için çok kolay olacaktır.. 

Hayırlı olsun.

edit; bu arada yağmala işine gelince badem yapı besler lakin yoğundur ve felaket toz toplar neyin, fındık ta toz toplar bu bakımdan en güzel yağlama susam yağı ile olacaktır, aktarlarda vardır, susam yağı neyinin toz toplamasını engeller yapış yapış olmaz diğerleri neyi daha iyi besler ama ney yapış yapış olur, 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

u-f-d bunu yazdı:

ulan illlu,

işten anlıomuş gibi öğüt veriyosun ya  helal olsun ne diyim :d

dinleti işine gelince, yeri ayarlayın, tahribat adına bir dinleti yapayım.

1. susam yağı ağır gelir hhoca, fındık la yağla onun asit değeri daha duşuk.

bu adamlar az calistiği için sana öyle hemen notaya geçme diyorlar,

nereye kadar gelebilirsen gel ama calisman gerek...

sorunlar için pm at cevap alırsın.

dinime küfreden bari müslüman olsa benden 2 hafta önce ney üflemeye başlamış ahkam kesiyo :D:D

Toplam Hit: 2969 Toplam Mesaj: 14