folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Neye Hizmet Ediyorlar ?

Neye Hizmet Ediyorlar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Öncelikle konuyu derin konulara açmamın sebebi ; Çok derin bir gerizekalılığa şahit olduğumdandır..

Facebook'ta okey oynamak için girdim ve bir kaç masadan dolu yanıtını alınca gurbetçiler ne alemde diye Almanya odasına girdim..

- Boş mu ? dedim

- Bs.. dedi ve oyun başladı..

Ardından veryansın almanca moduna girdiler dışlandım..

Eli ben açtım ve ortağım bana neden sormadan açtım diye kızmaya başladı..

- Türk müydünüz ? Dedim..

- Yok uzaylıyız.. Dedi..

- Belli.. Dedim..

- Ben almanca bilmiyorum.. dedim..

Kız atladı hemen..

- Ne işin var o zaman burada ? Diye..

- Bakıyim soydaşlarım ne alemde hem oyun da oynamış olurum diye geldim.. Dedim..

Yine almanca zırvaladılar içinde Türkiye( Türkei ) geçen cümleler kurdular..

Çocuğa hitap şekli olarak hacı dedim..

- Niye öyle diyorsun ? Dedi..

- Buralarda böyle hacı , aga , kanka , hocam derler.. Dedim..

- Burası Türkiye değil benim bir ismim var.. Dedi..

- Sanırım bu bir kabus ve sırf hassas olduğum bir konu olduğu için şuan bunları yaşıyorum.. Dedim..

- off ja sus jaa off.. Dedi eleman..

- Peki.. Dedim ama sinirden elim ayağım titriyor..

Hakkımda konuştuklarını hissettim hani paranoyaklık gibi olmasın..

Tahammül edemedim ve çıktım..

Şimdi onları da haklı bulacağınız bir kısım varsa neden Almanya odasında gezdiğim durumudur ama yaşadıklarım zoruma gitti işte..

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Konuşmaları kopyalasaydın keşke hocam?

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Mylitta bunu yazdı:
    -----------------------------

Konuşmaları kopyalasaydın keşke hocam?

Vallahi sinirden aklıma bile gelmedi ya :/

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

niye bu kadar taktin ki ? koy gotune

la liberte ne meurt jamais.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

niye bu kadar taktin ki ? koy gotune

Eklemeyi unuttum , adamların bayramlarını kutladım muhabbetlerine devam ettiler..

Türk düşmanı mısınız ? diye sordum..

Yine devam ettiler..

Garip ya..

Paylaşayım istedim..

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek

Uykusuz olduğun için bu kadar gücüne gitmiş olabilir. (Sabahlamakta olduğun varsayımıyla)Birşeye hizmet ettikleri yok birkaç tane hödüğe denk gelmişsin o kadar yahu.

Bu niymiş la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

tatarramazan bunu yazdı:

Uykusuz olduğun için bu kadar gücüne gitmiş olabilir. (Sabahlamakta olduğun varsayımıyla)Birşeye hizmet ettikleri yok birkaç tane hödüğe denk gelmişsin o kadar yahu.

:F hacı bende biliyorum KGB MİT CİA ajanı olmadıklarını :D İlgi çeksin istedim :p

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

E niye o zaman ırkçılık yapıyorlar bu azınıklara anlamış değilim. Tabiki hepsi de aynı değil. Sonuçta Türkiyede de ne kadar mal insan var ama hepsi de aynı denilmez. Bildiğin germancı olmuşlar senin dediğine göre. Allah bilir kirpiklerini de sarıya boyamışlardır. :)

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Taa Almanya'ya gitmis hala konken oynuyor amele. Ondan sonra tempra olup, artistik patinaj yapiyorlar, biz Avrupa'da buyuduk diye. Lan hala konken oynuyosun iste gerizekali.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Merhabalar  ,

Yaziniz bir hayli ilgimi cekince yazmadan gecemedim ,

Bir kultur farki oldugu ortada , ornegin siz haci diyorsunuz onlar da iclerinden

normal olarak hacca gitmedim ki diyorlar hoca diyorsunuz hoca degilim diyorlar ,

kendi fikrim;cevrenizde kendisine haci - hoca diyenler o kadar cogalmislar ki

artik herkesi oyle gormeye baslamissiniz ,,, kanka ne demek emin degilim sanirim

kanka erkek arkadas kanki kiz arkadas demek bu kelimelerde kime ozendiginizi su an bilemedim ,

aga da koylerdeki nufuslu kisilermiydi yani okeyde bu insanlar ile okey oynadiginizi dusunmeniz de

onlari sasirtmis bence .. hacilar hocalar da okey oynayabilirler tabiki ama her oynadiginiz kisileri

haci hoca zannetmeniz olmaz yani yada aga da olmayabilirler zaten Almanya'da aga varmidir

pek zannetmiyorum hem sonra Almanca zirvaladilar diyorsunuz ama siz hani

Almanca bilmiyordunuz Almanca bilmiyorsaniz zirvaladiklarini nereden anladiniz ?

siz anlamadiginiz icin mi zirvalamis oldular , bu da onlarin size yaptiginin aynisini sizin de

ilk firsatta onlara yaptiginizi yani pesin hukumlu davrandiginizi gostermiyormu ?

aradaki kultur farkindaki isim hitap konusunda da aldiginiz tepkiye karsilik bir ornek verecegim ;

bende tahribatin msn grubunda herkesin ismini ogrenip arkadaslarima isimleri ile hitap etmek gerektigini,

bunun bir saygi gostergesi oldugunu dusundugumden onlari not alip ezberleyip geldiklerinde

nasilsiniz mustafa merhabalar can gibi konusuyordum ama bu konuda beni uyardilar onlara

isimleri ile hitap etme nickleri ile hitap et dediler bana gore bu sanallik oluyor yani adi mustafa

olan birisine mustafa bey demek varken ucan teneke bey diye hitap etmekte bana garip geliyordu ...

Sonra yazinizin daha basinda ' cok derin bir gerizekaliliga sahit oldugumdandir '' diye baslamissiniz,

yanlarinda yabancilik cektiginiz farkli ulkelerde kusaklar boyu yasamis ve o kultur ile yogrulmus

insanlar da var bu dunyada , kultur farkini hic yasamadiginiz belli oluyor , bir antropolog olarak

size verebilecegim tavsiye ; kendinizi gelistirmek istiyor ve yazinizin ana fikri oldugunu umut ettigim ,

farkli kulturdeki insanlarla da anlasamamaktan da sikayetciyseniz ; ilk olarak irklar arasindaki

kultur farkini arastirip ona gore de davranmayi ogrenmeniz gerektigidir, soydaslarim diye her

Turk'u ayni gormeniz de yanlistir , yine bir ornek vermek gerekirse Ozbekler de Turkturler ama

Amerika'da yasayan bir Ozbek Turk'une soydasim derseniz size ben Rus'um diyecektir hatta

sizinle Turkce bile konusmayacaktir ..

Okey oyununu pek bilmem , satranc oynarim siz oyunda bir ortaginiz oldugunu yazmissiniz peki

hangi ortaklikta bir ortak kendi basina is yapabiliyor ? yani ortak olmanin asil guzel yani bir elin nesi

var iki elin sesi var degil mi ? ortaginiza sorup onun da fikrini alsaydiniz hem nezaketinizi gosterip

hemde ortakliga verdiginiz onem ile rakiplerinize karsi daha guclu olmazmiydiniz ?

futbolda da 11 ortak oyuncu bir takim olup ayni takim adina paslasarak gol atmiyormu ?

siz o takimda ayaginiza aldiginiz top ile kaleye dogru gitseniz ayni tepkiyi almazmiydiniz ?

sonra tepki aldiginizda geri zekaliliga sahit oldugunuzu dusunurmuydunuz ?

yazdiklarinizi okuyorum mesela Turkmuydunuz demissiniz bana da Turkmuydunuz deseniz

bende uzayliyim derim nasil yani bu soru Turkmuydunuz derken simdi Turk degilsiniz ama

bir zamanlar sizdemi bizim gibi Turktunuz ya simdi nesiniz dermis gibi anlasilmiyormu ?

onlarin tarafinda degilim ama sonra da o kisiye uzayli oldugu cevabini aldiginizda bir de

devam edip ''belli'' demissiniz ..

Bir sure sonra sizin kaba oldugunuzu dusunmusler gibi seziyorum , bayrami kutlamanizi da

pek onemsememisler , daha fazla konusup bize tuhaf seyler yazmasin diye ilgilenmemeyi tercih etmisler ..

19 yasindasiniz daha hayatin ve ogrenmenin basi bile sayilabilecek bir yastir bu ..

daha once ogrendikleriniz sizi bu yasa kadar getirdiler artik kendi kendinizi de gelistirip

dunyanin sadece Turkiye olmadigini ve sadece Turklerden de ibaret olmadigini kabul etmelisiniz ..

Verdiginiz tepkilere gelince ;

1 - Sizinle anlasamayan her insan gerizekali degildir

2- Herkes sizinle anlasmak zorunda da degildir

3- Herkes sizin internette bile olsa mahalle edebiyatiniza ve kendilerine haci-hoca-aga turu takilar

takmaniza da tahammul etmek zorunda da degildir

4 - Insanlarla anlasmak istiyorsaniz once siz onlari taniyip anlamalisiniz ki ; bu yazidan sizin

Almanyadaki Turkler ve Alman kulturu hakkinda pek bir bilgiye sahip olmadiginiz anlasiliyor

5 - Ortaklik musterek hareket etmektir , ortak olmak istemiyorsaniz bastan bunu belirtmelisiniz

yoksa bir takim tepkilere maruz kalmanizi da normal karsilamalisiniz , bende bir satranc takiminin

kaptaniyim ama herkesin tek tek fikrini almadan baska bir satranc takimina takimlar arasi oyun

teklifi yapamam , buna komut olarak yetkim olmasi demek kendi basima hareket edebilecegim anlamina gelmiyor ..

6-Hic tanimadiginiz insanlara normal hayatta nasil tuhaf lakablar takmamaniz gerekiyorsa

internette de boyle davranmaniz gerekiyor , yeni tanistiginiz birisinin adi Umit ise ona Umit bey ,

Yasemin ise ona Yasemin hanim diye hitab etmelisiniz .. 18 yasini gecmissiniz artik cocuk

degilsiniz ve Umit haci - Yasemin kanki dediginiz insanlar da

sizin yasitlariniz olmayabilir bu onlara taktiginiz lakablari siz saygidan soyluyor olsaniz bile kulaga goze

bile garip gelen tuhaf takilari saygisizlik olarak alabilirler .. bir '' it is not ''  var bir '' it aint '' var degil mi ?

benim bulundugum bir okey masasina da gelip meslektas avukat arkadaslarimla okey oynarken

bize katilip onlara agam hacim deseniz butun gozler uzerinizde olurdu .. kac yillik arkadaslarim var

hala birbirimize bey,hanim kelimelerini kullaniyoruz .. samimiyetin gostergesi saygisizlik degildir ...

ne diyordu yilmaz erdogan ? hic bir yerde yok asaletin ibresi .. degil mi ?

7-Insanlari geri-zekali yada ileri zekali diye tanimlayacak kadar olgunluga ve bilgiye sahip degilsiniz ,

nitekim o olgunluga ve bilgiye sahip oldugunuzda da bu tur tanimlar yapmazsiniz ..

8-Bu anlayis ve nezakette giderseniz, surekli kendinizi gelistirir ve bu dunyadaki her insana once

saygili olup sonra da onlara gereken onemi verirseniz sizi dislamayacaklardir ve artik sizde o

insan cevresinin hic sandiginiz gibi gerizekali insanlardan ibaret olmadigini gorebilirsiniz

kimbilir ...

Bir dost olarak size tavsiyem bol bol kitap okumaniz ,

insanlara daha saygili davranmaniz,

onlarla anlasma zorlugu cektiginiz ve buna kizdiginiz anlarda

bir geri adim atip olaya farkli bir acidan bakmaniz ...

Bu konuda benden her zaman pm yolu ile destek alabilir ,

sorunlarinizi yada kendinizi gelistirmeyi sectiyseniz takildiginiz yerleri sorabilirsiniz ..

umarim tavsiyelerim ve goruslerim isinize yaramistir ,

hoscakalin .

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

hoscakalin .

botmusun nesin anlamadım gitti 

kontra bisiklet
Toplam Hit: 5209 Toplam Mesaj: 33