folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Neye Hizmet Ediyorlar ?

Neye Hizmet Ediyorlar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Afiyetle okudum. Ama sirf ekmege nutella surup yerken vakit gecsin diye. Yoksa ilk paragraftan sonrasini okumazdim.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    bi dahakine google translate kullan sende...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayamann
    ayamann's avatar
    Erkek

liseden sonra almanyaya gelmis ve 15 senedir burda yasayan biri olarak

bende biraz görüs belirtmek istiyorum

ne türkceyi ne almancayi tam konusabiliyorlar,yabancilar arasinda en uyumsuz olani kimlik bunalimi var

iki arada bir deredeler tam nereye ait olduklarini bilmiyorlar( ortada olmak cok zor iki tarafdanda dislanmak)

burda türk yabanci sizin yaninizda almanci gurbetci (bu kelimeden nefret ediyorum)

aralarinda bi bok oldum sanan izinde bilincli hava atan sonradan görmüsler yok degil(kredi cekip mersedese binmek)

ama kendilerine göre cok samimi ve normal davranipda türkiye türkleri tarafindan horgörülende cok( sana batiyor ama adam extra yapmiyor o böyle iste)

döviz kapisi,yazin esnafin umudu

kaziklanmaya müsait (kombassan,jetpa,türkiyedeki bazi esnaflar)

aslinda daha neler neler

yazsam burdan kirsehire yol olur

gencler nekadar bilgisiz basi bos yararsiz olsalarda türkiyeye bagliliklari asla tartisilamaz

dünya durur türkler asimile olmaz ve türkiye her zaman bu insanlara güvenebilir

dogrulariyla yanlislariyla 3 milyonu almanya olmak üzere avrupada 5 milyondan fazla türk soydaslariniz var

kültür,hal haraket giyim kusam tabikide farklar olacak sonucda baska iklim baska din baska toplum farkli deger yargilari( yuvadan basliyor hesap et)

izine gelmis, muhatap oldugunuz avrupali bir türkü yargilamadan önce yukardakileride hesaba katin

arkadasin biri yukarda uzunca yazmis eline saglik

isden geldim kafam anca bu kadar basti

nede olsa gurbetciyiz

saglicakla kalin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

irem25 bunu yazdı:
    -----------------------------

Önemseyip birşeyler yazdığınız için teşekkür ederim öncelikle..

Gerizekalılık dememin sebebi akıl işi olmadığı içindir efendim..

Boş mu ? sorusunun ardından gelen boş yanıtından hemen sonra gelen bir bayram kutlaması olduğu için aramızda herhangi bir husumet olma durumu sıfır..

Zaten sormadan açma sebebim de budur..

Bayram kutlamamı önemsememesi ama oyuna gelince azarlamaktan bile çekinmemesinden dolayı Türk müydünüz ? diye sormama sebep oldu..

Ayrıca bana sordu neden bana hacı diyorsun ? dedi.. Gayette Türk edasıyla..

Bende Türkiye'de burada samimiyet bildirir işte hacı , kanka , hocam gibi dedim..

Bunun ardından aldığım burası Türkiye değil ok ? cevabından sonra herifle nasıl bir diyaloğa girmem lazım ki aramızda ki kültür farkı bizi bu hallere getirdi kardeş diyebileyim ?

Pardon o almanyada ben onunla kardeş olamam , ona ismiyle hitap etmeliyim değil mi ?

Almanca zırvaladılar dememin sebebi ise benimle alay ettiklerine inandığımdandır..

Çünkü hemen ardından off ja sus jaa off demesi , bakın belirtiyorum sus Ya değil sus ja.. Bildiğin zımpırtı yani..

Sonra Türk müydünüz ? diye sorduktan sonra yeah deyipte ardından beni Almanca bilmiyorum diye dışlayacak müsvettenin bulduğum yerde suratını dağıtırım..

Bayram denen kavramda küsler bile bayramlaşıp barışırlarken benim kutlamamı kaile bile almamış bir sıfırın benimle anlaşmak gibi bir çabası yok ise yaptıklarımı sorgulaması da saçma olur ki kendisi gayet bunu yaparak ilk başta belirttiğim akıl noksanlığı tezimi ispatlamış bulundu..

Hani Hitler'in dünyaya katkısını tartışmıyorlardı elbet , bir herif girmiş kızlara jaja du ich shayze diyerekten kız düşürüyor işte..

Almanca bilmediğim için de gayet şeklini koyup bunu başardı..

Anlaşma zorluğu çekmedim ben yörük çocuğuyum her ortama uyarım sıcak kanlıyımdır ama adamın beni bozmak ve dışlamak isteyişini ortamda ki havadan bırakın da bir zahmet anlayayım dediğiniz gibi ben 19 yaşına gelmiş yetişkin biriyim..

Yine de teşekkürler verdiğiniz bilimsel seviyede hayat yardımcısı olacak derecede ki bilgileriniz için..

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

olay çok basit.özellikle almanya'da kültürel erozyon sözkonusu. en basit örneği, adamlar yabancı bir memlekette hem türk hem alman gibi yaşıyorlar.

türk  gibi; çünkü yabancı ülkede olmalarına rağmen, türk mahallelerinde türklerle birarada türkiye deymiş gibi yaşıyorlar.

alman gibi; çünkü şimdi türkiyede çook yavaş ilerleyen avrupai özentilğini çok hızlı yaşıyorlar. biz burada tvlerde, gazetelerde bir skm gördüğmzde etkleniyoruz; ama adamlar sokakta, parkta orda burda görüp etkleniyorlar. ama bkunuda çıkarmıyorlar; çünkü kendi mahallelernde hala kendi örf ve adetleriyle yaşıyorlar. tabri caizse iki kltrn arasında sıkışıp kalmılar.ne alman gibi ne türk gibi.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

internette yaşadığın bir olayı bu kadar takma dostum.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    neden bu kadar takıyosun anlamadım açıkcası? onlar seni umursamamışlar belliki. önemsenmediğin için mi bu yaygara? çıkıp başka odaya girseydin..

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

ultrAsker bunu yazdı:

internette yaşadığın bir olayı bu kadar takma dostum.

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bune benzer bişeyde benim başıma geldi..

okey oynuyorduk falan fişman derken kızla samimileştik falan.. ne zaman çarşıya çıksam denk geliyordu okeye davet ediyordu oynuyorduk falan.. olay canım cicim aşkım olmaya başladı.. aradan biraz zaman geçtikten sonra yine okey oynuyoduk. odada bi diyarbakırlı çocuk bir ben birde 2 alman kız. biri bana yazılıyo diğerleri yabancı.. baktım kız diyarbakırlı çocukla sıkıfıkı oldu. çocukla fanfinifonfon gidiyo a.q.. diğer kızla almanca bişeyler yazıp gülüp geçiorlar.. sinir oldum a.q :/ ötesini anlatmaya gerek yok.. bi güzel boşaldım odaya.. oha dedim a.q.. almanya bozmuş bu türk milletinin kanını..

konu altında yorum yapan arkadaşlar kimse yanlış bişey yazmamış, ama her zaman da o düşündükleriniz sizi kurtarmıyor..

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Bende bu dolu diyenlere kıl oluyorum.Yok müsade istiyecek mişim? Okey oynamam için senden izin mi almam gerek lan.yok doluymuş.doluysa herkese açık yapma kardeşim ayarlarını.

Toplam Hit: 5211 Toplam Mesaj: 33