folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Niçin Şeriat İstiyor Veya İstemiyorsunuz ? (Kaliteli Bir Tartışma Ortamı İçin...)

Niçin Şeriat İstiyor Veya İstemiyorsunuz ? (Kaliteli Bir Tartışma Ortamı İçin...)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:
    -----------------------------

Şeriat hakkında ileri geri konuşan sevgili müslümanlar! ltfen bu konuyu bir araştırınız. Yanlız internetten çok kitaplardan araştırmak daha iyi olacaktır.

İslamiyet sadece kişinin hayatını düzene sokmaya çalışan bir inanış biçimi değildir. İslamiyet bir devlet yönetim biçimi, hayat tarzı ve düzenleyici adil bir sistemdir. 

İslamiyetin her sosyal alanda uygulanması gereken kuralları vardır. 

etkileyicisin..

yahudilerden hristiyanlardan hiç farkımız yok biliyor musunuz ?

hepimiz babalardan atalardan taklit ediyoruz, araştırmalı...

yıkılma sakın !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_gss
    emre_gss's avatar
    Erkek

aynı cümleler niye dönüp duruyor..mantıklı cevap yazan arkdaşlrımız cevabı vermiştir..çok da saçma bir konu olmuş..

Şeriatı savunanlar...camide dinlediğimiz vaazlara dikkat edin..çok cuma namazına gitmem  arada bir gittiğimde hoprlrlere kulak ksilirim ve dinlerim..bazen öyle bir saptıyıroylarkii

bu ülkede DİNi KORKUTARAK öğretme hakimken sen neyden bahesediyorsun..insan Allahın gösterdiği ve emrettklerini çoğu arkdaşımızın dediği gibi kendi içinde de yaşıyabilir..birde savunmayın Allah aşkına..Keşke aklı bşaında insanlar çıksada dini güzel şeklde açıklsa..ama yönetim yine cumhuriyet olsa..biz ''cumhuriyet''  şu 10 harfli kelime için nelerle uğraştık ya..şimdi kalkmş tartıştığımız şeye bak..şeriat desteçileri bile seni taşlar..der höh sende be..biz bile bu akdarını düşnmedik..biz ne güzell alttan alttan götüryrduk işi derler..(çok yanlış yapan var çooooookk..o herşeye yanacaksınız cehennemde diyenlerii..Allahın kitabını değiştirip saptırmaktan yanacak çok kişi var..) yaşasın cumhuriyet.konu kapatılsn bence..

yorgun senarist .]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

olivetti bunu yazdı:

nmc ve yasevyaterket ile aynı düşüncedeyim.

şeriat bazı kişiler için iyi sıradan halk için kölelik gibi bir şey şeriat ile eşitlik söz konusu değil. hangi zaman hangi ülkede şeriatın çok iyi olmuşluğu var ki?

eşitlik ile adalet birbirinden farklı mıdır ? Evet ise arasında nasıl bir fark vardır ?

yıkılma sakın !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

aslında tartışılması bile aptallık.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Gene bir çok müride Avrupa seyahatı çıkmış.

İnanmak fetosculuk dıyen zıhnıyete en derın sevgilerimi gönderiyorum.Her inanan fetos.Herkes fetoscu.

Kufur etmek ıstemıyorum bır seye faydası yok.CCumhuriyet Ataturk tarafından o dönemde kurulan en güzel sistemdir.Şu anda olasaydı eger daha farklı olabılırdır.Yok islama yobazlık dıyen zıhnıyet.Yobaz olan ınsanlar  .Bilinçsizlik sizlerin gösterdiği gibi.Siz eşitlikten bahsediyorsunuz namaz kılana iğrentiyle bakıyorsunuzu bu mu eşitlik ?Demi eşitlik bu.

Bu ülkede oy veren herkesin kendı basına mı oy verdıgını sanıyorsunuz.Birçokseçimde görev aldım sandık basında görmelısınız :D

Birşey demiyorum  anlamayacak bır cok üye çıkacak.Orta çağda avrupada tuavalet yokken kim getirdi.Deliler avrupada yakılırken anadoluda tedavı edılıyordu.

Biraz İslam devletlerini ve o dönemkia avrupanın durmunu araştırın.

Şeriat bu ülkede benimsenemez.Bu kadar islam karsıtı varken camılerı yıktırıp klise yaptırırlar.Öldükten sonra da  mezarlık yerıne kendılerının yaktırılmalırını ısteyıp denıze doktururler sanırım.Bu ülkenın şehit kanları ile yıkandıktan sonra  alındıklarını ne zman unuttular acaba?

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek

gerici bir yönetimin olmaması için devletin dini kurallarlan yönetilmemesi ve çağdaş bir ülkede yaşamak için.şeriatın uygulandığı ülkelerdeki zulümleri görüyoruz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

cran_s bunu yazdı:

şeriatın devlet yönetimi olmasına karşıyım devletin bekası bunu gerektirir

devlet enerjisini vatandaş günah işlemesin diye harcamamalı

din ve devlet işleri birbirine karıştıtrlmasın ama gerçekten karıştırılmasın dini vecibelerin yasaklanması içinde karıştırılmasın

ayrıca şeriat dediğiniz şey ille devletin yönetim biçimi devletin idolojisi olcak diye bişe yok

bknz ingiltere

tabi ingiltere modelide bizim ülkemiz için riskli ancak bence arap ülkelerine göre daha güzel bi model

Devlet enerjisini sadece günah işlemesin diye hazrcar diye bişey çıkarılamaz.. Ancak; İslam bir konuda bir yasak koymuşsa o yasağa götüren tüm yolları kapatır..

Örneğin İçki haramsa içkinin üretim dağıtım satımı da yasaktır.. Örneğin zina yasaksa toplumda zinaya götürecek durumların da önü kesilir, "tesettür". Çarşaf vs demiyorum, bunu kullanmayın. Yetmedi, 4 eşe kadar yükümlülüklerini omuzlamak ve adil davranmak şartıyla evlenmeye izin vermiştir ve bu da kişinin iradesine bırakılmıştır.. Ama sorsak şurdaki namuslu müslüman Türk gençlerine, evlenene kadar kaç kişiyle "cinsel ilişkiye girmişlerdir", zina etmezler..

İslam bir ideolojidir ve bir ideoloji de insan hayatının ve toplum düzenin tüm alanına sirayet eder, bu İslam'da vardır geçmişte en güzel bir şekilde uygulanmıştır..

yıkılma sakın !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

matematik1 bunu yazdı:

Gene bir çok müride Avrupa seyahatı çıkmış.

İnanmak fetosculuk dıyen zıhnıyete en derın sevgilerimi gönderiyorum.Her inanan fetos.Herkes fetoscu.

Kufur etmek ıstemıyorum bır seye faydası yok.CCumhuriyet Ataturk tarafından o dönemde kurulan en güzel sistemdir.Şu anda olasaydı eger daha farklı olabılırdır.Yok islama yobazlık dıyen zıhnıyet.Yobaz olan ınsanlar  .Bilinçsizlik sizlerin gösterdiği gibi.Siz eşitlikten bahsediyorsunuz namaz kılana iğrentiyle bakıyorsunuzu bu mu eşitlik ?Demi eşitlik bu.

Bu ülkede oy veren herkesin kendı basına mı oy verdıgını sanıyorsunuz.Birçokseçimde görev aldım sandık basında görmelısınız :D

Birşey demiyorum  anlamayacak bır cok üye çıkacak.Orta çağda avrupada tuavalet yokken kim getirdi.Deliler avrupada yakılırken anadoluda tedavı edılıyordu.

Biraz İslam devletlerini ve o dönemkia avrupanın durmunu araştırın.

Şeriat bu ülkede benimsenemez.Bu kadar islam karsıtı varken camılerı yıktırıp klise yaptırırlar.Öldükten sonra da  mezarlık yerıne kendılerının yaktırılmalırını ısteyıp denıze doktururler sanırım.Bu ülkenın şehit kanları ile yıkandıktan sonra  alındıklarını ne zman unuttular acaba?

yazdıklarını hayretler içinde okudum. fetoşçulukla ne alakası var ? islama niye yobazlık olarak bakalım herşeyin dengesini sağlamak lazım. Namaz kılana iğrentiyle bakıldığını bahsetmişsin bsg diyorum buradan sana :S bu cümleyi nasıl yazarsın hala hayret içindeyim. bugün resmi dairelerde sağlık ocaklarında vb yerlerde türban takmayan çalışanlara mahalle baskısı yapıldığı gerçeği için ne diyeceksin peki ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

AsilKan bunu yazdı:

Ben Türk gelenekleriyle yönetilmek isterim arap gelenekleriyle değil.

İslam Arap geleneklerinin eseri değil

yıkılma sakın !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

Lathedarkman bunu yazdı:

mont-blanc bunu yazdı:

efrasyap bunu yazdı:

(şeriat istediğimden falan değilde şeriatı anlamadan anti şeriatcı olmak saçma.)

cumhuriyet iyi bir yönetim biçimi neticede temeli demokrasi ama demokrasi ülkenin başına at hırsızlarını getiriyorsa ve yasalar menfaatlere göre ddeğişiyorsa

uyglanırken kişiye göre yorumlanıyorsa şeriatmiş,cumhuriyetmiş,diktatöryaymış çok bişey değişmez.

sözde suudi arabistanda şeriat var nah var ,kral ve nesebi hertürlü imtiyaza sahip ve kişinin öz iradesi elinden alınmış ki bu şeriat değil.

bizde cumhuriyet var  başta cumhurbaşkanı diye dangalak ,at hırsızı bi başbakan halkın cehatinden ve iyi niyetini istismar etmiş millet vekili ve bakanlar bu cumhuriyet-demokrasiyse bence buda iyi değil.

Demokrasi ütopyadır.. politikacılar bizr sadece seçim hakkı olduğu fikrini öne sürmek için varlar.

demokrasi ütopya ise gerçek olan nedir

İslam

yıkılma sakın !
Toplam Hit: 27111 Toplam Mesaj: 174