folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Niçin Şeriat İstiyor Veya İstemiyorsunuz ? (Kaliteli Bir Tartışma Ortamı İçin...)

Niçin Şeriat İstiyor Veya İstemiyorsunuz ? (Kaliteli Bir Tartışma Ortamı İçin...)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    billdays
    billdays's avatar
    Erkek

Öncelikle herkese selam.

öncelikle şunu bilmenizi isterim müslümanlıkta şeriat sahis bir hadiste geçmiştir.yani peygamber efendimiz(sav) tarafından
    söylendiği kesin olarak bilinen bir hadiste islamın 3 şekilde hayata geçirilebileceği belirtilmiştir.
    Birincisi Kur'an dır.İkincisi hadistir.
    Üçünküsü ve sonuncusu eğer bunların hükümlerini yerine getirilemiyorsa bakın yerine getirilemiyorsa şeriattır.yani bu hükümler size çok ağır geliyorsa.

Peki şeriat nedir?

şeriat bir topluluk yani halk toplanır ve bir konuda örneğin bir kapkaç olayı adam kadını 300 metre sürüklemiş
    ağzını burnunu dağıtmış kadının ve bizim şu andakim yönetim 3-5 ay hapis verip çıkarıo oda yakalanırsa!

Ama şeriat yani bu mahkeme sisteminin bir üstü olan şey toplanır ve herkese uyan bir karar alınır.Tabi şeriatla
    yönetilen bir yerde kapkaççının yakalanamaması bir ihtimal bile oluşturmaz.
    Çünkü islamada ''Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın'' anlayışı yoktur!

Aksine bu insanları birbirine bağlar...

yani şeriat bilindiği gibi gericilik değildir.
    şeriat aynı zamanda bi yönetim biçimidir diyenler var.Bu yönetim biçimi değil hukuk sistemdir.

Tabi bazı arkadaşlar bazılarına göndermeler yapmış.:D

biz bu sistemi mslüman olduğumuzdan dolayı uygulamak zorunda değiliz.Zaten allah (c.c)bunları bizim rahatlığımız
    için göndermiştir ister uygularsınız ister uygulamazsınız ama şeriatı istiyorum açıkçası..bu yazdıklarıma güvenmemeniz
    normaldir.isterseniz sizde araştırmasını yapınız..

bide bazı arkadaşlarımız dini şekillendirecek herşeye karşıyım demiş din şimdiye kadar hiç şekillenmedi ki.bunlar zaten islamda olan şeylerdi....

Yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor; Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Unutma,Unutturma...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

thekurdo bunu yazdı:
    -----------------------------

Rahmetli Marx amcamız çok doğru söylemiş. "Din bir afyondur." Bu cümlenin evveli de var aslındada konu ile ilgilisi yok. Evet bence de din bir afyondur. Ve biz ortadoğunun sözde müslüman ve artık afyona da bile parası yetmeyen balici halklarıyız.

ahahaha kürdo gene noktayı koydu (=

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    destanition
    destanition's avatar
    Erkek

bu sitede maşallah ne ararsan var

dine söven de var dinsiz de var ateist de var.

amma karışık bi yer.

ama bakıyorum da dine sövenler yine bu sitede bazıları tarafından destekleniyor.

Allahın kurallarını sorgulamak size mi düştü ?

siz Kurandan daha mı iyi bileceksiniz. ? Hz. Muhammedden daha mı doğru konuşacaksınız ?

evet diyorsanız haydin gidin Allahın ayetine benzer ayetler getirin.

yok kafir marx şöyle demiş vs..

nedir bu Allah aşkına arkadaş ?

şeriat konusunu tartışmak bile yanlıştır. dünyanın yaratılış fıtratında olan bişeydir. sonuçta şeriat namaz kılmak oruç tutmak zekat vermekle eş anlamlıdır. demek istediğim ise tartışılmayacak kadar bile kesindir. Sizin istememeniz veya karşı çıkmanız bişeyleri değiştirmez. kural zaten Allah katında şeriattır. Haydi gücü yeten doğanın şeriatını (Kuralını) değiştirsin bakalım...

gülme gidenin arkasından. gün gelir, elveda bile diyemezsin giderken... | Hayat fani, Ölüm ani....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hepaq
    Hepaq's avatar
    Erkek

sen kim oluyorsundur bu sitede milleti soyutluyorsun ne demek Hatta gayrimüslimler yazmazsa sevinirim.

hocam  bu site fetoşçuluk yapabilecegin en son yer bunu unutma bu sitede kimse ye yok sen yazma yok sen karışma diyemezsin sen adamın yaşayış felsefesine resmen küfür et ondan sonra yazma de cw den mi gönderiyorlar lan seni buraya

hepaq işte bildigin hepaq hep-aq degil :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

Hepaq bunu yazdı:

sen kim oluyorsundur bu sitede milleti soyutluyorsun ne demek Hatta gayrimüslimler yazmazsa sevinirim.

hocam  bu site fetoşçuluk yapabilecegin en son yer bunu unutma bu sitede kimse ye yok sen yazma yok sen karışma diyemezsin sen adamın yaşayış felsefesine resmen küfür et ondan sonra yazma de cw den mi gönderiyorlar lan seni buraya

adamın düşünme ve yaşayış biçimine müdahale diye konuşan ama bu cümleleri sarfederken başkasının yaşayış ve düşünce biçimine müdahalede eden insan evladı. sen ve bu sitede ki bir kaç kişi insanları ya pkk'lı, ya fetoşçu vs. nice etiketler ile etiketleyince soyutlama sınırlarına dahil olmuyor değil mi bu sizin yaşayış felsefenizde var. bırakın konularda ormancılık oynamayı varsa konu ile ilgili farklı görüşlerin söyle okuyalım ve bir birimizi etiketlemeden adam gibi kendi görüşlerimizi beyan edelim.

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Ulan mniye dini savunan adam hemen fetoşcu oluyo anlamıyorum ne alak din fetodan mı ibaret ne ya bu 

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

zatkaros bunu yazdı:

RootB bunu yazdı:

Çünkü zaten daha ileri bir yönetim biçimiyle idare ediliyoruz. (CUMHURİYET) Toplumlar ileri gitmek ister , geriye değil. Biz neden geriye gidelim peki?

Dediğine göre hocam cumhuriyet ileri gitmek şeriat geri gelmek demekmiş.. şimdi seriat ne demek miş bak bir usta;

"İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ın âyetleri, İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslâm bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilâhî kanun"dur.

Tekrar ; bir  araştir seriati i  cumhuriyeti .laikliği vs vs 

yorumuna  cok kızdım kırıldım hata üzüldüm .kbr

2002 yılında suudi arabistanda okulda çıkan bir yangında sırf elbiseleri şeriata uygun değil diye 15 kız çocuğunun itfaiye erlerince kurtarılmayıp diri diri yandığını biliyormuydun?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

tbtde bu güne kadar açılıp kapanmayan en saçma bi konu bence...söylicek laf bulamıyorum bunu tartışanlara her iki tarftanda

haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

wking hocam bi git ya

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

yine diyorum inanmayan inanmaz tamam islam şeriati yok şimdi hristiyan şeriati var kullandığınız kanunları kim yazdı hristiyanın biri yazarken düşündümü o kullanacak bu kullanacak yok kendine yazdı bizim cooooooooooooooooooooooook bilmiş müslüman olduğunu idda edenler aldı getirdi onları anayasa yaptı sonra şimdi birileri bunların savunucusu olmuş.

osmanlı şeriatle 600 Sene dünyayı yönetti onu bilen yok ama birileri arabistana irana bakıp şeriar yorumluyor zerre kadar şeriati bilmeyenle biz istemezük diye bağırıyor.

Dünyayı yaradan kanunu koymuş inanıyorsan hepsine inanman lazım ben namaz kılarım ama oruç bana göre değil deme şansın varmıki şeriati Allahın kanunlarını kabul etmiyorsun.

Şu hiç bişeye inanmayanlar neden kanunlara inanıyosunuzki onlarada inanmayın olsun bitsin:)

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
Toplam Hit: 27088 Toplam Mesaj: 174