folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Niye ŞEHİT"Lerimiz Hep Fakir Ailelerden Çıkıyor?

Niye ŞEHİT"Lerimiz Hep Fakir Ailelerden Çıkıyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

askerde ölenler nerde ölür?

çatışmada mayında vs.de. 

Çatışma vs. nerede oluyor?

Güneydoğu, doğu anadolu vs. 

buraya giden adamlar genelde hangi sınıftır?

Jandarma komando, piyade komando, amfibi komando sonra diğerleri..

güneydoğuda askerlik yapanların %90ı komando menşeili.

Bolu komando, kayseri komando, hakkari komando, şırnak amfibi (çanakkale menşeili)

komandoya asker nasıl seçilir?

vücutta araz varmı?

seçme usulü ise asker isteklimi?

vücut oran ve orantıları belirlenen kriterlere uygunmu?

kıytırık süt danası modundaki adamı komando yapmazlar.

İçi geçik adamı komando yapmazlar.

Komandolar genelde soğuk iklim çocuklarından alınsada izmir, manisa, muğla gibi yerlerden de çok komando askeri vardır.

Genel itibarla;

ankara, konya, karaman, kayseri, niğde, nevşehir, aksaray, kırıkkale, izmir, manisa, muğla, malatya, sivas, erzurum

hatay, adana, gibi bölgelerden çok alım yapılır. 

yüzdeye vuracak olursak konya ve kayseri başı çeker. 

Bunlarında içinde tekrar ayrılırki yukarıdaki kriterleri doldurması içindir.

Bu kriterlere en uygun insanlar köylü çocuklarıdır. 

Nerdenmi biliyorum?

Ben bolu komando askeriydim.

Benim arkadaşlarımın yüzde 80 i köylüydü. O halk tarafından cahil diye aşağılanan köylüler varya işte onlardan.

O aşağılanan çocuklar bu millet için ölür anası babası ardından bir evladım gitti vatan sağolsun öteki giderse onada vatan sağolsun

diyebilecek yüceliktedir. 

Gerçi neyini anlatıyorum ki gidenler görecek zaten. 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı:
    -----------------------------

tr'nin %95'ini kapsayan ailelerinin çocuklarının çorabı yırtık mı, veya evleri sıvaksız mı?

veya %95'i köylerde oturuyor da onun için mi köylerden çıkıyor şehitler?  eğer böyleyse o zaman saçmaladım :S

1. Burada bahsedilen zenginler corabı yırtık olmayanlar değil, aylık gelirleri on milyarlarla yüz milyarlarla ölçüle, en üst tabaka denilebilecek, hani hergün göz önünde televolelerde vs olan kesim... Çünkü o en üst seviye haricinde, gitse bile senin haberin zaten olmayacak askere...

2. sen %5 demişsin dikkat ettiysen ben orada %0.5 dedim %5 i 3.5 milyon insana denk gelir %0.5 350.000 kişiye denk gelir...

Şimdi şu hesabı yapalım...

Türkiyedeki en üst seviye diyeceğimiz, herkezin gözü önünde olan kesim istatistiklere göre 250.000 kişi civarı... Bu 250.000 kişi içinde devletin bürokratları, bu işe etki edebilecek kişiler vs var...

Tabiki bu 250.000 kişi içinden büyük kısmı para ile etğimi doğru oranlı olduğundan dolayı üniversite tahsilli dolayısı ile genelde kısa dönem...

Bu 250.000 kişinin kafadan yarısı kadın... kaldı 125.000 kişi... bu zegin ve varlıklı aileilern büyük kısmı zaten yaşını başını almış birikim için belli yaşlarını vermiş kişiler... yaklaşık 75.000 ini cıkar geriye 50.000 kişi

Bu kişiler hayatlarında bir kere askere gideceklerine ve bununda kısa dönem olacağına ve bu 50.000 kişiden cocuk olanları amanında beddelli yapmış olanları cıktığında, en fazla o torpilli denecek 10.000 kişi kalıyor

e bir kısmıda zaten torpilli...

yani dilinizi döktüğünüz adam kitlesi bu kadar...

Kaldıki o zengin tayfası askere giderken davulla zurnayla uğrurlamıo kimse, yani istatistikleri ve gerçekleri görmüosunuz....

-------------------------------------------------------------

turturmuşsunuz zenginler askere gitmio die, lan kac tanelerki kacı gitsin?

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Ha bu arada sen ne boksun nie onları savunuosun fln dien olursa,

paraşütcüyüm, %90 kayseri hava indirme tugayı komandoyum...

Yani ölen 13 asker gibi öncü gezici birlik...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:

Ha bu arada sen ne boksun nie onları savunuosun fln dien olursa,

paraşütcüyüm, %90 kayseri hava indirme tugayı komandoyum...

Yani ölen 13 asker gibi öncü gezici birlik...

abi %90 nasıl oluyo :| bide sen üni. okumuyomuydun :|

bu arada dediklerinede katılıyorum. çok doğru bi tesbit

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:

1. Burada bahsedilen zenginler corabı yırtık olmayanlar değil, aylık gelirleri on milyarlarla yüz milyarlarla ölçüle, en üst tabaka denilebilecek, hani hergün göz önünde televolelerde vs olan kesim... Çünkü o en üst seviye haricinde, gitse bile senin haberin zaten olmayacak askere...

2. sen %5 demişsin dikkat ettiysen ben orada %0.5 dedim %5 i 3.5 milyon insana denk gelir %0.5 350.000 kişiye denk gelir...

turturmuşsunuz zenginler askere gitmio die, lan kac tanelerki kacı gitsin?

hojam ben zengin demedim. maddi durum dedim, tabakalara ayırırsak yüz türlü maddi durum var. sen 100. tabakadakileri savunuyorsun.  

tabakalara ayırırsak; benim bahsettiğim toplumun en alt tabakası, senin bahsettiğin en üst tabakası

bahsettiğin tabakadakiler askere gitmiyor olabilir, veya  onların gittiğini biz görmüyor olabiliriz,

toplumu on tabakaya ayıralım,

1- benim bahsettiğim (fakr-u zaruret içinde bulunan kesim)

2-

....

10- en üst tabaka

şimdi ben diyorum ki, toplumun 3. tabakasından 9. tabakasına kadar olan ailelerin çocukları askere gidiyor. ama tehlikeli bölgelere çok az bi bölümü düşüyor, veya hiç düşmüyor. 

1. tabakadaki ailelerin çocukları daha çok tehlikeli bölgelere düşüyor diyorum. umarım anlatabilmişimdir.

bunu da şu şekilde düşünüyorum; 1. tabakanın belki çocukları şehit olduğunda devlet onlara tazminat, maaş fln. verip bi nebze de olsa parayla yaralarını sarabilecekleri düüşünülüyor olabilir.

bu sadece benim düşüncemdir, bu kesin böyledir demiyorum.  

///______________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    hangi zengin aile torpil kullanmadan oğlunu askere gönderiyor?
    benim babam başbakan olsa şırnak ta şırnak babamı ezer geçerim :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hiç bişi okumadan yazıyorum çünkü yüce başbakanımız ve onun gibi yüce insanlar 

oğullarına çürük raporu alıyolar askerlikte yan gelip yatmasınlar die askerlik yangelip yatma yeri deilya ondan...

vatanı herkesten çok seviyolar aşkıyla ölüyolarya ondan... 

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B0LDPiL0T
    B0LDPiL0T's avatar
    Erkek

Ne yazıkkki bizim memleketimizde  paran varsa;

1- Cezaevinde yatmazsın

2- Askerliği ya yapmazsın yada ayarlarsın güzel bir yerde yaparsın

3- Canın doktormu olmak istedi. Bastırırsın parayı özel üniversiteye gider doktor olursun.

4- Polisle, Zabıtayla, Belediye ile sıkıntıyamı girdin yaptığın iş dolayısı ile gene bastırırsın parayı hiç aksaklık çıkmaz.

Daha bir sürü madde sayılabilir. 

Hatta yanlış hatırlamıyorsam jetpa'nın sahibi alpayı sergen i alınca bir gasteci sormuştu buna. Neden bukadar para bağladınız falan diye.  Adam ben bu para ile 10 tane milletvekili alırdum isteseydim demişti. :D

İşin özü bizim memlekerimizde paran varsa paşada padişahta herşeyde sen oluyon amk  

Kendine özgü fikir ve görüşü olmayıp, sadece başkalarının ağızlarının içine bakarak yorum yapabilmek nasıl bir duruştur, nasıl bir kişilik profilidir hiç anlayamamışımdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Onceden calistigim fabrikanin satis muduru ,Isparta yada Muglaya dusmustu tam hatirlamiyorum ,komando secilmilsti yapiliydi zaten...adam sirnak bilmem ne dere diye bir yere gonderildi ,benim dayi yillardir Sirnakta gorev yapiyor kuzenimde fabrikanin finans muduru ,patron bizim kuzen araciligiyla dayimla iletisieme gecip satis mudurune torpil yaptiracakti...tabi dayim yillardir bilerek isteyerek dogu gorevi gormus omru operasyonlarda gecen vatan sever bir asker ,yani gercekten asker...neyse dayim bunlari siktir ediyor oyle bir talepte bulununca...peki sonra ne mi oldu ? Kimse alinmasin gucenmesin ,patronun DYP de tasakli bir tanidigi vardi onunla irtibata gecti...sirnaktaki eleman alindi tekrar Ispartada askeriyenin cicek yetistirdigi bir seraya verildi ,tasaklari gerip yatarak askerlik bitirdi...Dayimin kisa bir oz gecmisinide yazayim size ,

-Adana'nin bir koyunde dogmus ,tarla takim calisma falan derken ortaokuldan sonra sehre calismaya gitmis ,o zamanlar telefon direkleri falan yeni dikiliyormus onun insaatinda calismis ,hem calismis hemde liseyi okumus sehirde...liseden sonra askere(Edirne-Meric) e gitmis ,uzman cavusluk sinavina girip askerde kadro olmus ,ilk atamasini istedigi yer erzurum olmus,uzman cavuslukla yetinmeyip sinavlar cartlar curtlar ugrasip subay(ybasi) oldu...Erzurumdan sonra ,Tunceli,Diyarbakır ve Batman da gorev yapti...hatayda teroristler boy gostermeye basladi gonullu olarak hatay'a gitmeyi istedi 3yil hatayda gorev yapti...hataydan sonra zorunlu bati gorevi varmis onun icin gitti sakarya bilmem ne tugayini secti(tugay sakaryada ama gorev yerleri dogu(Sirnak)) ailesini sakaryada lojmana yerlestirip kendisi Sirnakta 2yildir...operasyonlar falan TV den duyurulunca ilk yaptigi sey dedemi arayip ,baba biz rahatiz merkezde karakoldayiz falan demek ama isin asli hicte oyle degil tabi...

Yani kimse sehit olanlari ve ailelerini kucumsememeli veya onlar aptal degil...sorun onca sehit verilmesine ragmen siyasi arenada hep kaybetmemiz...Ordu yillardir kendi cephesinde basariyla savasiyor ama siyasiler kendi cephelerinde bir bok yapmiyor ,bu da artik sehit veren ailelerin kanina dokunuyor...cunku bu insanlardan birtanesini ornek gosteremezsiniz sehit cenazesinde askere tepki gosteren ama onlarcasi vardir siyasileri yuhlayan...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkishmydonoz
    turkishmydonoz's avatar
    Erkek

bence fakir  veya zenginlikle alakası yok şu an bilecik 2.jandarma tugay komutanlıgında askerligimi yapmaktayım burada her memleketten fakiri zengini var bu tugay % 90 dogu karakollarına asker yetiştiriyor.

La vittoria sara nostra !
Toplam Hit: 9710 Toplam Mesaj: 41