Niye Üniversite Yok ?
-
Öncelikle bir üniversite açmak öyle2-3 trilyon ile olacak iş değilki.
Lise yapmıyorlar üniversite yapıyorlar. biraz mantıklı düşünün...
diyelimki çok büyük bütçe sağlandı ve üniversite yaptılar. ne olacak sonra?
zaten şu anki sistemde bile yüzbinlerce üniversite bitirmiş - master yapmış açıkta kalan çok kişi var. bir de bunun üstüne yenilerinin mi eklenmesini istiyorsunuz?
-
nesi az lan üniversitelerin :| yeterince üniversite var hatta çok bile
edit: öss den düşük puan aldın sanırım normal bu muhabbetler..
-
sen sanirimi dusuk puan aldin ve bunun icin boyle konusuyorsun. zaten dusuk puan almanin sebebi her yazdigin mesajda belli. neden universite yok degil mi? bir bak cevrene kac adet universite mezunu bos hic bir is yapmadan bekliyor. ulkemizde gereginden fazla universite var.
-
@EmiRReiS
usta bak dersenki bu ülkede eğitim düşük bu ülkede alt yapı yetersiz bu ülkede eğitime önem verilmiyor tamam derim adam çok haklı derim..
amma bana üniversite az deme..benim abim lise çağında götünü yırtan cinsten bir eleman değildi akıllı cinsten bir adamdı sayısaldan çevre mühendisliği okudu şimdi itfaiyede çalışıyor..belediye onun çalışması gerektiği yerlerde(su arıtma tesisleri vs. gibi) makina mühendisi falan çalıştırıyor adamlar ne işi biliyor ne başka bir şeyi..bir diğeri okuldan sonra amerikaya gidicem burda iş yok diyor..bendede pek fark yok hani bende diğerinin yanına giderim diye düşünüyorum..yani diyeceğim şu biz 3 kardeşiz birimizin yerinde işten anlamadığı için okuduğu işi yapamıyor birimiz iş imkanı kısıtlı olduğu için yurt dışı diyor ben hedeflediğim mesleğin Türkiyede hiçe sayılan yurtdışında bok gibi parası olan bir meslek olduğu için yurtdışı diyorum.. şimdi adama derlerki ulan ben 3 kardeş bu durumdayım okulumuzu üçümüzde ayarladık iş var mı? para var mı?
Türkiyede ilk önce alt yapı sonra iş imkanı sağlanmadan üniversiteye ihtiyaç yoktur..he dersinki ulan doğuya yapalım millet dağa çıkmamak için belki bir sebep bulur o zaman tamam derim..ama durum bu..şimdi sen bana istersen koyun de istersen başka birşey zaten bize koyan koymuş..
-
nihat dediklerinden önce TR de alt yapı ve kaynak yetersizliği var..
ülkedeki olan bölümler için çalışcak alan yok..
uzay mühendisliği mesela.. veya atom mühendisliği
ama dünyada bulunan bir çok bölüm ülkemizde bulunmamakta bunların her biri birer dez avantaj ayrıca devletin üniversitelere yardım etmesi gerekirkern onlara çok ayrı kurumlar gibi davranıyr.
dediklerindede haklısın ayrıca.
-
O ülkelere Türkiye ve başka ülkelerden öğrenci gidiyor. Yani öğrencilerinin çoğu kendi vatandaşı bile değil.
Bizim üniversitelerimizde Türkiye vatandaşı olmayan kaç öğrenci var?
-
aslında öss kalksa... Onun yerine ilk okul 4den lise sona kadar aldığın puanlar 500 üzerinden değerlendirilip gireceğin üni'yi belirlese. Hazır katsayı da kalkmışken istediğin bölüme girebilsen... Boş binalı angut hocalı üniler düşük puanlı olsa.. Össde 0 çeken tabiriyle bahsettimiz insanların zaten puanları düşük olacağı için. veya hut o üniversite de kendine göre sınav belirlese.
de de de die gideer.. Anlıcanız güzel hayal kuruyoruz.. Bir üniversite 1-2 trilyonla kurulmaz.. o 1-2 trilyon binadır sadece.. onun içi var donanımsal olarak. ve beyinsel olarak.. O beyinler henüz ülkemizde yok. Anca ilkokul hocasını tain ederler.. veyahut öğretmen üni sini bitirmiş çömezler sana ders öğretmeye kalkar. Kalite düşer.. Bu sefer üni mezunu ama gerizekalı bi gençlik yetişir... hiçkimse sınav yok zaten üni giricem diye kasmaz.. Önemli olan ilkokuldan itibaren öğrenciyi hafifte olsa sıkmak kafasına ders aşılamak..
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------Yahu şu ülkede neden bukadr üniversite var, neden bi 100 tane üniversite açılmıyo şu ülkeye arkadaş çokmu para ?
her birine 2şer trilyon fdesek 200 trilyon ? yıllık gider 50 trilyon olsa 250 trilyon ? paramı abi bu :S sabancı koç bunlarda bunun 20 misli para var çok mu zor anlamıyorum ki ?
illa beyaz saraya bombaları baglayıp dalıp 250 trilyon fidyemi istemeliyiz ?
allah belanızı versin yönetim bukadar diyorum çalıp çırpın hortumlayın aman ha bi kuruşunu kaçırmayın
Dal - Llamalaar sizi,
beyler bi hesap yaptım, bi site açsak ve bu siteye 250 milyon kişi 1 er ytl yatırsa 250milyon lira eder ve bi 50-100 üniversite açabiliriz ? nedersiniz
-----------------------------
pardon ama sen iki trilyona ne universitesi dikiyorsun kardeş? iki trilyona iki bina dikersin ancak. ha universite dedigin de iki bina degildir. sen iki trilyona dikecegin iki tane binada universite egitimi vermeye kalksan bi s2m olmaz. universite dedigin herşeyiyle olmalı. tayyip yaptı mesela bugun senin dedigin gibi bina universiteleri gitte gor hallerini. misal ığdır universitesi alparslan(muş) universitesi. bunlara bak bide gel egeye iü'ye itu'ye erciyese vs bak. universite dedigin herşeyiyle oturmuş bi komplekstir.
Gunumuzdeki anlayış şu: oğrenci gidicek universiteyi geliştiricek şehri geliştiricek. aksine universitenin oğrenciyi geliştirmesi lazım gelmez mi?
Oğretim elemanı konularınıda zaten arkadaşlar acıklamışlar bahsetmeye gerek yok bidaha -
açılanlarda adam gibi eğitim veriliyoda mı dahasını açsınlar..
hadi bizde katkıda bulunduk açtırdık bu kafada ki prof. doc. v.s. ler oldukça o okulda fıs olucak..
bknz: hocaların soy adları hep aynı ;)
-
O kadar üniversite için para lazım,devletin imamhatipe öğretmen almak yerine birazda pozitif bilimlerden hoca alması lazım,o hocaların zeki,eğitimli ve en önemlisi ahlaklı olması lazım,bunları idare edecek adam lazım en önemliside buradan mezun olacak adamalara iş lazım iş..Üniversite okumak marifet değil iş bulmak marifettir.Hatta artık iş bulmakta geçti devlete girip işini sağlamlaştırmak önemli her an işten çıkarılabilme korkusu var özel sektörde.