Niye Üniversite Yok ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Amerika örneği doğru bir örnek değil..Kaç yıllık tarihinin olmasının da bir önemi yok eğitim,kültür birikim işidir.Yılların birikimi toplumu ileriye sürükler.Abd,avrupa üniversitelerini bile kıskandıracak kadar dünyanın kaymağını götürüyor,kendi elit kısmını yetiştiriyor,bizim onu yapmamıza imkan yok.Bırakın 100 tane yapmayı şuan ki üniversiteler bile ödeneksizlikten dökülüyor,en iyi akademisyenler özel üniversitelere gidiyor..Akademisyen yetişmiyor diye birşey yok,bugün 100 üniversite açılsın 100üne de akademisyen bulunur,prof doc. vesaire... bir çok asistan kadro çıkması için okulllarda sürünüyor,anlayacağınız bir çok kişi var akademisyen olmak için kuyrukta üniversite fakültelerinde..

100 tane üniversite yerine 5 tane daha çok kaliteli üniversite açılmalıdır..Herkesin üniversite okuması durumunda zaten bir geçerliliği olmayacak belli üniversiteler haricinde..aynı hesap,bir çok kişi var doğu da üniversiteleri tercih etmeyip bir sene veya 2 sene bekleyen öss kuyruğunda.

F-16 lar alacağımıza,Ege denizinde boşa yatan gemilere milyonlarca dolar vereceğimize eğitime,ar-ge ye ödenek ayırmalıyız.Sadece üniversitelerin bile çok iyi olması yetmez,ilk okuldan başlayan eğitim sisteminde her birkaç sende bir güncelleştirme yapılıyor,bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama yol alıyoruz gibi gözüküyor.Bizdeki ezberci eğitim artık yok..Sonuçta işin çözümü mali ödenekle çözülebilir,siyasi irade de şart tabi tayyib bu konuda her ile Üniv. açarak kötü yapmadı,ileriye dönük güzel adımlar ama şu an için bir çoğuna üniversite bile demek imkansız gibime geliyor..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

konu sadece para değil.Öğretim üyesi yok.

24000 hukuk öğrencisi ihtiyacının 12000 i var bu ülkede sen daha ne üniversite açıcanda ne öğretim üyesini oraya bağlayacaksın..

Konumu silenlere inat kürdüm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    arkadaşlar üniversite var.. azcık dişimizi sıkıp calısmamız gerekiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

Allura bunu yazdı:
    -----------------------------

Yahu şu ülkede neden bukadr üniversite var, neden bi 100 tane üniversite açılmıyo şu ülkeye arkadaş çokmu para ?

her birine 2şer trilyon fdesek 200 trilyon ? yıllık gider 50 trilyon olsa 250 trilyon ? paramı abi bu :S sabancı koç bunlarda bunun 20 misli para var çok mu zor anlamıyorum ki ? 

illa beyaz saraya bombaları baglayıp dalıp 250 trilyon fidyemi istemeliyiz ? 

allah belanızı versin yönetim bukadar diyorum çalıp çırpın hortumlayın aman ha bi kuruşunu kaçırmayın

Dal - Llamalaar sizi,

beyler bi hesap yaptım, bi site açsak ve bu siteye 250 milyon kişi 1 er ytl yatırsa 250milyon lira eder ve bi 50-100 üniversite açabiliriz ? nedersiniz 

üniversite açılınca da bela okuyacaksın yine.. okul biticek işsiz kalıcaksın o zaman da niye üniversite açılıyo allah belasını versin bu hükümetin diceksin... 

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    öğretim üyesi alımlarda biraz daha puanları aşşağıya çeksinler ozaman birsürü asistan bimemne var öğretim üyeliğine geçmelerinde kolaylık sağlansın  devletin gücü yeter fakat yapmıyor

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    ayrıca; profilinde yaş 20 yazıyo ama bu kadar kestirme bi zihniyetle bu eleman max 14 yaşında bence.

Konumu silenlere inat kürdüm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

heryerde türküm, vatanım, milletim, geçmişim diye bağıran asil gençliğimiz, üniversiteden mezun olur olmaz, "benim mesleğe burda iyi para vermiyorlar.ben yurt dışına çıkacağım" gibi bir düşünceyle kaçıyorsa, vatanı ve milleti üzerine edeceği tek kelime yoktur düşüncesindeyim.

kendimizden önce milletimizi düşünmeye başladığımız vakit, bizi diğer milletlerle kıyas ediniz.

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

mizahi bunu yazdı:

heryerde türküm, vatanım, milletim, geçmişim diye bağıran asil gençliğimiz, üniversiteden mezun olur olmaz, "benim mesleğe burda iyi para vermiyorlar.ben yurt dışına çıkacağım" gibi bir düşünceyle kaçıyorsa, vatanı ve milleti üzerine edeceği tek kelime yoktur düşüncesindeyim.

kendimizden önce milletimizi düşünmeye başladığımız vakit, bizi diğer milletlerle kıyas ediniz.

Gençlik neden kaçıyor ülkeden veya bilimadamları?Adamlara ne zekasını gösterecekleri bir alan yaratılıyor ne de ürettiklerine gıdım değer veriliyor.Kaç tane örnek duydum gördüm,adam bişey icat eder sunar önce halk der "bu adam bizi kandırıyor inanmayın" sonra büyüklerimiz der "bize sordunda mı buluş yaptın?nahh destek veririm sana!"..Ne gençliğe değer veriyorlar ne bilimadamlarımıza.Bunu kaldıramayan adam çıkar yurtdışına,biliminide buluşunuda yurtdışında yapar.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    bok gibi dersane açacağına zenginlerimiz üniversite açsında en azından fiyatlar düşsün.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 4428 Toplam Mesaj: 30