Nod32 İle İlgili Bi Sorum Olacak
-
nod32 nin eski sürümünde antispy desteği yoktur.. öncelikle bunu bil.. yeni sürümünde ve bu secrutiy paketin içinde var.. trojanın mantığı ile virusun mantığını aynı kefeye koyman biraz cahilce olmuş. biri bilgi çalmak için geliştirilir biri zarar vermek için.. Bunlar aynı kefede değildir ancak bazı davranışlaında benzerlik gösterirler ama bu benzerlikler trojanı bir virus yapmaz.. Linux yayınglaşmadığı için viruslerle o kadar başı dertte değil.. windowsun, linux için ütopya olan popülerliği linuxa geçerse o zaman linuxdaki korumaları da görürürüz.. :) bir freeware yazılım eset gibi bir firmanın ürününden iyi olamaz.. esetin databasedeki imzalarının yanı sıra sezgisel virus tespiti bir kendinden daha fazla imza taşıyan databaselerden daha yukarı çıkarır onu.. Piyasadaki zararlıları test ediyor demişsin o firmalar. Zaten antivirus geliştiricileri o zararlı yazılımları bulup imzalarını çıkarıp güncellemeye sunuyorlar.. en geç bir iki gün içince aşağı yukarı tüm antiviruslerde o virusun imzası bulunur.. Bu test o kadar sağlam mı sence? Kendileri özel yazılımlar geliştirmedikçe sağlıklı ve profesyonel anlamda testler yapılamaz.. Zamanım kısıtlı olmasaydı saatlerce tartışabilirdim bu konuları..
-
PlayerMurat bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi beyler iyimi kötümü demiyom deneme sürümüyle 80 tl verdiğimiz orjinal aynı düzeydemi koruma yapıyorlar
-----------------------------:/ hocam şimdi 80 tl senin olsun
ben son sürümü verem
bu konuyu bitir burda :/
-
Zarar veren herşey Virüstür :) ikiside zarar veriyor amaç farklı olabilir ama sonuç var.Linux yaygınlaşmadığı için virüs girmez mantığı cahillerin mantığıdırki Linux nasıl kodlanmıştır kaç yıllık bir üründür ve Windows neden başa çıkamıyor ortadadır.Bir Freeware yazılım pekala paralıdan daha iyidir.Paralı program demek iyi demek değildir.Freeware da bir istek bir emek var diğerinde ise para karşılığında bir iş var.Ayrıca her zararlı 2 gün içerisinde tespit edilip veritabanına dahil olmuyor.Dediklerin mehmet amcanın kodladığı uyduruk trojan veya keylogger.Zaten milyon kişi bilmiyo bu testlerin kötü olduğunu sen biliyosun bravo.Hiçbir Antivirüs testide o testi yapan kişi tarafından zararlı yazılıp yapılmaz.Dünyada duymadığım şeyleri senden duyuyorum.Nod32 de sezgisel var diyede diğer antivirüslerin veritabanından daha güçlü olmasını senden duyuyorum :) gece gece iyi güldüm..
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------nod32 nin eski sürümünde antispy desteği yoktur.. öncelikle bunu bil.. yeni sürümünde ve bu secrutiy paketin içinde var.. trojanın mantığı ile virusun mantığını aynı kefeye koyman biraz cahilce olmuş. biri bilgi çalmak için geliştirilir biri zarar vermek için.. Bunlar aynı kefede değildir ancak bazı davranışlaında benzerlik gösterirler ama bu benzerlikler trojanı bir virus yapmaz.. Linux yayınglaşmadığı için viruslerle o kadar başı dertte değil.. windowsun, linux için ütopya olan popülerliği linuxa geçerse o zaman linuxdaki korumaları da görürürüz.. :) bir freeware yazılım eset gibi bir firmanın ürününden iyi olamaz.. esetin databasedeki imzalarının yanı sıra sezgisel virus tespiti bir kendinden daha fazla imza taşıyan databaselerden daha yukarı çıkarır onu.. Piyasadaki zararlıları test ediyor demişsin o firmalar. Zaten antivirus geliştiricileri o zararlı yazılımları bulup imzalarını çıkarıp güncellemeye sunuyorlar.. en geç bir iki gün içince aşağı yukarı tüm antiviruslerde o virusun imzası bulunur.. Bu test o kadar sağlam mı sence? Kendileri özel yazılımlar geliştirmedikçe sağlıklı ve profesyonel anlamda testler yapılamaz.. Zamanım kısıtlı olmasaydı saatlerce tartışabilirdim bu konuları..
-----------------------------Linuxta o kadar büyük firmaların serverları dolaşıyor ben hiç bir zaman devasa bir sorun olan rootkit,malware yada backdoorda görmedim linuxta?Bunun gercek sebebi şu anda vistada kullandıgımız yönetici zorumlulugunun en baştan beri linuxta olması hatta Selinuxla beraber artık iyicene gelişen güvenlik anlaşıyında akıllı sisteme geçilmesi ve bunun yanında 0-day saldırılarına bile belli ölcüde karşı koyucak mekanizmalar geliştirilmiş olması olmasın sakın?
-
bendekı 4272 gün daha kendını her gun guncellıcek en azından yukledıgım gunden berı kendını guncelllıyo :|
-
ben arasındaki farkı söyleyim size Deneme sürümü: updateleri bugüne yapmaması yami bi ay sonradan gelmesi gibi yeni virüsleri görüp silemessin zaten nod artık anti virüs değil :D
-
adamgibi bunu yazdı:
bendekı 4272 gün daha kendını her gun guncellıcek en azından yukledıgım gunden berı kendını guncelllıyo :|
-----------------------------virüs olarak bildiğin bi virüsü bilgisayarına indirsene :)))))
-
PlayerMurat bunu yazdı:
TekBuluT bunu yazdı:
-----------------------------PlayerMurat bunu yazdı:
TekBuluT bunu yazdı:
deneme süresi bitmemiştir henüz.
zaten hocam işte dym ki lisanslıyla deneme sürümünün ne frkı var?
-----------------------------lisanslıyla deneme sürümünün farkı deneme sürümünün süresi dolunca bitmesi ve nod32'nin görevlerini tam olarak yapamaması. ama nod32 artık iyi değil nod32'yi kullanmamanı öneririm.
emin misin hocam adamlar o zaman siteden her ay emaillerine deneme keyi alır yükler
-----------------------------şahsen ben öyle yapıyodum şimdi hiç antivirüs yok bilgisayarda
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------Bu konu hakkında pek bilgili olduğunu düşünmüyorum.. Internette yığınla bu tarz siteler var ve hepsi belli birşeyi destekliyor, kiminde kasperky başarılı, kiminde microsoft ürünleri kiminde nod32, kiminde panda, kiminde mcafee..
bu sitede de Sophos diye bir firma ürünü birince ve arkadada ikinci olarak micrsoft ürünü.. sophos ne Allah aşkına? kim duymuş bunu yada kullanan kaç kişi! Ne kadar eski bir ürün? Kalitesi ne.. Büyük ihtimal bu site bu yazılımın ismini duyurmak istiyor..
Ayrıca sitede bi kısma baktım adamlar firewallerin yapacağı işi de antiviruslere test ettirmişler.. Testin güzelliği buradan belli oluyor! Senin verdiğin linkte de malware deniliyor. Malware nedir önce bunu bir öğren!? Virus ile malware in farkı var mı yok mu? Malware için antivirus mu yoksa anti-spy yazılımları mı kullanılır? Bu kriterleri göz önünde bulundurmak gerek..
Test tamamen saçma sapan şeyler üstüne kurulu birşey.. Madem kendilerine güveniyorlar, test yaptıkları malware dosyalarını kullanıcılarla paylaşsınlar.. Bak bakalım oradaki sonuçlar ne kadar doğru oluyor!
-----------------------------yanılıyosun sophos un ticari ortaklarına bakarsan ne kadar eski olduğunu anlarsın