Nokia N8
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------şu bi gercekki yılların firması nokia high-end modellerde yani dokunmatik ve iphone gibi olan modellerde fena cuvalladı.
2008de cıkan ilk iphone dan beri apple capacitive ekran kullanıyor, htc falanda hero gibi modellerle bu ekrana geçti.
nokia rakip olacak diye 5800ı cıkardı büyük umutlarla, simdi 450liraya falan satılıyor, ekran 10 sene önceki palmlerin kullandıgı resestive ekran.
sonra toparlamak için n97 dediler, o dandik ekranı kapatmak için klavye koydular, sonucta takoz gibi bi telefon ortaya cıktı ve ekşiye bakın kimse memnun değl, sonra bunun minisini falan yaptılar tutmadı
simdi capacitive ekrana geçiyorlar ama o dandik symbian işletim sistemiyle hiç bişey olmaz, anca böyle kameradan falan rekabet edebilirler onun dısında tırt.
nokia inadı bırakıp androide gecmeli apple'a rakip olmak istiyorsa, cünkü basta htc olmak üzere samsung sony ericsson falan hepsi bunu gördüler ve androide geçtiler.
ha iphone 4ün über donanımı ve ios'ün fantastik oyunlarının yanında androidde fos ama hadi rakip diyelim androidciler kızmasın :)
-----------------------------
Nokia'nın maemo işletim sistemine sahip telefonlarıda var. Kullanmasını bilene en iyisi maemo -
wave forever.:Dher nekadar sol üst köşeyi çatlatmış olsamda
-
JackDaniels bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
şu bi gercekki yılların firması nokia high-end modellerde yani dokunmatik ve iphone gibi olan modellerde fena cuvalladı.
2008de cıkan ilk iphone dan beri apple capacitive ekran kullanıyor, htc falanda hero gibi modellerle bu ekrana geçti.
nokia rakip olacak diye 5800ı cıkardı büyük umutlarla, simdi 450liraya falan satılıyor, ekran 10 sene önceki palmlerin kullandıgı resestive ekran.
sonra toparlamak için n97 dediler, o dandik ekranı kapatmak için klavye koydular, sonucta takoz gibi bi telefon ortaya cıktı ve ekşiye bakın kimse memnun değl, sonra bunun minisini falan yaptılar tutmadı
simdi capacitive ekrana geçiyorlar ama o dandik symbian işletim sistemiyle hiç bişey olmaz, anca böyle kameradan falan rekabet edebilirler onun dısında tırt.
nokia inadı bırakıp androide gecmeli apple'a rakip olmak istiyorsa, cünkü basta htc olmak üzere samsung sony ericsson falan hepsi bunu gördüler ve androide geçtiler.
ha iphone 4ün über donanımı ve ios'ün fantastik oyunlarının yanında androidde fos ama hadi rakip diyelim androidciler kızmasın :)
Nokia'nın maemo işletim sistemine sahip telefonlarıda var. Kullanmasını bilene en iyisi maemo
-----------------------------maemo olarak bahsettiğin n900, donanım olarak yerlerde, kalınlık olarak 3 iphone4 ediyor ve ekranı babannem zamanından kalma bastırmaya duyarlı ekran.
kullanmasını bilene diye bişey yok, ne kadar bilirsen bil bi kaç şey editlemekten ve tavla batak gibi basit şeyler yazmaktan öteye gidemezsin, tutmamıs bir işletim sistemi olduu için iphoneda boyutları 600mb falan olan psp ile kapısan oyunların sana dandik versiyonu cıkar 10 mb falan.
he işin içine kullanmayı bilirsen diye bişi sokarsan ''jailbreak'' ten ötesi yoktur.
-
adamlar yapmış ama o araba yarışında kesin kırarlar ekranı bizimkiler pek hırslı oynuolar :D
-
deja-vu bunu yazdı:
-----------------------------bendensin x)
-
deja-vu bunu yazdı:
-----------------------------harika telefon ya
adamlar buldular bence nasıl bir işletim sistemi yapmaları gerektiğini
wave 2 çıkcak diyolardı çıktı mı acaba?
-
symbian bıttı arkadasa ya hep aynı 2650 dekı sıstem aynı yenı makınalardada var
-
Telefon bence çöp. Çünkü Nokia çöp.
-
ExcellencE bunu yazdı:
deja-vu bunu yazdı:
-----------------------------harika telefon ya
adamlar buldular bence nasıl bir işletim sistemi yapmaları gerektiğini
wave 2 çıkcak diyolardı çıktı mı acaba?
-----------------------------Samsung S8530 Wave II incelemede!

Wave 2 ve 2'nin farkları

Görünüm benzer, boyutlar farklı
Wave 1 3.3 inç ekran ve 118 x 57 x 13 mm ölçülere sahip; Wave 2 ise 3.7 inç ekran 124 x 60 x 11.8 mm ölçüleri ile daha geniş ama daha ince.
Super AMOLED vs Super Clear LCD
Super AMOLED sevenleri üzse de yerine Super Clear LCD teknolojisi kullanıyor. Bu ekran teknolojisi de son derece iyi bir alternatif.
Wave II daha hızlı veri aktarımı için bazı gelişmiş özellikler barındırıyor. WLAN, HSDPA, Bluetooth 3.0, USB 2.0 bağlantılara sahip olan Wave II, 5 mekapiksel bir kameraya sahip.
telefonunun fiyatının 429 Euro olması bekleniyor
---------------------------------------------------------------
S8500 Wave I; S8530 Wave II kıyaslamalı özellikler
---------------------------------------------------------------
S8500 Wave I; S8530 Wave IIBoyutlar: 118 x 57 x 13 mm; 124 x 60 x 11.8 mmAğırlık: 118 gram; 135 gramİnternet: Quad-Band GSM, GPRS, EDGE, HSDPA (3.6 Mbps); Quadband GSM, GPRS, EDGE, HSDPA (3.6 Mbps)Hafıza: 2 GB dahili, microSD ile 32 GB'a genişletme; 2 GB dahili, microSD ile 32 GB'a genişletmeİşletim sistemi: Bada 1.0, Bada 1.2Ekran 3.3 inç (8.4 cm) çoklu dokunmatik ekran, 800 x 480 piksel, Super AMOLED; 3.7 inç (9.4 cm) çoklu dokunmatik ekran, 800 x 480 piksel, Super Clear LCDGPS: Var, VarBağlantılar: n WLAN, Bluetooth 3.0, USB 2.0, microSD girişi, 3.5mm kulaklık girişi, 5 megapiksel kamera, flaş, HD video kayıt; n WLAN, Bluetooth 3.0, USB 2.0, microSD girişi, 3.5 mm kulaklık girişi, 5 megapiksel kamera, flaş, HD video kayıtPil: 1500 mAh, 1500 mAhRenkler: Siyah, SiyahFiyat: 300 Euro, 429 Euro
aldığıma hiç pişman olmadığım ilk telefon , daha uzun süre eskimiycek x)
-
Hala symbian işletim sistemini kullanıp bu fiyatlara satabiliyor. Helal olsun