Nokia Symbian Versiyon Güncelleme Yada Baska İşletim Sistemi Kurma?
-
mErhaba hAcılar bEnim 3650 telefonumun symbian versionunu yükseltme yada işletim sistemini deiştirme gibi bi lüxüm varmı acaba byle bsey munkunmu?
notE:Git telefonunu degiştir flan demeyn cıktıgı zaman cok paraya almıstm vede seviyrm telefonumu...
-
Biliyom o telefonu güzel telefon,zaten o yazılımın olduğu 3 güzel telefon;
n-gage
3650
bide siemens sx1 :)
Bunların içinde birtek sx1e modifiye yapılabiliyor hem donanımsal hem yazılımsal,tabi bi yere kar,misal linux fln kurulabiliyo sx1e farklı şeyler var,ama sx1 hariç hiçbi telefonda böyle şeyler duymadım.Tek imkanı telefonu deiştirmek :D
-
sadece versiyon yükseltebilirsin
-
rude iyi anlatmış sx1 tam bir modifiye telidir hele elektroniğin iyiyse filan samsung buzer koymuştu arkadaş bir ses çıkıyordu püff linux yüükleyeni gördüm ama blueooth kullanamıyordu zaten sx1 den sonrasiemesn symbian işletim sistemli tel yapmadı nedenseeeeeeee :)
edit: iki mesaj oldu pardon silinsin lütfen yukarıdaki
-
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------
sadece versiyon yükseltebilirsin
Bunu Nasıl Yapabilirim hacım? yardımcı olurmusun ? -
nokialarda wersiyon yülkseltmeyi nokia.com.tr de update programı war onu indir telefonu bilgisayara bağla sanırım o telde usb ile bağlantı yoktu eğer yoksa telefoncularda şarj yerinden bağlama aparatları war o şekilde bağlan sonra wersiyonunu yükselt ben o aparatı 2-3 sene önje çook zor bulmuştumm
-
sadece versiyonunu yükseltebilirsin onun harici ne baska bir platform kurabilirsin (misal windows mobile,linux falan) nede mevcut symbian versiyonunu yükseltebilirsin (os6.1 olması lazım 7.0 , 8.0 falan yapamazsın)
-
flayk bunu yazdı:
nokialarda wersiyon yülkseltmeyi nokia.com.tr de update programı war onu indir telefonu bilgisayara bağla sanırım o telde usb ile bağlantı yoktu eğer yoksa telefoncularda şarj yerinden bağlama aparatları war o şekilde bağlan sonra wersiyonunu yükselt ben o aparatı 2-3 sene önje çook zor bulmuştumm
-----------------------------usb ile versiyon atmada sadece birkaç makinada oluyor
-
nokia telefonların sürümlerini yükseltmek için elinizde 250-300 dolarlık box lar olması lazım yani tanıdığınız bildiğiniz güvendiğiniz bir telefoncuya götürün(imei yi çarpmasınlar)
siemenslerde böyle sorun yok kablosu olan herkes yükleyebilir tabii hatalar sonucu testpointe kadar gider
-
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------rude iyi anlatmış sx1 tam bir modifiye telidir hele elektroniğin iyiyse filan samsung buzer koymuştu arkadaş bir ses çıkıyordu püff linux yüükleyeni gördüm ama blueooth kullanamıyordu zaten sx1 den sonrasiemesn symbian işletim sistemli tel yapmadı nedenseeeeeeee :)
Evet hala sx1 kullanıyorum,her türlü modifiye işlemini bilirim nasıl yapılacağını,neyin nasıl olduğunu her bokunu bilirim hipnenin :D :P kanka gibiyiz aletle gece gündüz,sabah açarım akşamakadar açıktır,pc başından ayrıldıysam ondan müzik dinlerim gece yatağıma uzanırım kulağımda kulaklık sx1den müzik sonra uyurum,yoksa uyku tutmaz :P sende anlıyorsun sanırım sx1den teknomak yada cepforuma takılıyomusun?
Konuya cevabım kısaca; HİÇBİ TELEFONDA SYMBİAN SİSTEM YÜKSELTİLEMEZ.
En çok deişiklik sx1de olur dedim peki neler yapılabilir;
-Sx1in rami nokialardan kat kat fazladır(16mb civarı sanırım) aletin firmwaresinde yapılcak değişiklikle o ram boyutu azaltılıp telefon hafızasına dönüştürülüp 3mblık hafıza 12mba çıkarılabilir.
-Harici anten yuvası üzerinde yapılacak oynamalar ve elektronik bilgisi sayesinde anten yerine fener olarak kullanabilirsiniz o kısmı
-Linux yüklenilebilir ama yazılımın eksikleri olduğu için telefon tam verimde kullanılamaz,en basitinden bluetooth çalışmıyo diyolar,daha eksiklikleride vardı ama belki giderilmiştir...
-Tema desteği yoktur ama düzenlenen .mbm dosyaları sayesinde egonuzu tatmin edebilirsiniz :D
-Buzzerı nokia 6230inin buzzerıyla değiştirilir,max volume patchi uygulanır firmwareye ve daha sonra biri aradığında ahizesize almadan ahizesizmiş gibi konuşabilirsiniz :D
-2gb evet yanlış duymadınız 2gblık dv-rs-mmc hafıza kartını çalıştırabilirsiniz ;) ancak telefon bayaa bi kasar tahminimce :D ideali 1gb diye biliyorum(maximum olduğundan değil,hafıza/kasma oranından dolayı)
-işlemci hızını arttırarak telefonu çok daha hızlı kullanabilirsiniz.
-Bu aklıma gelen son şey; BUNU BENDEN BAŞKA YAPAN VAR AMA BENİM KADAR İYİ SONUÇ ALAN YOK!!! Bu anlatacağım yöntem sadece menü ve seçim tuşlarında fln olur,numerik tuşlarda işe yaramaz.
Tuşlar yerinden çıkarılır,silikonla tuşlar arasına uygun boyutlarda kaıt parçası sıkıştırılıp aynen yerine takılır tuşlar; SONUÇ OLARAK TUŞLAR DAHA RAHAT BASMAYA BAŞLAR,HATTA İYİ AYARLAYABİLMİŞSENİZ TUŞLARINIZ DOKUNMATİK GİBİ OLUYO :D
geçen gün arkadaşla yürüyoduk yolda,bunda n70 var,başka bi arkadaştada u600 vardı hani şu dokunmatik olan,bunlar u600le n70i bikaç günlüğüne değiştirmişler bunu anlattı bu,yürümeye devam ederken aklıma geldi buna bi şarkı dinlettim ver bakayım dedi telefona ii dedim al,muhabbeti oldu anlattım şöyle böyle,dedim o tuş dokunmatik gibi fln bu biraz tiye aldı u600 muhabbetinden sonra,tam o sırada tuş kilidini açıp bi bastı şoke oldu :D harbici dokunmatikti çünkü tuş sanki :)
Bıraksanız sabah akşam anlatırım sx1i (: canyoldaşım benim,nerdeyse bilgisayarım kadar değerli :) neyse şimdilik bu kadar çene yeter :P
-
Evet hala sx1 kullanıyorum,her türlü modifiye işlemini bilirim nasıl yapılacağını,neyin nasıl olduğunu her bokunu bilirim hipnenin :D :P kanka gibiyiz aletle gece gündüz,sabah açarım akşamakadar açıktır,pc başından ayrıldıysam ondan müzik dinlerim gece yatağıma uzanırım kulağımda kulaklık sx1den müzik sonra uyurum,yoksa uyku tutmaz :P sende anlıyorsun sanırım sx1den teknomak yada cepforuma takılıyomusun?
cepforumdaym rude oradada sunyy2004 üm 2003 ban yemişti açılmadı ::)
aynı duyguları bende 6260 var süper hastasıyım telefonumun ama şu sıralar sony ericson takipçisiyim bakalım w810i düşünüyorum oda tam modifiye tel