Notebook U Nasıl Alırım Sizin Öneriniz Ve Notebook Hakkında
-
andMe bunu yazdı:
-----------------------------
venom88 bunu yazdı:
-----------------------------Asusun yeni çıkartığı ultrabook lara bir bakmanı öneririm üstünde ssd ile birlikte geliyor ve inanılmaz inçe kasası var kalite olarakta çok iyi bir alet marka olarakta asusdan şaşma..
-----------------------------
Bi bakayım ama ilk sayfadaki 4 unden birini Alcam gibi sadece seçemedim biri çıkıp sunu bu yüzden al gibi seyler dese :)
-----------------------------link link versene hocam..
baktım baktım.
kafa güzel bişey göremedim.
varsa 4linkide yaz buraya bi zahmet.
-
hocam bak burdan 4 ude
http://www.dell.com/uk/p/inspiron-laptops#!facets=41105~0~832766,93410~0~1450393&p=1
-
andMe bunu yazdı:
-----------------------------hocam bak burdan 4 ude
http://www.dell.com/uk/p/inspiron-laptops#!facets=41105~0~832766,93410~0~1450393&p=1
-----------------------------3 sıradaki güzel.
6gb ram var. neden 8i olanı demeden dersen.. sizin taş çatlasa kullanacağınız ram miktarı 3-4gb'dır ki o bile zordur..
harddiski 7200rpm diğerlerinin 5400 buda performansa bi etken.
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------peki £50 daha verip 4 u neden almiyim 2 gb ram etmezmi o kdr :))
he bide hocam ben mi goremedim bilmiyorum ekran karti karti harici olai filan ile ilgili biseyler yaziyormu
birde intel 3000 nasil bilirisin ilk iki uc posta bi bakrsan neden sordugumu anlican :)))
-
andMe bunu yazdı:
-----------------------------BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------peki £50 daha verip 4 u neden almiyim 2 gb ram etmezmi o kdr :))
he bide hocam ben mi goremedim bilmiyorum ekran karti karti harici olai filan ile ilgili biseyler yaziyormu
birde intel 3000 nasil bilirisin ilk iki uc posta bi bakrsan neden sordugumu anlican :)))
-----------------------------size kalmış ram miktarı :)
hiç zaman sanmıyorum ki 8GB ram kullanabilesiniz. veya 3-4 GB'ın üstüne çıkabilisiniz.
hayır harici ekran kartı yok..
bütüleşik intelin hd 3000 graphic ekran kartı var.
işlemciye göre frekansını ayarlıyor.
sabit 650Mhz i5 işlemcinizin TB ile 1100-1200MHz arası çalışan bi ekran kartı..
ilk postunuza baktımda gt550 den bahsetmissiniz :)
sizin istediğiniz ile intel HD 3000 devede cücük kalır.
-
hocam
66albay demiski ben kullaniyorum harici kart var oyun vs icin onu kullaniyor youtube intel 3000 yaziyom crysis filan oynuyo adamlar ama senin dedigine gorede benim bildiklerime gore oynanmasi imkansiz gibi
yani
66albay dedigi gibi harici kart varsa yada onun makinede var bunda yuvasi varmi ben alip takayim olmadi ben onu merak ediyorum ve dedigin gibi zaten 8gb ram kullanmiyoruz ama 50 lira daha vermek benim fikrim sorun olmaz
sanirim benim kafada ucmaya basladi cok fazla uzatmadan senin dedigin makine mantikli ama benim istedigimde ekran karti saglam olsun
o secenek 4 makinedede yok soyle yapsam 6 gb makineyi siparis verirken ekstra ekran kartini soylesem 50 pound+ oraya gitse daha mantikli gibi
ama asil merak ettigim iste o kart icin bi yuva varmi makinede ???? :)))
edit :
diger modellerde NVIDIA GeForce GT 520M kullanilmis fiyalari ebay £44 kusur
hocam ayrica saol hani bazen olur ya cizgi filmlerde ampul yanar
£579 6 gb 500 gb 5400 ama cok bariz sorun olmaz
depolama icin zaten harici alicaktim 250 onlarin olsun
uzerine 50 koyar ekran kartini alirim
cok cix oldu he :)))) saol
-
andMe bunu yazdı:
-----------------------------hocam
66albay demiski ben kullaniyorum harici kart var oyun vs icin onu kullaniyor youtube intel 3000 yaziyom crysis filan oynuyo adamlar ama senin dedigine gorede benim bildiklerime gore oynanmasi imkansiz gibi
yani
66albay dedigi gibi harici kart varsa yada onun makinede var bunda yuvasi varmi ben alip takayim olmadi ben onu merak ediyorum ve dedigin gibi zaten 8gb ram kullanmiyoruz ama 50 lira daha vermek benim fikrim sorun olmaz
sanirim benim kafada ucmaya basladi cok fazla uzatmadan senin dedigin makine mantikli ama benim istedigimde ekran karti saglam olsun
o secenek 4 makinedede yok soyle yapsam 6 gb makineyi siparis verirken ekstra ekran kartini soylesem 50 pound+ oraya gitse daha mantikli gibi
ama asil merak ettigim iste o kart icin bi yuva varmi makinede ???? :)))
edit : diger modellerde NVIDIA GeForce GT 520M kullanilmis fiyalari ebay £44 kusur
-----------------------------youtube araştırın fx 5200 ile ne oyunlar oynanıyor. he nasıl oynanıyor bi adama 10pixel düşüyor tabi buna "oynamak" derseniz.
gt550m ile hd5450 ayarındaki dahili bir grafik kartı ile sizin dedikleriniz buna çok çok uzak.
GT550M
Core Speed * 740 MHz Shader Speed * 1480 MHz Memory Speed * 900 MHz Memory Bus Width 128 Bit Memory Type DDR3/GDDR5 Max. Amount of Memory
hd5450;
Core Speed * 675 MHz Shader Speed * 675 MHz Memory Speed * 800 MHz Memory Bus Width 64 Bit Memory Type DDR3 Shared Memory no 1536 MB
harici ekran kartı takılıp takılma olayını bilmiyorum inceleme fırsatım olmadı ürünleri.
-
ogrendim harici kart girisi yokmus su modellerden bakiyorum simdi en ucuzunda dahi gt 520 var
-
bu kadar saçmalamanıza dayanamadım; biri gitmiş kartların ebay fiyatlarını yazmış diğeri de "harici kart girişi varmı bilmiyorum" vsvs demiş. ömründe harici ekran kart girişi olan, kart eklenebilen bi notebook görmüşmü acaba. optimus cuda vs hiç duymadınızmı
aldım kullanıyorum iki ekran kartı var diyorum adam hala harici kart giriş yeri mi var acaba demiş. sonra da "öğrendim harici kart girişi yokmuş" demiş.
@andme senin verdiğin linkteki modeller 14". onlar sadece onboard kartla geliyo. o kadar küçük alete 128 bit kartı koyarsan nasıl soğutabilirsin. ha soğutan marka yokmu var. ama bu kadar ucuz değil. kaldı ki bu kartlar pilde bile çalışmıyo. ekran kartı istiyosan 5110 alacaksın.
dell n5110; 20 sayfa sürmüş konusu dh de, biraz araştırın bu kadar hazırcı olmayın. altındaki sitelerden de ekran kartına bakın emin olmak için.
yine kafanız karışır anlayamazsanız gidip casper alın kardeşim.
http://forum.donanimhaber.com/m_48179667/mpage_1/key_/tm.htm
-
konusmalarin neresi sacma mk 14 ins makinede diyosun ne isi var o ekran kartinin lenova ya baktin mi hic 14 inc ekran kartina bak
ben olanaksizi aramiyorum verdigim son linke baktin mi nasil bi ekran karti var diye senin kullandigin makinede var diye illa hepsindemi olcak
sorduk ark mail attik harii ekran soceti yok dediler bizde olani ariyoz dedik
git 15 al diyosun bizde biliyoruz 15 lerin ne oldugunu 14 olani ariyorum zevkime duskunm dedigim olcak illa
sacma diyo gotumuzden uyduruyoz biz zaten