Noter Onaylı Kira Kontratı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bugun be 2 yıllık kontrat yaptım ev kıraladım .. sımdı onun 1 yıl gecerlılıgımı var ? Ayrıca depozito verdim ve kontrata yazdırdım aldıgına daır.. esylara karsı 1500tl lıkde bı senet ımzaladım .. 

h2run tarafından 06/Eyl/12 04:29 tarihinde düzenlenmiştir

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Evdeki eksikleri fotoğrafları ile kayda alıp sözleşmeye işlet, sözleşmeni bir klasöre koy, ev için gider yaptıkça faturalarını saklayıp o klasöre ilave et, harcamalarını yaptıkça her fatura için bir ayrı bir kağıda malzemenin nerede kullanıldığını yazıp resmini de bilgisayarında tut. Avukatı olan kıl ev sahibi çıkacağın vakit kesin tatava yapacaktır. Mümkün olduğunca her türlü maliyeti ev sahibine itelemeye ve bunu sözleşmeye sokmamaya çalış.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

sözleşme örneğini tarayip atarsan yardimci olurum sana Genel kira sözleşmesi dışında ek madde olarak birşey varsa onu söylemen yeterli , muhtemelen Senelik % .. artışı şartı vardır

diyelim ki 5 yıllık sözleşme imzaladın adam iki ay sonra sattı senin durumun ne olucak ? o yüzden maddekere eklettir tapuya kira şerhi koydur ve maddelerde şuda bulunsun ödeme şekli elden aylık v.s

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

evine sigorta yapalımmı hoca 8 Taksitle

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Madem konu açıldı bende sorayım. Şimdi biz üç arkadaş kiraya çıktık.

Sözleşme yapıldı biri bizde biri ev sahibinde. 13 adette senet yaptık. 1 'i depozito yatırdığımıza dair.

Çıkarken alırız değil mi depozitoyu :D Ayrıca kirayı banka hesabına yatırıyoruz

bykamu tarafından 06/Eyl/12 13:03 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Yukarı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tri
    tri's avatar
    Erkek

bankaya yatacaksa neden senet yapıyorsunuz?

zati sözleşme yapılmış

mal sahipleri ıyıce ne yapacagını sasırıyor depozitoyu da evı aldıgınız gıbı bırakırsanız alırsınız bı yer kırılır boya zedelenır depozito yerine babayı alırısınız 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    -kontratta kiranın yatacağı banka adı şubesi hesap numarası açıkca yazılsın. Kira günü resmi tatilere gelirse sonraki ilk mesai gününde ödeme olacaktırıda eklet. Sonrada git bankaya düzenli ödeme talimatı ver. Kiranın yatmasında Sorumluluk bankada olsun.Hiçbir şekilde elden yada banka dışından ödemeyi kabul etme. 500 tl nin üzerinde yasal mecburiyet var zaten. Sonra elden verdiğin kirayı almadım da diyebilir. Kesinlikle bankadan öde. Her adımın belgeli olsun.
    -Ev sahibinin iletişim adresi olsun. Bu özellikle noterden ihbarname vb. çekerken lazım olacak.
    -Kiracı 2 ay öncesinden bildirmek kaydıyla sözleşmeyi kontratı tek taraflı iptal edebilir, evi boşaltabilir" gibi bir hüküm mutlaka olsun. Bu şekikde evi boşalttığında kalmadığın zamanın parasını senden talep edemez.
    -kontratın bir suretini mutlaka sakla.
    -elektrlk, su vb. Nin son sayaç değerleri yazılı olsun yada ev sahibinin kontrat tarihi itibari ile tüm borç ve yükümlülükleri yerine getirmek zorunda olduğu bilgisini içersin. Mutlaka elektrik ve suyu üzerine al bunu yaparken kiracı aboneliği yap.
    -merkezi ısıtma vb. Varsa aidat olayında yıllık fiyat tespit edip 12 ye bölündüğünde olmadığın taşınmadığın yani zamanların ödemesini yapmayacağını belirt.
    -mutfak dolabı vb. Evdeki eşyaların ve evin mevcut durumunun birkaç resmini çek ve sözleşmenin mevcut durumu gösterir eki olarak işlet. Varsa marka modellerinide seri numaralarınıda yazdır.
    -evi boyatacaksan 'ki genelde kiracılar boyatırlar' sözleşmede kiracının evi girerken boyatacağını ve boyatmayla ilgili başka işlem yapmayacağını eklet. Boyatmayacaksanda boyatma yükümlülüğünün olmadığını işlet.
    -sözleşmede anlamadığın kelimeler olacak. Avukatlar kanun dili diyerek eski türkçe kelimeleri ekletip seni bilmediğin yükümlülüklere sokmaya ve müvekkilinin yükümlülüklerini sulandırmaya bayılırlar. imzadan önce son kontrat metnini al evde incele. Asla bilmediğin kelimelerin anlamını avukata sorup ona güvenip imzalama.
    -yazılı onayın olmadan hiçbir maddenin değiştirilemeyeceği hükmü olsun.
    -klima montajı, internet hattı çekilmesi gibi işlemlerde ev sahibinin rızası olduğu metnini koydurabilirsen koydur ama olmasada olur.
    - kiracının evi terkederken yükümlülüğünün 'bulduğu gibi bırakmak' tan ibaret olduğunu yazdır.
    -avukatın karşısına avukatın çıksın. Ev sahibine dişli olduğun izlenimini verirsin hemde imza atmak gibi profesyonel dikkat gerektiren konuda için rahat olur.
    -kira artış oranını mutlaka içersin. Enflasyon oranı da yazdırabilirsin ama hangi enflasyon ( tüfe mi yoksa tefemi) olduğunu içersin.
    -kontrat bir tür sözleşmedir. Her yıl otomatik yenilenecekse ' tarafların 2 ay öncesinden yazılı beyanları olmaması durumunda yenilenmiş sayılır' gibi bir ifade içersin.
Toplam Hit: 9529 Toplam Mesaj: 19