Nüfus Kağıdına İsim Ekletmek
-
Problem şu ki ailem ve akrabalarım beni dedemin adı ile çağırıyorlar. Çok sık problemle de karşılaşıyorum. Örneğin adıma resmi birşey geldiğinde postacıyı sepetliyorlar, burda Fatih diye biri yok deyip yolluyorlar. Daha sonra gidip postaneden almak zorunda kalıyorum. Şimdi nüfus kağıdıma dedemin adını da eklemek istiyorum. Bunun için ne yapmam gerektiğini merak ediyorum. Bilgisi olanlar ve paylaşanlara şimdiden teşekkürler.
Saygılar
-
Asliye hukuk mahkemesinde dava acacaksin ve bildigim kadariyla biraz teferruatli.heralde birinci ikinci derece tum hisimlar sahitlik fln yapabilir.
-
ikamet ettiğin asliye hukuk mahkemesine isim değiştirme davası açıcaksın. mahkemede tanık, belge vs kanıtlar göstererek ismi ekletebilirsin.
http://www.uzmantv.com/konu/isim-degisikligi-davasi şunları da bi incele istersen.
-
hacılar ben adımı komple değiştirmeyeceğim ki, sadece ekleme yaptırcam. İki isim olcak. Yine aynı prosedür mü geçerli?
-
bildiğim kadarıyla yine dava açıp tanık, kanıt göstermen gerekiyo. hakime durumu güzelce izah edersen ve bi kaç tanık gösterirsen ekleme yaparlar.
-
mahkeme ile ugrasman gerek mahkemeye gitmeden olmaz
benim iki ismim var
kayitlardan online sisteme gecerken iki ismide birlesik yazmislar kimligi yenilettigimde farkettim gittim yanlis yazmissiniz dedim
yok senin ismin boyle dediler. ee nasil duzelticem dedim mahkemeye gidip degistiriceksin dediler
ben degistirmedim oyle kaldi.
2005 e kadar her yerde 2 ismim ayri yaziliyodu pasaport u falan cikarttim simdi hepsi birlesik
-
SysTeMeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------mahkeme ile ugrasman gerek mahkemeye gitmeden olmaz
benim iki ismim var
kayitlardan online sisteme gecerken iki ismide birlesik yazmislar kimligi yenilettigimde farkettim gittim yanlis yazmissiniz dedim
yok senin ismin boyle dediler. ee nasil duzelticem dedim mahkemeye gidip degistiriceksin dediler
ben degistirmedim oyle kaldi.
2005 e kadar her yerde 2 ismim ayri yaziliyodu pasaport u falan cikarttim simdi hepsi birlesik
-----------------------------:) benzer şeyler işte bro ya...
öss sınav sonucunu tercihlerin yapılması 2 gün kala örenmiştim, yengem postacıya fatih de kim yaw burda öyle biri yok deyip işi yokuşa sokmuştu. bu zamana kadar beni hep fatih olarak aradıklarından ve mahallede olsun ailede olsun fatih adımı kullanan ve bilen pek olmadığından polis araştırmalarında hep yırttım :) ama artık yetti
-
Fatih, bayan ismi değil ki :)
"Burda Fatih diye biri yok" demeleri normal değil mi?Zira profilinde bayan olarak işaretli.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------Fatih, bayan ismi değil ki :)
"Burda Fatih diye biri yok" demeleri normal değil mi?Zira profilinde bayan olarak işaretli.
-----------------------------gece milletin totosunda pire uçuşurken benle hipo aynı evde beyin amcıklaması geçiriyorduk. hiponun tepkisine destek verdim sadece
-
Mahkemeye gitmen gerek orası ayrıda benim merak ettiğim şey farklı
normalde ismin fatih. ama dedenin ismi ile çağırıyolar. hadi bburaya kadar herşey tamam diyelim.
ama kapıya gelen birine seni sorduklarında fatih dediklerinde " burda öyle biri yok " diyorlar
bu sadece banamı bu kadar garip geldi ? bu nasıl bi mantıktır :S
-
ErotikPanda bunu yazdı:
-----------------------------Mahkemeye gitmen gerek orası ayrıda benim merak ettiğim şey farklı
normalde ismin fatih. ama dedenin ismi ile çağırıyolar. hadi bburaya kadar herşey tamam diyelim.
ama kapıya gelen birine seni sorduklarında fatih dediklerinde " burda öyle biri yok " diyorlar
bu sadece banamı bu kadar garip geldi ? bu nasıl bi mantıktır :S
-----------------------------şöyle düşün hacı...
diyelim ki adın hüseyin. ama dedenin adı hakkı. ailen (bütün akrabaların seni hakkı olarak biliyor, hatta kardeşlerin bile) sadece okul arkadaşların veya resmi yazışmalarda adın hüseyin olarak geçiyor. ve birgün kapıya postacı gelip, hüseyin Sarı (soyadını salladım) burda mı diye soruyor. bunu duyanlarda ''burada hüseyin diye biri yaşamıyor'' diyorlar...
anlamdığın birşey varsa şimdi alayım soruyu