folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nükleer Enerji Konusunda Tahribat Ne Düşünüyor?



Nükleer Enerji Konusunda Tahribat Ne Düşünüyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmbay
    ahmbay's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Günümüzde en temiz enerji kaynağı HES (Hidro elektrik santralleri). fakat bunların yapılması icin mekan kosulları uygun olmalı.. Heryere yapılamıyorlar yani..

    Türkiyede birçok Termik santral var bunlarin enerji uretim birim maliyetleri en yuksek ve cevreye en zararlı santraller diyebiliriz.. termikte 1kw elektrik icin yaklasik 2kg komur ile 1,5litre su harcaniyor..
    gün gectikce dunya kaynaklarının tukendigini ve dunyanın kirlendigini dusunecek olursak birgun mutlaka nukleer enerjiye mecbur kalacagiz.. nukleer santrallerde ise tek sorun radyoaktif atiklar fakat bu konudada dunyada cesitli stratejiler uygulaniyor ve biz kullanmasak dahi bu atiklar ulkemize kadar gelmekte!

    turkiye bu nukleer konusunda oldukca gec kaldi


    http://www.ahmbay.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    nükleer sonuna kadar hakkımızdır.Kahpe ermeniler bile çürük santrallerini burnumuzun ucunda tüttürüp dururlarken bizim neden hakkımız olmasın?Yalnız santrali yanlış yere yapıyorlar,karadenize değil de yunanistan sınırına yapacaklar ki savaş falan çıkarsa santralimizi kimse vuramaz,vuracak olsalar bile yunanistan  santralimizi korumak için bizim yerimize hava savunmamızı bile yapar:)

    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Afyon
    Afyon's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    hacılar gecenlerde trabzonda bi ucak düşmüştü irana bişiler mı ne tasıormus o neyın nesi idi bilgisi bilen varmi 2 gün ucak bulunamamsti :S adamlar nukler cipleri filan almişlar filan dediler o olay neydi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek

    HolySeclorum bunu yazdı:
    -----------------------------
    Çanakkale ve çevresine, şiddetli rüzgar alan arazi ve denizlere rüzgar türibinleri yapılmalı. En temiz olan yolu bu. Olası bir reaktör kazasında temiz enerji derken işler daha beter oluyo biliyosunuz...
    -----------------------------
    Hocam Çanakkale'de şu anda Rüzgar Gülleri mevcut,yapılalı 1 sene oldu ç.kale merkeze,çevre dış inşaatını babam yaptı..Görmeniz lazım devasa aletler,gövde italyadan,pervaneler de almanyadan geliyormuş,devasa şeyler..Şu anda 20 tane çalışan mevcut,yıl sonuna kadar 50 ye yükseltilecekmiş..50 tane rüzgar gülünün çalışması Çanakkale-Ezine ilçesinin günlük elektirik ihtiyacını karşılıyormuş..Aynı şirket şu an Gelibolu'ya da aynı tesisi kuruyor..Ve ne Mutluki bu adamlar Türk!Biri diyarbakır biri izmir biri daha vardı nereli hayırlamıyorum 3 ortak bunlar..

    Keşke daha çok yatırım olsa Rüzgar güllerine,ha bir de devletin bu yönde teşviği var,teşvik şu şekilde;siz santrali kurduktan sonra Devlet "enerji satın alım garantisi" veriyor,yani nereye satarım gibi derdiniz yok,üretime geçtiğiniz anda enerji nakte çevriliyor..


    Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HackMan
    HackMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    Bence kesinlikle yapılmalı...

     

    Şu grinpiççiler midir nedir. Bunlarında tak. !!!


    Sevmekten Korkmuyorum; Kitabını çalıştım... Başımdan geçmişi var; her cefaya alıştım...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    bencede arkadaşlar kesinlikle yapılmalı şu an dünya üzerinde gelişmiş ülkelerin hepsinde varn nükleer santral yeraltı kaynaklarınında elbet bi sonu var ve bitecek bitmeden bizim bu santralleri kurmamız lazım hem enrji açısında hemde savunma açısından. yoksa işimiz kötü iran valla resti çekip duruo bi bok yapamıyolar . hatta iranla ortak bile yürütülebilir bu nükleer projeler.


    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    Mutlaka yapılmalı.

    Sen hiç kaval çaldın mı?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acirci
    acirci's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek
    caizdir yapılsın :)

    Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. M.KEMAL ATATÜRK
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Ahmet Necdet Sezer Nükleer Enerji yasasını az önce veto etti bu arada.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmedmurad
    ahmedmurad's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2006
    Erkek
    bence hemen yapılmalı bütün dünya yapıyor adam akıllı yapıldıktan sonra bi halt olmaz ayrıca enerji kaynakları tükeniyo biran önce geçmeliyiz
Toplam Hit: 3342 Toplam Mesaj: 31