folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Nükleer Enerji Teknolojisi İle İlgili Ne Düşünüyorsunuz?

Nükleer Enerji Teknolojisi İle İlgili Ne Düşünüyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

normalde istemem ama oyun kurulmuş bir kere olması şart türkiye gibi bir devlete, olsun ama adam gibi yenisini son teknoloji ürününü kursunlar gidip fransanın 2. el dandik santralini kurmasınlar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:
    -----------------------------

Şart ama toplum olarak hazır değiliz.Demircelikte bilmem kaç yüz santigrat sıcaklıktaki ateşe sigara yakmak için girip ölen bir adam vardı.

Birde şöyle bir durum var.Japonyanın başka alternatifi olmadığı için nüklier enerji kullanıyor.ama bizim kaynaklarımız onlardan çok daha fazla.Tabi kullanmasını bilirsen.Meclise bıraksan boş, halka sorsan anlamaz, buraya yazsan farketmez...

Bence nüklier enerji teknolojisinden önce başka adımlar atılmalı.Yürümeden koşmamak lazım.Nükleer mi, nüklier mi ?

Hepde ağızımızı alıştırmışız kaynaklarımız çok :) gitmişiz akarsulara şehir yapmışız devlet baraj yapacak oluyor yok orası su altında kalacak burası su altında kalacak doğal güzellik bozularak v.s

Bu ülkede sadece rüzgar enerjisinden yararlanır oda belirli yerlerde oda yeterli olmaz

Tam bağımsız Türkiye diyoruz doğal gazı başka yerden alıyoruz Böylesi en güzeli temiz %100 yerli malı

risk risk herşeyde var kalkıp tutup işçi çalıştırmayacaklar bu ülkede yetişen bir sürü nükleer mühendis var işsiz güçsüz dolaşıyolar adamlara iş kapısı hem

sen evinde aylık 20-30 liraya sınırsız elektirik kullanmak istemezmisin tek fiyata nükleerin gideri olmadıkça tek fiyattan satışda yapılabilir hem devlet daha fazla kar elde eder (gerçi özelleşti :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

sen evinde aylık 20-30 liraya sınırsız elektirik kullanmak istemezmisin tek fiyata nükleerin gideri olmadıkça tek fiyattan satışda yapılabilir hem devlet daha fazla kar elde eder (gerçi özelleşti :)

Adsl'de düşecek mi ? (: hocam doğalgaz olayına bende karşıyım.Güneyde yaşıyoruz ve tayyiip emmi buraya boruyu döşedi (: Bir yandan üstünde "başbakanlıktan" yazan kömür torbaları dağıtılırken bir yandan da doğal gaz borularını döşedi bize.Böyle sıcak bir memlekette doğal gazı biz ne edek ? Hemde yabancıdan alıyoruz.Avrupanın rusya karşısındaki enerji acizliğini görmüşken ne gerek vardı doğal gaza.Bizim zenginliğimiz kömür, kömür ile ısınmak hem devletimizi hemde bizi zengin eder.

Ben karşı değilim ki hocam.taraftarı da değilim.Ama bizim memlekete yapılmasına karşı çıkarım!

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Ülkemizin üç tarafı deniz, deniz ulaşımında sadece İstanbul ve İzmir var. Ne alaka derseniz deniz suyu ile elektrik üretme sistemleri var ama  Türkiye de sadece iki yerde küçük ölçekli olarak var ikiside istanbulda biri askeri tesis diğeri Denizcilik işletmeleri binası diye biliyorum.

Ayrıca sırf İstanbulun enerjisini karşılayacak imkan hergün bogazdan akıp gidiyor o kadar güçlü akıntıyı enerjiye çevirecek tribünler yapmayı neden sadece ben akıl edebiliyorum !

Diğer yöntemler; Rüzgar tribünleri neden düşünülmez. Düşünenler var tabii ki misal Sabancı holding ticaretini yapıyor bu işin benim neden düşünülmez dediğim devlet yap işlet devret modeli kullanabilir bu iş için veya diğer alternatif üretimler için

ama nerede bizde o siyasetçiler, onlar ancak felaketler olduğunda pişkin pişkin çıkıp

-- Bu elim durumdan büyük üzüntü duyduk, gereken yapılacaktır; veya

-- Yok bizde radyasyon falan olmaz bakın ben çayımı içiyorum, bana birşey olmuyor der. ( birşey olmuş maalesef; Takdir-i İlahi kanser tedavisi oluyor şimdilerde. Allah sağlık versin yine de )

Konuya dönecek olursak 10 ay çatır çatır güneş gören şehirlerimiz var neden güneş enerjisini kullanmazlar elektrik üretimi için ?

Zamanında 3 $ maliyetle elektrik üreten santralleri kapatarak 5 $ maliyetle Rusyadan elektrik ve doğal gaz alan  zihniyet ve 500 kW elektrik üretmene bile izin vermeyen bürokrasi olduktan sonra biz mecbur bırakılırız Nükleer enerjiye... Artık kaç yıl kullanırız; beklenen büyük deprem ne zaman vurur Allah bilir..

Nükleer santral için gereklilik olabilir ama öncelikle daha güvenilir ve doğaya, insana zarar vermeyen yöntemler tercih edilmesinden yanayım...

Hele ki HES projesi adı altında Karadenizi yıkan adımları gördükçe aman diyorum...

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

nükleer enerjiden kaçmak gibi bir şansınız zaten kalmamış ki. Kuzeyde Rusya, Doğuda Ermenistan ve İran, Güneyde İsrail, Batıda Avrupa Ülkeleri hepsinde nükleer var. Patlayacak olsa felaket olsa sadece onların siyasi sınırında kalmayacak bir olay. etkisi illaki sanada vuracak bundan kaçış yok örnek olarak çernobil Ukrayna da patladı karadeniz bütün etkilendi.avrupa etkilendi.

Bugün rusyanın o kadar doğal gaz eneerjisi potansiyeli varken Alternatif olarak Nükleer enerji santrali kuruyor.

Af buyurunda Göt kadar ermenistanda bile nükleer enerji santrali var. Üstüne üstlük adamlardan birde enerji satın alıyoruz.

Biz neden enerji çeşitliliğiize Nükleer enerjiyi katmayalım ki.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek
    mk daha doğalgazda petrolde cartta curtta dısa bagımlıyız eti bile ıthal eden bu ulke nukleer enerjısını nasıl uretecekte nası kendısıne yarar saglıyacak anlamak guc.. ulan altı ustu bı et onu bıle desteklemıyon hayvancılıgı desteklemıyon petrol fıskırıo ulkenın her yanında onları degerlendirmıyorsn gıdıyosun mersınde nukleeer santral kuruyorsun .. tam bi mallık ;) haa olsa iyii ama hangı alanda iyiyiz kı bu alana giripte bu alanda gelişmeye calısıcaz

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:

Dünyada şu ana kadar kaç tane nükleer santral patladı ? Çernobil..  Herşeyin ölüm riski vardır. Uçak düştü diye uçağa binmeyen varmı. Yada otobüs kaza yaptı diye otobüse binmeyen. Artk buda temel ihtiyac bir ülke için

+1

Ayrıca nükleer enerjiden faydalanan gelişmiş ülkeler bu riskleri bilmiyor mu? biz çok zekiyiz sadece biz mi görebiliyoruz bu riskleri? adamlar da tehlikenin farkında ama iş yapılırkenki özeni maksimum tutarsan tehlike de minimuma iner, bunu da biliyorlar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

ozsar07 bunu yazdı:

Ülkemizin üç tarafı deniz, deniz ulaşımında sadece İstanbul ve İzmir var. Ne alaka derseniz deniz suyu ile elektrik üretme sistemleri var ama  Türkiye de sadece iki yerde küçük ölçekli olarak var ikiside istanbulda biri askeri tesis diğeri Denizcilik işletmeleri binası diye biliyorum.

Ayrıca sırf İstanbulun enerjisini karşılayacak imkan hergün bogazdan akıp gidiyor o kadar güçlü akıntıyı enerjiye çevirecek tribünler yapmayı neden sadece ben akıl edebiliyorum !

Diğer yöntemler; Rüzgar tribünleri neden düşünülmez. Düşünenler var tabii ki misal Sabancı holding ticaretini yapıyor bu işin benim neden düşünülmez dediğim devlet yap işlet devret modeli kullanabilir bu iş için veya diğer alternatif üretimler için

ama nerede bizde o siyasetçiler, onlar ancak felaketler olduğunda pişkin pişkin çıkıp

-- Bu elim durumdan büyük üzüntü duyduk, gereken yapılacaktır; veya

-- Yok bizde radyasyon falan olmaz bakın ben çayımı içiyorum, bana birşey olmuyor der. ( birşey olmuş maalesef; Takdir-i İlahi kanser tedavisi oluyor şimdilerde. Allah sağlık versin yine de )

Konuya dönecek olursak 10 ay çatır çatır güneş gören şehirlerimiz var neden güneş enerjisini kullanmazlar elektrik üretimi için ?

Zamanında 3 $ maliyetle elektrik üreten santralleri kapatarak 5 $ maliyetle Rusyadan elektrik ve doğal gaz alan  zihniyet ve 500 kW elektrik üretmene bile izin vermeyen bürokrasi olduktan sonra biz mecbur bırakılırız Nükleer enerjiye... Artık kaç yıl kullanırız; beklenen büyük deprem ne zaman vurur Allah bilir..

Nükleer santral için gereklilik olabilir ama öncelikle daha güvenilir ve doğaya, insana zarar vermeyen yöntemler tercih edilmesinden yanayım...

Hele ki HES projesi adı altında Karadenizi yıkan adımları gördükçe aman diyorum...

hocam öncelikle bir prensip var ki; enerji üretiminden kasıt, "Yenilenebilir Enerji"dir. düzenli olarak belirli kapasitenin üzerinde enerjiyi sağlamayacaksa yenilenebilir enerji sınıfına girmiyor ve buyüzden yatırım yapılmıyor. (Rüzgar ve Güneş Enerjisi için)

sonra boğazlarda elektrik enerjisi üretiminden bahsetmişsin. özellikle istanbul boğazında öyle bir tesis yapmak olanaksız. istanbula tecavüz demektir. bunu asla yapmazlar ve eminim ki bugünkü çevreciler yine engel olmak isteyeceklerdir.

1- Enerjiyi Teknoloji kullanarak üretirsin ya da;

2-Enerjiyi insanlardaki kalorilerden elde edersin.

şimdiye kadar kendimi pil gibi hissettim. ve böyle giderse hissetmeye devam edicem. doğamızın çok güzel kaldığı zamanları biliyorum ancak hep tv'den izliyorum. birçok kişi benim gibi. çalışmaktan ve ekonomik durumladan kendi ülkemizi gezemiyoruz. ve doğal güzellikler yokolack ihtimali sebebiyle buna engel olmak isteyen vatandaş malesef bunu hiç düşünmüyor. biz doğal güzelliklerimzi korumak pahasına, sadece bazı ihtimller var diye enerji üretimine karşı çıkıyoruz ama bu doğal güzelliklerden faydalnamıyoruz. elin gavuru geliyor bize geceliği 200 TL çekilen otellerde geceliği 30 € fiyhatlara kalıyor. bu da benim zoruma gidiyor. bunun gibi, birsürü etken sayabilirim. herkes de sayabilir. neticede tamamen varsayımlara dayanarak bu drum engellenmeye çalışıyor. bazı arkadaşlarımızın dediği gibi. herşeyde risk var. karayolları kazalarına rağmen karayollarını kullanmak gibi..

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:

öğlen bu konuyu açacaktım yazdım herşeyi yaptım tartışalım diye

lan siktir et dedim yine 2-3 beyinsiz gelecek konuşacak dedim açmadım sildim

sonra tekrar girim başlığı yazdım sonra müşteri geldi kapattım

kısmet sanaymış :D

---

Bu ülkeye nükleer enerji şart aga kim ne derse desin değil değiyenle her türlü tartışırım :D

Hayırlısı...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Nükleer enerji dünyadaki en pahalı enerjidir :) nükleer atık kurtulması en zor ve en riskli çöptür, nükleer santral savaş durumunda yüzlerce atom bombasından daha tehlikelidir sadece santrali vurarak koca bir bölgeyi, 45 yıllık iki nesli çökertebilirler

Sadece rüzgâr ve dalga hareketlerinden sağlanan enerji ile dünya nüfusunun elektrik ihtiyacı tamamen karşılanabilir, gerçekten nükleer enerjiye ihtiyaç duyan ülkeler; yüzölçümü çok küçük, engebesiz ülkelerdir; bunun dışında kalan her şey politiktir; Enerji güçtür, gücü elde tutmanın yolu enerjiyi topluca yönetmekten geçer ve bu sadece santraller aracılığıyla sağlanabilir.

Konuya Fransız olanlara rüzgâr türbinlerinin 1mw ye kadar elektrik üretebildiğini, ve Türkiyede 1mw lik yaklaşık 200 000 türbin kurulabileceğini, bunların ülke geneline yayıldığında elektrik nakil maliyetlerini ve kayıplarını çok ciddi oranda düşüreceğini, stratejik olarak savaş durumunda çevreye hiç bir zararlarının olmadığını ve nakil hatlarının dağınıklığından dolayı bir bölgede vurulacak nakit hatları veya tesislerin bütün bir şehir veya bütün bir ülkeyi etkilemeyeceğini, bu enerjinin elde edilmesinde de dağıtımında da çevreye hiç bir zararının olmadığını, ortaya herhangi bir atık çıkmadığını da hatırlatalım, sonra herşeyi unutalım.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 9175 Toplam Mesaj: 66