Nükleer Santral Vs Güneş Enerjisi[Soru]
-
Haymatlos bunu yazdı
Yazıda öyle diyor. 20 nükleer santralin ürettiğine bedel enerji üretiyormuş güya 22 gigawatt ile. Geçen sene de 14 gigawatt üretiyormuş.
Benim de ingilizcem çok ahım şahım değil ama bu yazıdan anladığım kadarıyla, Almanya yenilebilir enerjiye yönelmiş ve 8 tane santrali kapatmış. 2022'ye kadar tamamen yenilenebilir enerjiye geçip geriye kalan 9 santrali de kapatacaklarmış.
Şimdi anlamadığım nokta, bu yazıdaki plant dediği santraller nükleer santral midir? Eğer öyleyse ve sadece bu köy 20 santrale bedelse niye 8 ini şimdi 9 unu 2022 de kapatıyorlar ki?
Not: Üstün körü baktım öyle. Yanlış da anlamış olabilirim.
plant dedigi sistem demek hocam. kontrolculer genelde dogadaki sisteme plant derler. onu olcen, gozleyen, kontrol ve tahmin eden, geribeslemesini yapan gibi ekstra sistemlere sistem derler.
yalniz adamlarda 17 tane nukleer santral varmis ve yazinin sonunda, "nukleer enerjisiz de yapabiliriz" diye bir slogan var, bunu kanitlayacagiz diye. biz de hic yok desek imrenecekler yani
-
Benim de aklıma geliyordu hep bi dünya çölleşmiş arazilerimiz var neden solar panellerle tarla gibi yapıp bi dünya enerji üretmiyoruz diye.. Meğer Almanlar yapmışlar.. Helal olsun.. Darısı en kısa zamanda bizim devletin de başına.. İzlandaya gittiğimde görmüştüm Jeotermal Enerji.. Bunu da es geçmek istemem çünkü Tükiye Jeotermal kaynaklar açısından epey zengin. Bu da değerlendirilebilir..
-
almanya güneş enerjisine geçiyor, çünkü güneş panellerindeki en ileri teknoloji ve pattent ler almanyanın elinde, neden geçmesinki, en ucuz güneş panellerini almanlar kendileri için üretiyor, git onların yarısı gücünde santrali sen inşşat etmeye çalış bakam, ne kdar para istiyecekler, bazı teknolojiler tek ele düştüğü zmn, dünya için değeri kalmıyor, şahsen nükleer enerji yi güneş enerjisine tercih ederim, yoksa yıllarca avrupanın tamamı yüzlerce nükleer satral kurmazdı, bugün almanya o satralleri kapatıp güneş e geçiyorsa bilinki, bunun sebebi, güneş enerjisi için harcanan para nükleerden daha ucuz ve daha karlı olmaya başlamıştır, ondandır. yoksa az aşşağısında ki fransa da en az 25-30 tane nükleer satral var, o admlar neden geçmiiiyor sizce... TEK ÇARE NüKLEER derim kaçarım :)
-
Dünya almanın taşşağını yesin.
-
TR-SCOPJE bunu yazdı
Benim de aklıma geliyordu hep bi dünya çölleşmiş arazilerimiz var neden solar panellerle tarla gibi yapıp bi dünya enerji üretmiyoruz diye.. Meğer Almanlar yapmışlar.. Helal olsun.. Darısı en kısa zamanda bizim devletin de başına.. İzlandaya gittiğimde görmüştüm Jeotermal Enerji.. Bunu da es geçmek istemem çünkü Tükiye Jeotermal kaynaklar açısından epey zengin. Bu da değerlendirilebilir..
jeotermal kaynaklarindan elektrik üretimi mantikli ama o bölge insanina sıkıntılar doğuruyor devlet kütahyadan jeotermal enerji üretmesi için zorlu firmasina kiralamişti yeralti sularini sonra firma yan çizdi bişeyler oldu arkasi gelmedi. bizim zenginler malesef gelişmiş ülkelerin zenginleri gibi işimi yapayim karşılığını alayim noktasindan yaklaşmiyor olaya karşılığını alayim sonra işini yapayim diyor birçoğu (istisnalar vardir elbet) ama çoğu devletin sayladiği imkanlardan faydalanip zengin olma derdinde. saçakli ticaret derdindeler.
öte yandan hocalar nüklüer santrale sadece enerji penceresinden bakmakta doğru gelmiyor. bu bir teknolojidir deniz altilar(ki hali hazırda var), tanklar, uzay araçlari nüklüer enerjiyle çaliştirilabilir ki şuan öngöremediğimiz birçok şeyin kullanimi genişleyebilir. nüklüer santral yaparsak teknolojisinide kullanmaya başlariz gibime geliyor.. ayrica af edersinizde göt kadar bulgaristanda bile 1974 de kurmaya başlamiş 4ününün süresi bitmiş sene 2014 olmuş biz daha birini yapsakmi yapmasakmi noktasindayiz.
bize kurmayin enerjide dışariya bağımlı kalın daha iyi diye akıl veren ülkelere http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnyadaki_n%C3%BCkleer_santraller_listesi otobüste koltuk boşalinca kapan yolcu gibi herkesten önce santral kurmaya devam ediyor.
haa nükler enerjiye abanalimda demek saçma öte yandan yenilebilir enerjileride en iyi şekilde kullanmak lazım elbet denizlerin gelgitlerinden, rüzgaralardan, güneşten vs. faydalanmak lazım. hatta taksim meydanini bile enerjiye çevirmeliler. http://www.bilgiteknolojileri.tc/index.php/2013/01/04/enerji-ureten-kaldirimlar-geliyor/ dışa bağımlığı sıfıra indirmek için her türlü hareketi enerjiye çevirmek lazım.
-
Nükleer enerji candir...
-
Nükleer enerji benimde istediğim birşey sağlık alanından tutun da askeriyeye kadar.Eğer gerekli önlemlerde alınırsa temiz bi enerji çeşidi sonuçta.
Maliyetide şuan için yenilenebilir enerjilerden daha ucuz diye biliyorum ve şu Greenpeace vs nin bizi baya bi engellediğini düşünüyorum