Off Road Uzaktan Kumandalı Araba
-
arkadaşlar ben uzaktan kumandalı off road araba almaya karar verdım ama bazıları nıtroyla çalısıyor bazıları benzinle ama benzinlı olanların fıyatları bı haylı yuksek nıtro yakıtta bı sıkıntı cıkarmı bu arabalara ılgısı olan var mı varsa yardımcı olabılır mı hangı ozellıklere bakmam gerek vs..
-
ilk arabanmı olacak ona göre cevap vericem
bu konuyu tbt de görmek biraz galip oldu su an
dünden beri slash 1/10 4 wd nin spur dişlisiyle ugrasıyordum :D
DestinatioN tarafından 24/Ağu/12 14:50 tarihinde düzenlenmiştir -
DestinatioN bunu yazdı
ilk arabanmı olacak ona göre cevap vericem
bu konuyu tbt de görmek biraz galip oldu su an
dünden beri slash 1/10 4 wd nin spur dişlisiyle ugrasıyordum :D
ahaha süpermiş o zaman ebdne öneri istiyorum muhitte bir kaç kişi akşamları iniyor sahile ellerinde kocaman oyuncakları uzun zamandır imrendiğim bir konu fakat her kafadan ayrı ses çıktığından güvenip herhangi bir tane satın alamadım. ben yeniyim hocam 11 yıllık ehliyetim var ama :)
-
öncelikle bütçe nedir önemli olan konu bu
bu arada bir rc aracına sahip değilim ufak kuzenimin var tamirat işlerine bakıyorum karsılıgında arabayı sürüyorum =)
rc ci olmadan sayesinde biraz bilgiye sahip oldum
kuzenimde traxxas slash 1/10 4 çeker çok güzel alet ama biraz pahalı
bütçeniz düşükse ona göre markalarda var
gidip incelemek lazım
http://www.oyuncakhobi.com/Volcano-EPX-PRO-110-Olcek-Elektirik-Brushless-Monster-Truck,PR-81.html
bu arabanın fiyatı özelliklerine göre gayet makul
ve satan site yetkili satıcısı oldugu için yedek parça sorunu olmadıgını söylüyor
araç elektrikli ve motoru brushless yani fırçasız önemli olan konu budur motor kesinlikle fırçasız olmalı titan felan değil
ayrıca aracın esc si yani elektirik hız kontrol ünitesi daha güçlü bir pil çesidi olan lipo pilleride desteklemektedir.
ve esc nin sogutucusu vardır çünkü parça çok ısınmaktadır
bu konuda reneyede danışabilirsiniz o uçak kısımıyla ilgilenir ama bu işte proftur
motor çeşitleri vesayire bilir kanımca
DestinatioN tarafından 24/Ağu/12 17:28 tarihinde düzenlenmiştir -
link te vermiş olduğun alet başlangıç için idealmidir yani doğrumu anladım?
-
kardeşim başlangıç için değil normal kullanım için bile çok yeterli
yanlız dış ortamda geniş düz alanlarda sürerek başlamalısın işe
yoksa arabayı kırman uzun sürmez
youtube videolarına bakarak bilgi sahibi olabilirsin
not: başlangıç için 1/16 öneriyorlar bunların ufakları ama onlarda arazi şartlarında 1/10 lar kadar tat vermez
sen bu 1/10 la başla bunun üstü zaten prof makinelerdir
-
yardımın içi sağol kafam çok karışmıştı. bu önerdiğin arabanın yakıtı nitro değilmi???
-
şimdi gördüm elektrikliymiş:)
-
kardeş sen sorumu cevaplamışşınki
ilk arabanmı olacak demiştim
ilk araban olacaksa kesinlikle elektrikli al
-
evet ılk arabam olacak :) teşekkurler bu elektrıklı arabananın şarjı ortalama ne kadar gıdıyor.
-
15 dakika kadar sürebilirsin
lipo pille süre ve performans artar ama biraz araştırısan kullanması zorlu ve tehlikeli bir pildir