Off Road Uzaktan Kumandalı Araba
-
pekı nıtro yakıtlıyla arasında performans da bı fark var mı ? nıtro daha uzun surus ımkanı verırmı ?
-
bende bir dönem merak saldım bu araçlara yakıtlı alacaktım ama düzgün bişey 1.000TL den aşağı bulamadım 1sene önce falan yedek parça sıkıntısı olan modeller var onlar ucuzdu elektrikli hiç düşünmedim ama geçenlerde bir arkadaşımın arabasını kullandım bayıldım alete deli gibi drift yapıyodu 4çeker asfalt aracı idi elektrikli bence daha makul çünkü yakıtlılar çok prof. ve ustalık isteyen araçlar bakım ve kullanımı ile ilgili yakıtlı 110-120 km hız yapıyo elektrikli 50-60 km aklımda elektrikli almak var benimde.
-
nitro çok bakım ister elektirikli ise aynı performansı sana verir tek bir dezavantajla.. kullanım süresi
onuda ekstra bir pil alarak giderebilirsiniz
bizde traxxas slash 1/10 var elektirikli üzerindeki stock pil o kadar iyi olmasada alet deli gibi gidiyor
ani kalkış hızlanma hepsi var
araç stock pille 60 km yapmaktadır lipo pillerle kapasitesine göre bu hız gittikçe artmaktadır
elektiriklide önemli olan fırçasız motor ve esc gerisi pile bakar
-
anladım hocam sağol ozaman elektrikli almak daha mantıklı gıbı. alırken bakmam gereken bı ozellık var mı yada parca olarak ?
-
bu işte en iyi markalar traxxas ve hpi dir
bizdeki traxxas slash 1/10 4wd fırcasız 1300 lira gibi bir fiyattan gidiyor
size attıgım linkteki aracta netten gordugum kadarı ile güzel bir araca benziyor
gidip yerinde bakılmalı imkan varsa çalıstırmalı
rc forumlarında sordurdum araç için f/p bir araçtır dediler yedek parça sıkıntısıda olmazmış
zaten sitesindede öle yazıyor redcat bölümünde
DestinatioN tarafından 26/Ağu/12 01:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Savage 4.6 nitro yakıtlı ve on road elektrikli kullanmış biri olarak diyeceğim tek şey nitroyla başlaman,
elektrik oldugunda sistem değiştiğinden daha az uğraşırsın ve daha çabuk sıkılırsın.
ama canına yandıgımın nitrosu egsozdan çıkıncaki kokusu bile başlı başına bi tercih sebebi aslında.
Eğer ilk arabansa nitroyu tavsiye ederim, daha gerçekçi , daha performanslı. -
nitro arabaların bakım kalemlerini sayarmısın
-
DestinatioN bunu yazdı
nitro arabaların bakım kalemlerini sayarmısın
Müdür eğer araba sürmek için alıcaksa elektrikli alsın, ben mekaniğini merak ediyorum yap-boz gibi oynayacam derse nitro alsın.
Biz mekaniği için aldık, kentparkı bilirsin, ordaki tepelerde metrelerce yukarıya fırladı araç takla attı,
bu otomatik çıkan su tabancalarına çarptım, komple tamire girdi vs vs.
Hobi meselesi, ben çok iyi hatırlıyorum, amortisörler pisleniyo diye kumaştan tulum yaptık :) -
doğru diyorsun kardeşim imkan ve para olsa her türlü nitro hatta direk 1/5 kursunsuz derim işi profeyonelce yapıcaksak ama kazın ayagı öyle değil
bir cok nitrocu after run oil denen ve çok önemli olan bakım malzemesinin bile farkında değil
elektirikli ile nitrolu arasında bence performans farkı yoktur
kutudan cıktıgı gibi 160 km yapan elektirikli arabalar var
özet geçersek
elektiriklilerin avantajları
bakımın yok denecek kadar az olması ve nitrolular kadar performanslı olması
dezavantajları
pil süresinin azlıgından dolayı işin en keyifli yerinde şarjın bitmesi ve şarj sürelerinin uzun olması
nitroların avantajları
seninde dediğin gibi gerçek araba hissiyatı yaratması( duman ve ses )
yanında nitro tankın oldugu sürece istediğin kadar sürebilmen
dezavantajları
kısacası kendi fiyatı ve bakım malzemeleri ve yakıtının pahalı olması
cok ses yaptıgından sokak aralarında sıkıntı yaratması
bide kursunsuzlar vardırki onlar ayrı bir olay parası olan direk ondan alsın :D
bu bilgileri kara düzen su an yorgun halimle yazdım hatam varsa affola
DestinatioN tarafından 26/Ağu/12 02:07 tarihinde düzenlenmiştir -
DestinatioN bunu yazdı
doğru diyorsun kardeşim imkan ve para olsa her türlü nitro hatta direk 1/5 kursunsuz derim işi profeyonelce yapıcaksak ama kazın ayagı öyle değil
bir cok nitrocu after run oil denen ve çok önemli olan bakım malzemesinin bile farkında değil
elektirikli ile nitrolu arasında bence performans farkı yoktur
kutudan cıktıgı gibi 160 km yapan elektirikli arabalar var
özet geçersek
elektiriklilerin avantajları
bakımın yok denecek kadar az olması ve nitrolular kadar performanslı olması
dezavantajları
pil süresinin azlıgından dolayı işin en keyifli yerinde şarjın bitmesi ve şarj sürelerinin uzun olması
nitroların avantajları
seninde dediğin gibi gerçek araba hissiyatı yaratması( duman ve ses )
yanında nitro tankın oldugu sürece istediğin kadar sürebilmen
dezavantajları
kısacası kendi fiyatı ve bakım malzemeleri ve yakıtının pahalı olması
cok ses yaptıgından sokak aralarında sıkıntı yaratması
bide kursunsuzlar vardırki onlar ayrı bir olay parası olan direk ondan alsın :D
bu bilgileri kara düzen su an yorgun halimle yazdım hatam varsa affola
Biz motora pek bakım yapmadık müdür temizliğini yapardık sadece , kazadan kazayada sökerdik arabayı,
bi keresinde tam 2. vites ayarı yapıyoz 70 km hızla gece karanlıgında arkadasın ayagına vurdu koca savage 2 gün yürüyemedi eleman :D