Offroad Aracı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    baristbt bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

    Bu konularda çok az bilgim var fakat aracın iyi bakımdan sonra çok güzel görüneceğini hissediyorum. Gel bana el at diyor makına.

    daha çok gel bana bir amorak parası bayıl der gibi ama bilemedim :P

    ben olsam direk amarok alır geçerim o ayrı :P

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

    Bu konularda çok az bilgim var fakat aracın iyi bakımdan sonra çok güzel görüneceğini hissediyorum. Gel bana el at diyor makına.

    daha çok gel bana bir amorak parası bayıl der gibi ama bilemedim :P

    Hocam ikinizin yorumu da çok doğru :) Hocam araçtan dört dörtlük performans beklemiyorum. Neticede 39 yaşında araç, hiç birşey olmasa yılların metal yorgunluğu var. Yanlız 39 yıldır bizde olan araç olduğu için bir nevi aile nişanı. Bu yüzden olduğu kadar birşeyler yapma niyetindeyim. Orta derece bir off road araçı olsun yeter. Dış görünüşte çok bir oynama yapıp orjinali bozmayı düşünmüyorum.  Aracı 2010 yılında trafikten çekmiştik ve 3 ay önce yeniden trafiğe soktuk. Aracı trafiğe sokup ve 6 yılın ardından yürür hale getirmek 8-9 bin liraya mal oldu. Ama yadigar işte.


    devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2013
    Erkek

    Çocukken evimiz belediye yakınında idi ve belediyenin arka tarafında da sular kurumu idaresi vardı. Bunların mavilerinden bir sürü belediye aracı görürdüm hep, sağ kapıda da "Resmi Hizmete Mahsustur" yazardı. O günler geldi aklıma hey gidi günler hey

     

    edit : harf hatası

    KotomineKirei tarafından 16/Şub/17 22:53 tarihinde düzenlenmiştir

    They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    Arabayi yurutcem motor icin itb turbo enjektr lazm dersen elimde bi kac takim var hepsinden offroad dersen kartal sanayide arkadasm var sadece offroad.parcasi satiyor iletisim kurmana yardm ederim


    forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek

    Senin için bugün orta çaplı araştırma yaptım magirus motoru çok fazla arazi zorlamasına gelmediği hakkına bilgi edindim zorlamaya bağlı hararette yağa su karıştırma olayları çok oluyormuş bu nedenle bu motorla offroad sırasında dikkat etmen gerekir yağ basınç ve su göstergeleri edinmelisin ki durumunu anlık kontrol edebil. Uygun fiyata takarlar diye tahmin ediyorum. (Bu gözler şahin motorlu CJ5 gördü korkacak bişey yok aslında gittiği yere kadar dersin motor değişimi düşünürsen kensinlikle form transit motoru olsun)

    • Öncelikle bu araç için Dana 60 41/10' luk ön ve arka difransiyel takılmalı.
    • Kupa şaseden takozlarla yükseltilmeli ki makaslı anladığım kadarıyla makaslar 1-2 yaprak kaldırılıp yerine extreme bi amörtisör takılabilir ya da bunu yapacak teknik bilgi ve extreme amörtisör alacak maddiyat yoksa kasa önce çeta ile kaplanıp ardından aşağıdaki görsel gibi 2 adet yedek lastik koyacak şekilde direk ve levhalar kaynatılabilir bunun nedeni kasanın boş ve hafif olmasından dolayı makaslar çok hızlı kasis ve rampa geçişlerinde vuacak ve arabanın arkasını savuracaktır bu şekilde savurmanın önüne geçebilrsin. 

    • 35" lastik kullanılmalı marka konusunda bi takıntı yapılmamalı aksine sıklıkla kullanacağın araziye göre AT ya da MT lastik tercih edebilirsin. MT lastiklerin asfalt yolda şıkır şıkır ses yapacağını da unutma tabi ki. Ayrıca MT lastik Türkiye' de çokta bulunmuyor (çok arayıp sonunda Amerika' dan sipariş verip gümrükte vergi ödeyip almıştım.) Toplamda 6 lastik, 6 jant alacaksın kısacası.
    • Snorkel offroad için olmazsa olmaz S100 için bir snorkel takımı yok işten anlayan bi adamla görüşürsen pimaş borudan snorkel yapar düzgünce kaplaması ve universal filtreler ile çok orjinal bişey elde edebilirsin.
    • Ön ve arka tampon dökme demirden bükülmeli grup halinde takılırım dersen ön vinç yalnız kurtta olurum dersen ön ve arka vinç gerekli (unimog gibi araba yaptırıcam sana dur). Vinç konusunda kesinlikle WARN dışında başka markaya bakma WARN' ın sentetik halat kullanılan modellerine bak, roller alırkende sentetik halat için olanı al, çelik halat tam bir baş belası (Kolumu kaybediyordum az kaldı o çelik halat yüzünden tavsiye etmiyorum)
    • Ön frenleri yapabilirsen disk fren olarak revize et güvenlik ve arabanın durması herşeyden önce gelir.
    • Şanzuman 4 ileri orjinallerde bildiğim kadarıyla eğer 4 ileri ise dağda zorluk çekmen çok olası bunu 5 ileri ile değiştirmeyi düşünebilirsin MT82 şanzuman anaşanzuman için iyidir ancak buna uyacak bir yavru şanzuman ihtiyacı doğacaktır ki S100 hakkında hiç bir bilgim olmaması nedeniyle yavru şanzuman önerisinde bulamayacağım. MT82 şanzumanı transitler de kullanmakta.
    • Güvenlik herşeyden önce gelir araca öncelikle bu işi daha önce de yapmış olan birine şaseden bağlantılı rollcage yaptırmalısın offroad dediğimiz olay arabanın takla atma, uçurumdan yuvarlanma v.b. risklerin en fazla orana sahip olduğu spor dalıdır. Örnek rollcage uygulaması.

    • Yedek akü en önemli unsur :) Vinç kullanımı v.b. şeyler kullanıldığında arabanın üzerinde kaçlık var bilmiyorum ama 70amper akü ve bi 70 amperde yedek tutabilirsin ki tutmalısın. Kasaya bu ve benzeri yedekler için bir bölme yaptırabilirsin kilitli ve içine koyduklarını sabit tutacak birşey olması ses dinleme sırasında sıkıntı çıkmaması açısından daha iyi olur.
    • Dökme demirden karter muhafaza kesinlikle olmalı hatta lazer ile ismini kartere kestirebilir ya da yuvarlak desenli bi yapı kullanabilirsin burada delik ya da lazerle isim yazdırmanın asıl espirisi karter muhafaza üzerinde çamur birikmemesi varsa da dışardan bakıldığında kolayca farkedilip temizlenmesinin sağlanmasıdır. Karter muhafazasız çıkma bile karteri deler motoru eline alır gelirsin allah muhafaza.
    • Ön cam için dal kıran dediğimiz tampon ya da çamurluktan tavana bağlanan çelik tellerkullanmalısın ki camına anlamsız bi dal vurup ön camını çatlatmasın ya da kırmasın. Örnek resim

    • Yan camlarıda mumkunse pleksiglass yap güvenli olsun ya da defenderlada kullandığımız açma kapamalı kilitli cam kafeslerinden yaptır. Örnek görsel (Bunların ön cam için sök tak olanları mevcut)

    • Tavan sepeti edin mutlaka kamp atarken bi ton malzemen olur :) Marka bakacaksan THULE al ya da sanayiden birine uygun ölüçlerde yaptır elektrostatik toz boya ile kaplat ki uzun ömürlü olsun.
    • Led delici ve yayıcı kullan tavan sepetine monte edebilirsin (80 yada 100 cm) bunun dışında 40cmlik alıp birde ön tampona vinc üzerine monte edersen ışıl ışıl yanar heryer. Arkaya da tabiki en azından 40cmlik taktırmalısın benm aracımın 4 bir yanında vardı :) 
    • Yedek benzin bidonu mannesman metal olanlardan 2-3 tane al yanyana kumaş kemer ile bağlayabilirsin ya da asker tanıdık varsa kademeden araklasınlar bi kaç tane yoksa 150 TL civarı tanesi :) Plastik bidonlar dayanıklı olmuyor benzin kapak kısmını bikaç kullanımdan sonra gevseltiyor ve benzin ya uçuyor ya da dökülüyor.
    • Hi-Jack kriko olmadan asla olmaz fiyatı uygundurbi hi-Jack kriko edin ilk işlerinden biri olsun.
    • Çamur, su kalıntılarının pas yapmaması için araba tamamen kuru ve temiz iken çamurluk içlerine plastidip uygulat. 
    • Grup takılmaları için kesinlikle telsiz :) 2 metrelik anteni ile birlikte hemde :) hem fantezi hemde dağda takılırken kesinlikle gerekli.
    • Ayrıca yapabilirsen hidrolik direksiyona çevir S100' lerin hidrolik direksiyonları olmalı sanırım üst modellerinde çıkma falan bulabilirsin belki dağda hidrolik kadar güzel bişey yok.

     

    Bunlar aklıma ilk gelenler daha gelen olursa yazarım ya da merak ettiğin olursa konu altından sorabilirsin elimden gediğince yardımcı olurum. Çok doğudasın batıda olsan neredeyse her şehirde tanıdığım bir usta mutlaka var.  Arabana dodik olmaz bu arada sakın dodik fantezisine girme çamurlukları keserler o araba piç olur. Dış için kesinlikle o arabayı mat siyaha boyatmalısın ya da komple mat siyah kaplatmalısın. 

    Ben şase, kupa ve yürüyen olarak ingiliz, motor olarak benzinli amerikan hastasıyım :) 


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek

    Hacim bende 88 range rover 3.5 v8 var iki defa motor yaptirdim en sonunda otomatik sanzuman gitti araziyle birlikde suan yapacak ustada bulamiyorum cikmada bulamiyor arac kayseride bi el atda sunuda cozelim


    yan cizdim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek
    patron_38 bunu yazdı

    Hacim bende 88 range rover 3.5 v8 var iki defa motor yaptirdim en sonunda otomatik sanzuman gitti araziyle birlikde suan yapacak ustada bulamiyorum cikmada bulamiyor arac kayseride bi el atda sunuda cozelim

    haha hacım sen yedek parçacı değil miydin ya ben mi yanlış hatırlıyorum :)) Yapacak usta arıyorsan ve renge rover diyorsan Türkiye' de tek adam tanırım İstanbul Maslak Adem Karnucu işine gözüm kapalı kefil olurum 1998 RR P38 (Komple körüklü amörtisör ve hava pompası bunun yanında hava kanalları), 2004 RR Vogue (Motor yaptırdım) yaptırdım 2 tanede Discovery götürdüm Adem' i ararsan Kütahya Sercan' ın selamı var dersen sevinirim çok kral adamdır aslen Sivaslıdır. Ustalık ve işçilik konusunda gerçekten çok iyidir. Parça konusunda da Land Rover diyorsan ebay falan ya da hemen lazım dersen Kayalar Oto' yu bi ara derim. 

    Edit: RRC1 candır o arabayı toplat kıymetini bil :D 

    sRcN tarafından 17/Şub/17 01:33 tarihinde düzenlenmiştir

    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elysion
    Elysion's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2013
    Erkek

    Aracı toplatırsan eğer :) aşama aşama fotoğraflarını da bizimle paylaş nasıl birşey çıkıyor görelim burada. 


    Özü gülmeyenin yüzü güler mi ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    patron_38 bunu yazdı

    Hacim bende 88 range rover 3.5 v8 var iki defa motor yaptirdim en sonunda otomatik sanzuman gitti araziyle birlikde suan yapacak ustada bulamiyorum cikmada bulamiyor arac kayseride bi el atda sunuda cozelim

    haha hacım sen yedek parçacı değil miydin ya ben mi yanlış hatırlıyorum :)) Yapacak usta arıyorsan ve renge rover diyorsan Türkiye' de tek adam tanırım İstanbul Maslak Adem Karnucu işine gözüm kapalı kefil olurum 1998 RR P38 (Komple körüklü amörtisör ve hava pompası bunun yanında hava kanalları), 2004 RR Vogue (Motor yaptırdım) yaptırdım 2 tanede Discovery götürdüm Adem' i ararsan Kütahya Sercan' ın selamı var dersen sevinirim çok kral adamdır aslen Sivaslıdır. Ustalık ve işçilik konusunda gerçekten çok iyidir. Parça konusunda da Land Rover diyorsan ebay falan ya da hemen lazım dersen Kayalar Oto' yu bi ara derim. 

    Edit: RRC1 candır o arabayı toplat kıymetini bil :D 

    :) terzi kendi sokugunu dikemez derlerya benimkide o hesap bi turlu bulamiyorim canina yandigimi 

    Hacim aabayi kendi ellerimle boyasini kazim boyattim dosemeleri soktum yaptirdim bi sanzuman kaldi iste ne kayalarda nede ebayde sanzuman beyni ve parcalarini bulamiyorum hacim suan ingilteredeyim komple motor sanzuman buldum ama tr ye sokamiyorum bi turlu 

     

    Neyse bi hal yolunu bulup yapicam bi sekilde artik


    yan cizdim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    patron_38 bunu yazdı

    Hacim bende 88 range rover 3.5 v8 var iki defa motor yaptirdim en sonunda otomatik sanzuman gitti araziyle birlikde suan yapacak ustada bulamiyorum cikmada bulamiyor arac kayseride bi el atda sunuda cozelim

    florya'da ermeni bi abimiz var o da işin ehlidir. bi discovery götürdük adam katlı otoparkta 20 metre sürdü tüm arızaları sıraladı aq

Toplam Hit: 2994 Toplam Mesaj: 22
offroad dodge s100