Öğrenci Belgelerini E-Devlet‘Den Alabilirsiniz Artık
-
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başkanlığı altında (ben de en sonda görülüyor), öğrenci belgesi sorgulama ve doğrulam işlemleri yapabilirsiniz. Böyle bir özellik eklenmiş. Türkiyede kayıtlı olmadığım için bende bir şey görünmedi ama öğrenci belgesi için okula gitmenize gerek yok artık..
haber içeriği burda
http://www.ensonhaber.com/ogrenci-belgeleri-artik-e-devletten-alinabilecek-2014-06-26.html
E-devlet in ne olduğunu bilmeyenler için turkiye.gov.tr üzrinden giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi ptt lerden 2 tl karşılğında kimliğinizle gidip alabilirsiniz.
-
Yıllar önce yapmaları gereken bir adımdı. Şimdi baktım evet gözüküyor sadece fotoğraf yok belgede. Kimse sorsak öğrenci belgeni getir diyor en azından artık e devletten kontrol edebilirler. Merkezi bir kayıt iyi oldu açıkçası.
-
bilgilendirme icin tesekkurler hocam, cok iyi olmus
-
Sonunda kurtulduk suratsız memurların odalarından.
Sisteme giriş yaptıktan sonra direk link: https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama
-
öğrenci belgesi için 6 saatlik yolu gitmeye üşeniyordum. çok iyi oldu çok da güzel iyi oldu
edit:ankarakart alırken sikinti çıkarmazlar değil mi?
adeleks tarafından 26/Haz/14 13:48 tarihinde düzenlenmiştir -
bütün ünileri kapsayan bir özellik mi bu bana öğrenci değilsiniz diyor bu sistem :| okuldan mı kovuldumki :/
-
adeleks bunu yazdı
öğrenci belgesi için 6 saatlik yolu gitmeye üşeniyordum. çok iyi oldu çok da güzel iyi oldu
hocam adamlar barkod numarası koymuşlar ve sorgulama yapabiliyorlar.. o yüzden sorun çıkacağını sanmam zaten e-devletten alınmış bir belge, yani devletin kendi kurumu. O yüzden belediyenin sorun çıkaracağını sanmıyorum..
@pesimistzombie, sanırım tüm türkiyedeki yök e bağlı yerleri gösteriyor. kaydın silinmiş olabilir? bi sorun varsa mail atıp sorabilirsin
unbalanced tarafından 26/Haz/14 14:11 tarihinde düzenlenmiştir -
adeleks bunu yazdı
hocam paso için sadece öğrenci kimlik kartı yetiyor , ben geçen gün çıkarttım 2 dk sürdü sürmedi , sadece öğrenci kimliğimi verdim fotoğrafdı belgeydi falan yok +10 tl verdim bide
-
E-devlete koyuyorlar ama işlem yapmak istediğinde git yerinden al gel diyorlar bu da bu hükümetin icraat. İşte
ehliyet için sabıka kaydı istiyorlar e- devletten çıkartıp götürüyorsun bu olmaz Adliye'den getir diyorlar
ulan o zaman orda olmasının manası nedir?
Öğrenci belgesini alıcaz paso çıkartılmayacak onla kesin belediye git okuldan al diycek
-
SeRDaR bunu yazdı
E-devlete koyuyorlar ama işlem yapmak istediğinde git yerinden al gel diyorlar bu da bu hükümetin icraat. İşte
ehliyet için sabıka kaydı istiyorlar e- devletten çıkartıp götürüyorsun bu olmaz Adliye'den getir diyorlar
Öğrenci belgesini alıcaz paso çıkartılmayacak onla kesin belediye git okuldan al diycek
Durum aynen bu, heveslenmesin müritler, resmi değeri olmayacak o çıktıların yine :/
-
buzukatak bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Durum aynen bu, heveslenmesin müritler, resmi değeri olmayacak o çıktıların yine :/
Eğer öyleyse nu ülkede zerre akıllı adam yok demektir
Ama unbalanced inde dediği gibi barkod var o kadar da değildir yani.