Öğrenim Hayatım..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

kağıt üzerinde 3 senedir ist. üni fizik okuyorum. okulla pek alakam olduğu söylenemez.

öyle idealist bir adam değilim ilerde bilim adamı olmak gibi bi hevesim yok hobi gibi bişeydi benimkisi bir dönem epey merak salmıştım.

ama lisedeki gibi teorik bilgileri kafamıza sokmak için kağıda yazdırmakla yetinen hocalar sağolsun soğuttular.
    belki de fazla bilim kurgu izlediğimden beklentilerimi yüksek tutmuştum bilmiyorum.

askerlik denen illet olmasa şu dakkada okulu atcam bi kenara.. web tasarımla hayatımı sürdürüyorum zaten.
    okul şimdilik sadece askerlik için kağıt üzerinde duruyor yok yere harç veriyorum amk.
    ama bitiremeyeceğime göre zaman sikmenin bi anlamı da yok.

haliyle yeni bi yön vermek istiyorum kendime..

bu bağlamda sormak istediğim bir iki husus var;

açıköğretimden incik boncuk işletme falan bitirirsem askerlik kısa dönem mi oluyor? 15 ayda insan allahını kaybeder.

grafik tasarım ya da web programlama üzerine kaliteli bi eğitim almak, kendimi geliştirmek ve konumla ilgili elimde bi kağıt olsun istiyorum.
    teknik ingilizce ve iş tecrübem var. freelance olarak ilerde idare edemezsem bir yere girebilmeliyim.

vakıf meslek yüksek okullarından bursa ya da istanbulda önerebileceğiniz nereler var? sınava girip %50 bursla senelik 5bin lira civarı bi parayla kaliteli bi eğitim almak var kafamda.

işin özü kısa dönem bir askerlik ve kaliteli bi eğitim istiyorum öneri alayım hocalar.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Sevmediğin bir bölümü sırf 15 ay askerlik 6 aya düşsün ve 9 ay kazanç yapayım diye 4 sene okumak mantıksız.

Dediğin fiyata bildiğim kadarıyla bulgaristanda ayet güzel üniversiteler var. Bir araştır istersen

www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

açıköğretim okursan kısa dönem askerlik yapabilirsin.

ftw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

askerliği 10 ay az yapmak  için sevmediğin bir bölümü 10 sene bile okumaya değer dostum emin ol.. :D 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

askerliği 10 ay az yapmak  için sevmediğin bir bölümü 10 sene bile okumaya değer dostum emin ol.. :D 

Ne 10 ayi 2 3 aya bile deger hatta oraya giren anlar 2 gun 2 saat bile kıymetli 

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

hocam web tasarım için web ile ilgili bir diploman olması gerekiyor mu ? gördüğüm 1-2 yerde adamlar ne yaptın şu ana kadar diyor gösteriyorsun tama yarın gle başla diyorlar tabi bunu yanında sigorta falan yok herhalde hatta sabit bir maaşın bile yok yaptığım işe göre alıyorsun iş yoksa alamıyorsun  

I am Jack's inflamed sense of rejection
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Hacım aynı durumdayız 5 senedir 2 senelik okulu bitirmeye çelışıyorum tek fark olarak bir çözüm bulursan bu hayata / okula haberim olsun mutlaka :)

:|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

kardeş mal mısın? sen istanbul fizik okuyorsun bitir sonra istediğini yap.

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SettingZ
    SettingZ's avatar
    Homo
    Noyan bunu yazdı

fizik bölümünü tercih edenlere devlet ayrıca burs veriyo çünkü artık türkiyede bunun iş olanağı hemen hemen yok gibi ha okuyup yurt dışına çıkarım derse zaten askerliği falan da halleder.. türkiyede bu şartlar altında çok zor yani.

Fortçu Gandalf..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı

hocam web tasarım için web ile ilgili bir diploman olması gerekiyor mu ? gördüğüm 1-2 yerde adamlar ne yaptın şu ana kadar diyor gösteriyorsun tama yarın gle başla diyorlar tabi bunu yanında sigorta falan yok herhalde hatta sabit bir maaşın bile yok yaptığım işe göre alıyorsun iş yoksa alamıyorsun  

referans diplomadan çok daha önemli tabi. ama ilerde olası büyük işlerde muhakkak bi şekilde bi kağıt parçası gerekebilir.
    ömür boyu kobilere tasarım yapmak istemiyorum.

Noyan bunu yazdı

hoca davulun sesi uzaktan hoş geliyor. öğretmen olmak ya da üniversitede kalmak dışında seçeneğin yok. ancak çok çok ekstrem bi adamsan özel sektörde şansın olabilir. öğretmenlik bana uygun bi iş değil kendimi o işe yakıştıramam.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

aof işletme lisans bitirdim 2010 da şimdi elektrikçilik yapıyorum şimdiye kadar askerlik hariç diplomanın hiçbir faydasını görmedim,bu saatten sonra da göreceğimi düşünmüyorum,

tek dediğim şu:

bu diplomanın askerde faydasını gördüm ya varsın sivilde artık hiçbir haltıma yaramasın askere gitmeyen müritler bilmez,adam 450 sayarken sen 155 sayıyorsun,adam her yemekten sonra karavana yıkarken hela temzilerken sen mışıl mışıl yatağında yatıyorsun v.b bir sürü şey kısacası gitmeyen bilmez ve iyiki de öle böle bitirmişim de POŞET olarak yapmışım diyorum

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
Toplam Hit: 1603 Toplam Mesaj: 15