folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Öğretmenler Sözleşmeli Olmalı

Öğretmenler Sözleşmeli Olmalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Herkesin "Fikri Gelmiş" . Devletin görevi SADECE güvenlik sağlamakmış :))) Bak sözleşmeli olsa ne güzel olurmuş! vs. vs.

Alt sınıf düşünce tarzı, özelleşince düzelir. Niye?, bozuk adamları ayıklarlar, devletin SAĞLAYAMADIĞI düzeni sağlayan birileri bulunur !!!

( Özelleşme: Hakimiyetinde olan, kimi zaman hayati öneme sahip bir şeyleri bir şeyler uğruna "özel" dediğin kişilerin eline başıboş, kendi haline bırakma.)

( Ayrıca bu konu için Adaletsizliği ve eşitsizliği körükleme ihtimali yüksek )

Yani hiçbir şeyi beceremeyen bir devleti kabul ediyorsunuz. Devlet bu kadar basit şeyleri yapamıyorsa, düşündüğünüz devlet anlayışı ülkeyi ileriye götürecek stratejik ve daha çok düşünme, uğraşma gerektiren konuların altından hiç kalkamaz o zaman. Ülke iyi yönetilmiyor, birileri bir sistem kurmuş sistem git gide karışmış sorunlar oluşmuş, yıllar geçmiş bir tuğla koyan yok. Otoriteye sahip, düzenli, sistemli bir medeni devlet olsa hiç böyle hayaller, koşullu yönlenmeler olmucak, napalım Türkiye hali(!), Alıştık Artık ...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

RaCiNGeR;

Böyle projelerin olması güzel. Fakat yeterli kişiyi alacak kapasitede olduğunu sanmıyorum. Diğer konu oraya giden öğretmenlerimiz kendilerine birşeyler katıyorsa onlar zaten bahsettiğim boş ve yatış pozisyonundaki insanlara tekabül etmiyor. Kendisini geliştirmek için çaba sarfediyor.

Yönetim dediğin gibi gerçekten çok önemli. Okuldan okula fark var. Hocaların kalitesi de buna göre değişiyor. İş yukardan başlıyor. Seçilen öğretmenler ve yapılan öğretmen değişimleri çok önemli.

Antikky;

Kontrol mekanizması düzenlenebilir. Kabataslak bakıldığında böyle. Fakat şu anki hükümetin elinde Atatürkçü hocalar el altından işlerinden edilmeye çalışılacaktır. Bu konuya katılıyorum. Evet hükümet rejimlerine göre çıkabilecek potansiyel problemler var. Bu açıdan bakıldığında iyi bir fikir olarak gözükmüyor. Suistimal edenler olacaktır.

HaYVaN;

Bunlar devlete yapışmış sülükler. Kalitesiz okul yönetimleri ve kalitesiz öğretmenler zinciri bu şekilde büyüyor. Zamanla bu kalite öğrenciye de yansıdığında tam manasıyla kalitesizlik topluma servis ediliyor.

ats30;

Evet devlet hangi alanlarda durması ve hangi alanlarda elini ayağını çekmesi gerektiğini iyi bilmeli. Gereksiz kaynak ayrımları hem devlete hem topluma zarar
    . Bunu sömüren ve faydalanan birçok insan var.

TeknikA ve Olgunisik;

Belirli periyotlarla sınavlara alınmaları güzel fikir. Bu şekilde bilgilerini tazelemek zorunda kalacaklar ve bu kadar rahat pozisyonda olamayacaklar.

kartalkethuda;

Biliyorum hocam öğretmenliğin kolay olmadığını. İnsanlarla uğraşmak kolay değil. Fakat her mesleğin zorlukları var. O da olsun artık o kadar. Planlamalara sen sadık kalıyorsundur. Fakat her hoca bunları ne kadar yerine getiriyor? Kağıt üstünde kalmadığını kim bilir? Tabi son zamanda daha sıkı tutuluyor bu işler. O da ayrı mesele. Fakat gördüğüm kadarıyla ilkokulundan üniversitesine kadar hala bu problemler devam ediyor.

AnaMuhalefet;

"Herkesin fikri gelmiş" :)))) vs. Senin bu seviyesiz tavırlarla konuya giriş
    inden dolayı ciddiye bile almıyorum. Gidip başka konularda oyununu oyna. Muhatabım değilsin.

λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

bir öğretmen olarak;

firex e hak veriyorum

fakat ççözüm 4c vs gibi statülere geçiş olmadığını düşnüyorum

4 yılda 3 okul 3 müdür 9 müdür muavini 150 öğretmen ve 4000 öğrenciyle çalışmış biri olarak naçizane önerilerim şunlardır;

1. en tepeden yani bakanlıktan ,il milli eğitim müdürlüklerinden ilçe milli eğitim müdürlüklerinden okul müdür ve müd. yardımcılarına kadar

kesinlikle adam kayırma, şu ,bu siyasi görüş, şu bu cemaat vs gibi niteliklere bakarak idareci tayinine son verilmeli

idareciler içeriği doğru dürüst hazırlanmış sınavlara tabi tutularak atamalar gerçekleştirilmeli

2. okulların fiziksel yetersizlikleri giderilip ,sabahçı öğlenci dediğimiz ikili sistem lağvedilip tekli sisteme geçilmeli

çünkü ; sabah sabah 07.20 de ders başı yapan öğrenci ve öğretmen daha kahvaltı bile yapamadan okual gelmekte

hep beaber uyuklamaktalar.bu şartlarda başka bi meslek yerine belki getirilebilir fakat eğitim işi sağlıklı olarak yerine getirilemez.

3. bütün müfredat ve komple eğitim sistemi elden geçirilip dersleri 40 dakkayla sınırlandıran sınıf yani dört duvar anlayışı bi kenara bırakılmalı

4. matematik ,fen, sosyal bilimler igib öğrencilerin dersi hiç sevmediği dersler bir şekilde eğlenceli hale getirilmeli

öğrenciler bu derslerde fenalık geçiriyor acaip sıkılıyolar ama bilgisayar dersine koşa koşa geliyolar ,bu durumdan yola çıakrak baştan ele alınmalı.

5. ve öğretmenlerin yetiştirildği eğitim fakülteleri saçma sapan müfredatları bi kenara bırakmalı

eğitim fakülteleri yoğun bi şekilde okullarla birlikte çalışmalı ve fakülte öğrencileri işi yerinde bol pratik yaparak öğrenmeliler

ööle kitaptan kitaptan olmuyor bu işler veya 1. ve 4. sınıfta yalandan koyulan staj ve gözlem uygulamalarıyla olmuyor bu işler.

6. hizmetiçi eğitim yani öğretmen olduktan sonraki süreçte eğitim öğretmenliğin gerçek bir parçası olamlı

öğretmenler bir antivirüs gibi her alandaki yenilikelre göre güncellenmeliler..

şimdilik aklıma bunlar geldi dostlarım..:)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu ara tekel işçilerinin sözleşmeli olmaları gündemde. Aynı durum okullara da uygulansa iyi olur diye düşünüyorum. Öğretmenlerde sözleşmeliye geçmeliler. Eğitim sistemimiz çok çarpık ve birçok öğretmenimiz memur olmanın verdiği rahatlıkla görevlerini tam olarak yerine getirmiyor. Fazla çalışmıyorlar, fazlasıyla maaş alıyorlar (Türkiye'de ki diğer memurlara göre kıyaslandığında) ve tatili bol bir meslek. Üstüne az maaş alıyoruz diye duygu sömürü yapan çok var. Gerçekten kaliteli ve kendini eğitime atamış hocalarımız var tabiki. Fakat %90 diyebileceğim kısım yatmakla meşgul. Her ikisi de aynı maaşı alıyor. Hem adaletsiz oluyor hem de zamanla bu kalitesiz oluşum halkası toplumu da etkiliyor. Kendi çapında prensip sahibi ve kaliteli bir yönetime sahip olmayan okullar eğitim konusunda dökülüyor. Eğitim olayı profesyonelleştirilmeli diye düşünüyorum. Uzun vadede öğrencilerin aldıkları sonuçlar, görüşler vb durumlar teknik bir şekilde izlenmeli ve gerektiği yerde tekme vurulabilmeli. Bu insanları fazlasıyla çalışmaya teşvik edecektir. Bu şekilde sallabaş hocalardan da öğrencilerinden de bu memlekete hayır gelmez.

ben görevini icra edemeyen bir ögretmen olarak tek cözümün egitim fakültelerine ceki düzen verilmesi , öylesine fakülte acilmamali, sözlesmeli fikrine pek sicak bakamadim firex dostum, sözlesmeli demek üvey evlat demektir..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yasin_55 teşekkür ederim hocam görüşleriniz için. İsteğimiz büyük çoğunluğu kaplayan işini ciddiye almayan eğitmenlerin işlerini daha ciddiye alması. Gerçekten başarılı olan ve kaliteli öğrenciler çıkartan okullarımız var. Verilen kalitesiz eğitime göre öğrencileri sınıflandırıp potansiyel olan öğrencileride bu potada eritiyorlar. Keşke herkes sizin gibi bu konulara kafa yorabilse.

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:

ben görevini icra edemeyen bir ögretmen olarak tek cözümün egitim fakültelerine ceki düzen verilmesi , öylesine fakülte acilmamali, sözlesmeli fikrine pek sicak bakamadim firex dostum, sözlesmeli demek üvey evlat demektir.

Hocam eğitim fakülteleri konusunda haklısınız. Fakat birçok kişi bir defa işini garantiledikten sonra artık mesleğine önem vermemeye başlıyor. Bir üvey evlat modunda olsun istemem tabiki. Fakat bu kadar garanti olması da insanları çalışmaya itmiyor. Kaliteli eğitmenler zaten işlerinde sorun yaşamazlar. Eğitmenler ülkenin geleceğini belirliyor. Çok önemli bir konu. Bu yüzden bazı düzenlemeler şart ve sorunun büyük çoğunluğuda bahsettiğim konudan kaynaklanıyor, bence...

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Okulalra inmeden bi eğitim fakültelerini elden geçirmek lazım.Arizona üniversitesindeki adamın yaptığı işi dünya konuşuyor aynı görevde ki benim hocam yaz okuluna adam bırakmayı düşünüyor.Saygı erdem özveri konularına gireceksek ordan başlayalım.Bir artkadaşın dediği gibi eskidendi o tür öğretmenler şimdi de vardır görev yapanlar.Okulda idare boşuna mı var bunlara ben mi dikkat edeceğim? Belirli periyotlarda yapılacak bir sınav olabilir tabi ama işin inceliğine ininceş bilmek başka bildiğin %30 unu aktaramamak başka.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Hocam ben eğitim fakültesinde okuyorum, yarın bir gün öğretmen olacak adamların ufkunun darlığını görüp memlekete "allah kurtarsın hacı seni" diyorum. Hoca gelip bi kitap veriyor okuyun diye, adamlar "hocam kaç sayfa" diyolar :F Ama sorunun senin dediğin gibi öğretmenlerin gevşekliği olarak kestirip atılması çok yanlış, o sadece buzdağının görünen kısmı derler ya, aynen öyle. Bak sana hikayeyi en başından anlatayım:

1- Kariyer ve gösteriş manyağı bir toplum olduğumuzdan, en mal adamın babası bile servetler saçıp oğlunu seksen dersane doksan özel derse gönderip yine kazanamazsa özel okutup bişekilde ismi olan mesleklere yolluyor. Ne bunlar? Mühendislik, doktorluk, eczacılık, hukuk vs. Hani o "batı ahlaksız, biz ahlaklıyız, insanı severiz" falan diye konuşan Türk insanı var ya, tamamen traş. Varsa yoksa statüne bakarlar. Mahalledeki saf teyzeler bile artık onun bunun ne kadar kazandığının dedikodusunu yapıyor. Öğretmenlik mesleği sırf az para getiriyor diye artık saygın bir meslek değil bu ülkede ve büyükşehirlerdeki ufku geniş aileler çocuklarına iyi yatırım yapıp -kendilerince haklı olarak- yüksek yerlere göz dikiyorlar, hukuktan tıptan aşağısı kesmiyor.

Peki bu durumda öğretmenliğe kim gidiyor? Ekseriyetle daha düşük gelirli aileye sahip, daha küçük beklentileri ve dünyaları olan, daha sığ insanlar. Olay burada başlıyor bidefa. ilk sebep öğretmenliğin prestiji düşük diye daha az sayıda kaliteli elemanın gelip bunu tercih etmesi. Yok demiyorum, ama çok çok azınlıkta.

2- Çıksan sokağa en cahil adamı çevirsen desen memnun musun eğitim sisteminden yok der yanlış bu işler der. Peki hacı, yanlış bir şeyin ne yapılması gerekir mantıken? Değiştirilmesi gerekir. Hah işte bütün olay burda kopuyor, biz değişime açık bir millet değiliz. Sanıyor musun ki eğitim fakültelerinde yatıp yatıp geçiyor öğrenciler, zibilyon tane eğitim metodu, öğretme programı öğreniyorsun, işini yaparken uygulamak için. Peki göreve başlayınca kaçtanesini uygulayabiliyorsun? En geleneksel ve dikkat çekmeyen bir kaçını. Herkes ortada bi yanlışın olduğundan şikayetçi. Ama bunu düzeltmek isteyen yenilikçi bi öğretmen taşa tutulur, soruşturma açılır, müfredata uymadın diye pataklanır, Türk insanının yaşam tarzı ve hayat görüşüne ters şeyler öğretilince gidip aileler adamı doğduğuna pişman eder. Yahu madem bu kadar düzgünsünüz, niye şikayet edersiniz o zaman gençlerden? Şikayetçiysen yanlış olduğunu kabul edeceksin ki adam seni düzeltebilsin. Hem biyerim ağrıyor deyip hem de sen hastasın diyene küfür etmekt bu.

Bu koşullarda o idealist öğretmen istediği kadar birikimli olsun, istediği kadar cesur olsun, hiçbişe yapamaz hoca. Göreve başlayan arkadaşlarımdan biliyorum, aileler veli toplantılarında gelip öğretmene akıl veriyor şunu şöyle bunu böyle yap aman bizim çocuğa iyi not ver aman bizimkini geçir falan diye.

Ne oluyor böyle olunca, o idealist kanı kaynayan genç öğretmen, ne haliniz varsa görün devrine geçiyor. E haklı adam, ilk senelerinde dener dener kötü tepki alır yorulur bırakır. Bizim milletin istediği bu çünkü, yeniliği sevmiyor, eski olan devam etsin hep istiyor. Düzenden memnunsan şikayet etmeyeceksin, memnun değilsen de hatanı kabul etmeye hazır olacaksın zira bu yanlışlık gökten bir anda inmedi, görmek istemesen de sana dayanıyor başı bunun. Bunu anlatamıyoruz işte eski nesile.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Değişik noktaları ve problemleri dile getiren yorumun için teşekkür ederim. Fakat bunlar öğretmenlerin günlük hayatta karşılaştığı problemleri yansıtıyor. Evet insanları usandırıcı düzeyde şeylerle karşılaşıyoruz bu memlekette. Çocuklarla ve onların velileriyle uğraşmak zor. Fakat öğretmen olmak isteyen birisi bunları göze alarak gitmiyor mu? Mesleğini icra ederken bu tür zorluklarla karşılaşacağını bilmesi ve ona göre davranması gerekir bence. Sonuçta onun mesleği de o ve bu işten para kazanıyor. Bundan daha zor kelle koltukta her Allah'ın günü pislik insanlarla uğraşmayı görev edinmiş insanlarda var. Tabi her insanın karakteri ve duygusal yönleri farklı olabilir. Bu yüzden meslek seçimini yaparkende dikkat etmek gerek. Şahsen öğretmenlik asla yapamayacağım bir iş. Çünkü insanlarla uğraşmayı sevmiyorum. Teknik lise çıkışlıyım ve bilgisayar öğretmenliğine yerleşebildiğim halde bilgisayar mühendisliğine gitmek için 2 yıllığa gidip DGS'ye girmeyi dahi göze aldım. Zor meslek. Allah kolaylık versin. Fakat bazı insanlar için böyle şeyler problem olmuyor. Bunu yapabildiğini iddia eden insanların bu konuda daha dirençli olmaları gerek.

λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

cagatay09 bunu yazdı:

ben görevini icra edemeyen bir ögretmen olarak tek cözümün egitim fakültelerine ceki düzen verilmesi , öylesine fakülte acilmamali, sözlesmeli fikrine pek sicak bakamadim firex dostum, sözlesmeli demek üvey evlat demektir.

Hocam eğitim fakülteleri konusunda haklısınız. Fakat birçok kişi bir defa işini garantiledikten sonra artık mesleğine önem vermemeye başlıyor. Bir üvey evlat modunda olsun istemem tabiki. Fakat bu kadar garanti olması da insanları çalışmaya itmiyor. Kaliteli eğitmenler zaten işlerinde sorun yaşamazlar. Eğitmenler ülkenin geleceğini belirliyor. Çok önemli bir konu. Bu yüzden bazı düzenlemeler şart ve sorunun büyük çoğunluğuda bahsettiğim konudan kaynaklanıyor, bence...

okul müdürleri vs yöneticilerin tutum ve davranislari yönetim bicimi ögretmenin görevinde büyük etken neden dersen yönetimle fakültede ögretilen yeni ögretim metotlari olsun plani programi olsun müfredatta cok büyük bir engel teskil edebiliyor bilhassa bu ögretmenleri sinirlamak icin yapilmis yani herkes istedigini ögretemesin diye. ögrenci merkezli bir egitim sistemimiz olmadigi icin kan kaybediyoruz. sistemimiz ögretmen merkezli oldugundan degisim yasanmasi acil olmasi gerektigi gibi imkansizliga dogru gidiyor... özellikle egitimin özellestirilmeye calisilmasinin gayesi isteyen istedigini ögretsin mantigini gütmektedir. bu yüzden ögretmenlerin statüleri iyice düsmüs ve kimsenin itibar etmedigi insanlar haline gelmeye basladi, düsünsenize adam meslegimi soruyor ögretmenim dedigimde bsg der gibi bakiyor gülümsüyor alayci bi sekilde.. bini bir yerde dertle baslarsiniz kısaca, kaldiki bu sadece maasi al yat devlet kadrosunda neredeyse tüm kurumlarda gecerli birsey zaten.. Devletin bir cok seyi elinden cikarmasini sebebi ugrasmak istememesidir.. hükümet sadece denetlemekle yükümlü olmak istiyor. isletmek istemiyor, bu yüzdede özellestirmelere agirlik veriyor gitgide.. buda egitim gibi milletin can damari olan bir temelin seti zayiflatmak ileriye gidememek ile kalıtsallastirmislar..  ögrenci merkezli sisteme gecersek bu tür sorunlarin düzelecegini düsünüyorum ama basimizdaki milli egitim sahislari kolayciliga alismis.

Toplam Hit: 2619 Toplam Mesaj: 24