Oksijen Çekme?
-
Hocalar bu ambulanslardaki oksijen tüplerinden edinsek çeksek temiz saf oksijenin faydaları nedir? Nereden edinilir oksijen tüpleri? Fikri olan?
-
guzel fikir, yasal bi yaptirimda olmaz soran oldumuda solunum zorlugu cekiyorum falan dersin
-
bir ara oksijen kafeler vardı hala varsa oralarda çekebilirsin
-
LA yok olm ne öyle oksijen çekmeye kafeye gitcek değilim :D söyle rahatlatır diye tahmin ediyorum serin serrin :=)
-
kafası nasıl hacı
-
süper fikir oksijen gibi güzel bir şeymi var ki bu dünyada. bu kadar oksijen yazılan bi konu da yorumu olamasa gözüm açık giderdi... medikallerde satılıyordu sanırım o tüpler.
-
hacı çok oksijen çekersen ölüyorsun sanırım
ciğerlerde bir problem çıkıyordu ciğerlerin yanıyordu sanırım (yanmak:oksijenle tepkimeye girmek)
sağda solda gördüğüm yazılarda ciğerler dağıtamıyormuş o oksijen ciğerlerde kalıyormuş ciğerlerdeki proteine bağlanıyormuş
fight club ta kafa yaptığını söylüyordu doğrumu bilmiyorum
http://www.dostmedikal.com/dost.php?s=urun_detay&id=577 böyle bir sitede buldum
-
hastalıgın yoksa , hiç faydası olmaz zararı olur hoca.
büyük şehirlerde çok yaşayip tatil için dağlık köylük yerlere gidenler oksijen ile kafa olabiliyor alısık olmadı için o oksijen oranına
kendini mahfedersin. solunum zorluğu çekenler için o . azı değil ama düzenli kullanımı zararlıdır!
-
iyi fikir ama solunumu bozup sonra oksijene mecbur kalma :) sırtında tüple gezdirirler valla :D
-
Tüpünden aynı şey - aynı derecede olur mu bilmiyorum ama mesela birisi hiperbarik oksijen kabinlerini kullandığında normalin üstü miktarlara maruz kaldığı için vücutta "reaktif oksijen türevlerinde" artmaya neden oluyor, onların da binbir tür etkisi var. Doğrudan, ateş gibi yakan bir etki yapan şeyler değiller ancak yine de zarar veriyorlar. Körlük (retina hasarından dolayı idi galiba), hücre-doku hasarı, kanser ve kanser destekleyici etkileri falan var. Millet de zaten gençleşelim falan diye bunlarla cebelleşiyor... Hae, tüpten çekeceğin bir sigaranın verdiği kadar zarar verebiliyor mudur, onu bilmiyorum :)
Edit: Fayda yönünden; sağlıklı bir insana olan faydasına dair birşey bilmiyorum ama mesela diyabetik hastalarda yavaş olan yara iyileşmesini hızlandırmak için (kabin tipi), yine ameliyat olan hastalarda da iyileşme süresini kısaltmak için kullanabiliyorlar. Yine de onlar kontrollü olarak yapılıyor, ayarı kaçarsa öncelikli olarak gözler kayabilir :P
-
hastanelerdeki odalardaki duvarlardan çıkan zımbırıklar eğer dediğin şeyse 1 saat çektim bi halta yaramadı :))