folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Okul Alternatifleri - Okula Gitmeden Diploma Alınır Mı?

Okul Alternatifleri - Okula Gitmeden Diploma Alınır Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Uzaktan egitim ?

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

işte o varmı?

bildiğim kadarıyla okula gitmezsen liseye falan sonradan sınava girerek tamamlayabiliorsun.

Fakat bahsettiğim bir çocuğun hic beyni yıkanmadan 18 yaşına kadar gelebilmesi ve diploma yada denklik alması

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

aga ünlü biri vardı ismini unuttum. çocuğunu hiç okula göndermemiş böle sistemde okutmma diye. sanırım kızıydı. tvde izlemiştim. kız sonra amarikaya master yapmaya gitmiş.

ama o zamana kadar buralarda hiç okula gitmmeiş. özel öğretmen getirmiş. bildiğim kadarıyla taşaklıysan okula gitmiyosun sınavlarına giriyosun bi kaç sınavda başarılı olunmazsa zke zke okula çağırıyolar.

Erkin Koray'dı hocam..

http://www.habervitrini.com/haber/unlu-sanatci-kizini-hic-okula-gondermemis-336935/  :D

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U

konunun kıyısında köşesinde dursun diye şeettim.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    bayram için sabiha gokcen e gelirken bi dr la tanıştım ukrayna ameliyati boy uzatma merkezi açmak için uğraşıyormuş tr de evet izin vermiyor dedi neyse diploma olayina geldi konu kendisi açtı onbin dolara tip fakültesi diplomasi alirim sana dedi eğer ıstersen bi iletişime geçerim

onun dışında açık lise olur tr de yasal

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

işte o varmı?

bildiğim kadarıyla okula gitmezsen liseye falan sonradan sınava girerek tamamlayabiliorsun.

Fakat bahsettiğim bir çocuğun hic beyni yıkanmadan 18 yaşına kadar gelebilmesi ve diploma yada denklik alması

Ben de "Bu adam niye böyle bir soru soruyor ki" sualine cevap ararken bu yorumunla olayları netleştirdin. 

Diğer arkadaş güzel bir link atmış: Açık İlköğretim okulu,  son çıkan yönetmelikle Açık Öğretim Ortaokulu Yönetmeliği olmuş.

Yazılanlardan İlk 4 sınıfı ne olursa olsun bitirmen zorunlu gibi bir şey anlaşılıyor. Sonrası için de yaş sınırı koymuş kayıt için, bunu da atlatabilmen gerekiyor sanırım.  Bu maddeler işine yarayabilir: ( Ayrıca ortaokul 1 yılda bitirilebiliyor gibi bir şeyler de gördüm bu da ilginç bir madde )

a) (Değişik:RG-21/7/2012-28360) Mecburi ilköğretimini tamamlayamayan ve mecburi ilköğretim çağı dışına çıkmış yetişkinlere Açık Öğretim Ortaokulundan yararlanma hakkı verilir.

Tutuklu, hükümlü ve bedensel engelli olduklarını belgelendirenler ile özel eğitim gerektirdiğini Özel Eğitim Hizmetleri Kurulundan alınacak belge ile belgelendirenlerde yaş kaydı aranmaz. Bir yıldan fazla süreli kamu göreviyle yurt dışında görevlendirilen anne, baba veya vasisiyle birlikte bulunduğunu belgelendiren öğrencilerde de yaş kaydı aranmaz.

Dersler
    Madde 30— Okulda, ilköğretim ders programlarının uygulanması esastır.

Ancak öğrenciler;

a) (Değişik:RG-16/3/2009-27171) (1) Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım dersleri ile seçmeli derslerden,

b) İşitme ve konuşma engelli olduklarını, Sağlık Kurulu Raporuyla belgelendirenler yabancı dil dersinden,

c) Müslümanlıktan başka diğer dinlere mensup olanlar, beyanlarına göre isterlerse "Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi" dersinden,

muaf tutulurlar.

Kısmen sorularına yanıtlar veriyor yönetmelik, gerisi sana ve yaratıcılığına kalmış.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=Eq1X8SxmOl4

http://tr.wikipedia.org/wiki/Jacque_Fresco

Bu da dursun bi köşede

obie tarafından 31/Eki/12 04:37 tarihinde düzenlenmiştir

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

Şeyhim kısaca,

Bahsi geçen ünlü Erkin Koray evet doğrudur.

Bunun haricinde Türkiye'de açık öğretim sistemi var ilk okul dahil herşeyi açıktan okuyabiliyorsun. Ancak bu yaşı geçenler için kurulu bir sistem. Lisede böyle bir zorunluluk yok. İsteyen çocuk liseye gitmeyip liseyi açıktan bitirebiliyor. Ancak ilk okulda durum farklı. Zira devlet çocukların sosyal anlamda gelişebilmesi için okulun önemli bir yeri olduğu kanaatinde bu nedenle ilk okula gitmesi zorunlu. Ancak doğru yerlerin aranmasıyla yasal bir boşluk bulunması halinde yılda iki kere sınavlara girmek zorunluluğu ile birlikte ilk öğretim ve orta öğretimi açıktan okuyup daha sonra açık öğretim fakültesine giderek bunu yapmak mümkün. hatta bazı üniversiteler uzaktan yüksek lisans programı başlattı diye duymuştum ama açıkçası incelemedim.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

http://www.habervitrini.com/haber/erkin-korayin-kizi-20-yasindan-sonra-ilkokula-basladi-81227/

Evet erkin korayın kızıymış

Demekki tam olarak hiç okula gitmeden olmuyor belki ama olabiliyor

Peki babanın çocuğu okula göndermemesinin büyük bir yaptırımı varmı para cezasından başka?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

bu konuda kardeşim  üniversitelerde Uzaktan eğitimler var yararlanabilirsin 

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
Toplam Hit: 7454 Toplam Mesaj: 22