folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Okul Bitiyor Artık? İş Hayatına Atılcaz Ne Yapacaz!

Okul Bitiyor Artık? İş Hayatına Atılcaz Ne Yapacaz!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    babalar artık okul bitiyor yani benim lise...üniversiteye gitmicem yani kazanamıcam bi yalnışlık oldu kazandik gitmem zaten...ama açıktan 4 senelik okumayı düşünüyorum neyse Elektronik Teknisyeni oldum inşallah...artık birşeyler yapmak istiyorum...para kazanmak siz ne yapayım? yada ne yapalım? bu zaman en iyi iş hangisi? kendi mesleğim elektronik olmasına rağmen artık elektroniğe bakmıyorum sadece bana para kazandırcak iş arıyorum...ne yapalım? yapayım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    mademki meslek lisesi mezunusun O zaman İşine uygun olan yerlere CV bırakacaksın iş arayacaksın veya eminimki stajda yapmışsındır staj yaptığın yerde çalışma ortamı iyi ise ve Maddi açıdan iyi ise orada kal..tabiki durumunu tam olarak bilmiyorum ama aklımdan geçen bunlar..

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    staj yaptım kardeş parası normal yanide ama ben ticaret gibi birşey yapmak istiyorum...düşünüyorum mesela bilgisayar alış satış teknik servis ama bunda sadece büyük firmalar kazanıyor küçükler sadece sayıyor çünkü çok yerlere baktım yani tabi ALLAH yürü dedimi işte değişir ama benim gördüklerim bunlar ALLAH YAPAR KULLAR ŞAŞAR :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    bilgisayar işine girmek istiyorsan uraş didin ve ufak ta olsa bir bilgisayar firmasına gir işler nasıl dönüyor bir takip et ondan sonra kararını ver.. ben 1999 da liseden mezun oldum 1 sene çalıştım 1 sene dersaneye gittim ama bişi tutturamadık ve 2 sene üniv okudum ve 1 seneyi aşkın işsizim..bölümüm otomotiv ama Askere gideceğim için iş vermiyorlar o başka mesele..askerliği bekliyorum :(

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Ben de teknik lise mezunu endüstriyel elektronik bölümü mezunuyum.Eşek gibi 4 yıl okuduk liseyi,şuan öss ye hazırlanıyorum,çünkü o şekilde ilerlemeyeceğimi biliyorum. Eğer bir şirkete girmek istiyorsan ilk olarak askerlik sorunun olmaması gerek.Sonra etiket gerek,adam soracak ne mezunusun,teknik lise elektronik,diğerine soracak,boğaziçi elektronik müh. kimi alır?
    Parayı da onlar götürecek,halbu ki mühendis teorik olarak biliyor,ama teknik lise mezunu hem teorik hemde pratik olarak işi biliyor.Burda devreye etiket giriyor.
    Beni dinlersen pişman olmazsın arkadaşım,emin ol,bizde senni geçtiğin yollardan geçtik,öyle hayaller kurduk ki anlatamam :) o hayallerden vazgeçmiş değilim ama onlar için daha çok şey yapmam gerektiğini idrak ettim ve o yolda çalışıyorum

Öss sistemi değişti biliyorsun ve meslek liselerine bir hak tanındı,daha az soru ve daha çok süre,ayrıca 0.24 lük bir ek katsayı (kendi alanın içinde) yerinde olsam sene için hazırlanırım,şimdiden git bir dersh. kayıt yaptır ve yaz kurslarına git,eğer iyi çalışırsan 1 senede güzel bir yer kazanırsın,ben uçak elektroniğini istiyorum (puanı tıptan bile yüksek a.q.) eğer o olmazsa elektronik öğretmenliği... Tabii öğretmen olmayacağım.İngilizce,olabilirse Almanca da, elektronik,bilgisayar (programlama) iyice geliştireceğim,sonra microsoft sertifikasyonlarını almaya çalışacağım,bir de oracle aldın mı ohh, artık emin ol ki aylık 10 bin- 15 bin dolar alırsın.Bir hatun bulursun,basar gidersin yurt dışına....

Yerinde olsam okurum,karar senin tabii ki ama ilerde pişman olmanı istemem.Sizleri kardeşim gibi görüyorumo yüzden elimden geldiğince doğru yönlendirmeye çalışmak istiyorum

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    eyvallah ertan kardeş microsoft sertifikasını bende düşünüyorum network ve grafik uzmanlığı en azınadn bi CV olur yalnız ORACLE Aldınmı Demişsin o ne demek sorması ayıp?değil (:
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    acces gibi bir veritabanı yönetim programı,onun sertifikaları var,onu kast ettim,ayrıca cisco nun da var,ama çok pahalı hepsi yaaa :)
    sen okulu söyle bana,istersen msn yi ver daha iyi konuşuruz

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    özel mesaj olarak MSN adresimi gönderdim...ya yalnız beyler sadece Elektornik değil başka mesleklerde olabilir mesela ticaret yapmaya kalksam ne yapabilirim bide SHELL ci olsam mı olmasammı diye düşünüyorum yalnız 4 arkadaş şanşımızı deniyeceğiz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    benim de okul haziran 16 da bitiyor ne yapacam..
    okulda adam gibi bir şeyler görmedik kendimi piyasa da geliştirmek istiyorum ben de
    bir de kursa gidecekseniz bilgeadam en iyisi diye biliyorum.
    bende kısmetse gitmeyi düşünüyorum
    ama çok pahalı...
    web ve grafik tasarım 4 milyar
    sistem ve yazılım mühendisliklier de 6 milyar civarında

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    hocam bir sistem mühendisi ile konuşmutum trende,o da bilge adama gitmiş,dedi ki eğer elinde dökümanın varsa bir de bunu uygulayacak pc varsa o zaman hiç gitme,oranın tek avantajı uygulama ve dökümantasyon,bunlar varsa elinde o kadar para vermene gerek yok,bende onun gibi düşünüyorum,mantıklı yani,sınava kendim hazırlanıp gireceğim
    Sınav hakkında bilgi vereyim, tüm sınavlar ingilizce olup,bilgisayar ortamında seçmeli şekilde olacak.Sistem mühendisliği için 10 sınav var ve bunların 7 sini geçmek zorunda (yanlış hatırlamıyorsam), o zaman bir sınav da 100 dolar falandı,çarp 7 ile, 700 dolar :))

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    sınavda güzel para ertan kardeş adamlar bulmuşlar yolunu, biz daha yol arıyoruz :))))))))))) ne güzel dünya be :)
Toplam Hit: 2894 Toplam Mesaj: 22