Okul Puanı LYS Puanına Nasıl Eklenecek?
-
ReDsEa bunu yazdı:
-----------------------------
kafam iyice karıstı şimdi kabataslak bi hesaplama yapalım...
ben ilk sınavda sosyal türünden 305 aldım.
2. sınavda sosyal türünden 380 aldım...
gecen seneye göre okul puanım 65 gecen seneye göre ama...
şimdi bu okul puanı bu aldığım LYS puanına nasıl etki edecek. 0.12 0.15 olayı nedir :S
-----------------------------hoca eskiden okul diploma notun azami 100 en az 50 idi ve alaniçi 0,8 alandışı 0,3le çarpılıyodu. yani senin okul diploma notun geçensene 80 falanmış. (tabii bunlar okul birincisine göre düzenlendiği için direk birincinin 100 olduğu mantığıyla hesaplıyorum)
Şimdi ise okul diploma notun azami 500 en az ise 100 ve alan içi 0,15 alandışı 0,13 le çarpılıyor. tahminim şimdi sana okuldan alaniçi 50 alandışı 45 falan gelir.
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------Saçmalamışsın :D Sözel öğrencisinin yaptığı 10 fen neti ile sayısal öğrencisinin yaptığı 10 fen neti aynı puan olur mu sence?
-
sirpence bunu yazdı:
ReDsEa bunu yazdı:
şimdi bu okul puanı bu aldığım LYS puanına nasıl etki edecek. 0.12 0.15 olayı nedir :S
-----------------------------hoca eskiden okul diploma notun azami 100 en az 50 idi ve alaniçi 0,8 alandışı 0,3le çarpılıyodu. yani senin okul diploma notun geçensene 80 falanmış. (tabii bunlar okul birincisine göre düzenlendiği için direk birincinin 100 olduğu mantığıyla hesaplıyorum)
Şimdi ise okul diploma notun azami 500 en az ise 100 ve alan içi 0,15 alandışı 0,13 le çarpılıyor. tahminim şimdi sana okuldan alaniçi 50 alandışı 45 falan gelir.
-----------------------------yani LYS den aldığım 380 puana alandışını varsayalım 45 mi eklicez yanii dolandırayım lafı 380+45 425 puanım mı olacak :S
-
ReDsEa bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
ReDsEa bunu yazdı:
-----------------------------yani LYS den aldığım 380 puana alandışını varsayalım 45 mi eklicez yanii dolandırayım lafı 380+45 425 puanım mı olacak :S
-----------------------------aynen öyle ne yazıkki ? eskiden x puan alanlar okuldan direk x-5 puan alacam diye hesaplamasın o sadece okul birincileri için. eskiden diploma notu yarı yarıya (100 - 50) iken şimdi beşde biri (500 - 100) doğal olarak okul puanları düşüyor.
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------Saçmalamışsın :D Sözel öğrencisinin yaptığı 10 fen neti ile sayısal öğrencisinin yaptığı 10 fen neti aynı puan olur mu sence?
-----------------------------üff ne kadar basit insansın yaa ben ikisinin aynı puan olduğunu mu söyledim ben sayısal öğrencisine göre aldım puanlamayı aynı şekilde her alanın kendi içinde puanlaması var
sen yürü aynı kafayla %40 ondan 30 ondan biraz da şundan hop tamam devam et devam..
-
XpertVision bunu yazdı:
puanın %40 ı alınacak saçmalığnı kim uydurduysa beynini seviyim ben onun ygs puanınla lys puanın hesaplamaları farklıdır yok ygs nin %40 ını alıcan onun bu kadarını alıcan toplucan felan yalan
ygs de (yaklaşık olarak dğer veriyorum)
mat1 3.5 puan
türkçe 2.3 puan
fen1 2.8 puan
sosyal 1 puan
net başına puanı veriyor atıyorum 30 net mat 30 net türkçe yaptın 30 * 3.5= 105 puan + 30 * 2.3 =69 en son toplanp puanın ortaya çıkyıor
lys hesaplanırken ise puanlama sistemi değişiyor
yaklaşık olarak
ygsnizdeki netlerin
mat1 1.2
türkçe 1
fen 0.8
sos 0.5
ve ayriyetten lys netleriniz
mat2 ve geo2 1.8
fizik2 1.8
kimya 1.3
biyoloji2 0.8
ile çarpılıp yeni bir puan ortaya çıkıyor
okul puanı ise bambaşka bir olay hesaplaman imkansız çünkü puanlama okul birinicisinin not ortalamasına göre diziliyor karmaşık birşey onu çözemezsin ama yaklaşık olarak;
(max 75 puan alınıyor)
fen lisesi 68-75
and. lisesi 62-75
düz liselerde ise yorum yapmak zor çünkü çok farklar oluşuyor
-----------------------------arkadaş gayet güzel anlatmış neden sorun oluyor ki! bir şu %40 olayı var ya o şöyle olacak
tam puan 500, taban puan 130arasındaki fark 370 işte bu puanın %40'ı 148 eder yani 160 soruyada doğru cevap verirsen alacağın puan budur lys için. bu puanda MF1, MF2,MF3 ve MF4 olarak gelir karşına
Şimdi mf3 için inceleyelim bu 148 puanın %11 türkçeye ,%11matematik, %11 fen bilimleri, %7 de sosyal puanı olarak ayrılacak ve pu puanlar tek tek kat sayıya bölünüp bir netin değeri bulunacak.
ikinci sınavlar için oranlar
mat2:%13
fizik2:%13
biyoloji:%15
kimya:%14
geometri:%5
geri kalan puanda pu oranda dağılacak her netin kat sayısı bulunacak budur. Okul puanına gelince sen 375 puan aldın okul puanında 70 diyelim ikisi toplanacak başka bir şey yok bunda =445 puan eder yani
o %40'ı alınacak diyen insanlar bunu kasteder anlamadığın yervarsa sor yine
-
slam4 kardes nasıl hesaplandığını felan anladımda emin olmakj için tekrar soruyorum...
gecen sene bnm okul puanım 65 tı orta öğretim başarı puanımı ne deniyosa işte gecen sene 65 eklendi öss puanıma
bu sene ben hesaplamasını yaptım LYS puan hesaplayıcı motorlarından felan. dilediğim gibi olursa 375-380 puan alabilirim sözelden...
yalnız alanım eşit ağırlık yani kırılacak biraz...
380 aldığımı varsayarsak okul puanımda gecen seneye göre 65 ise bnm toplam puanım kaç olacak...
tabi kesin bilemeyiz ama tahminen
-
ReDsEa bunu yazdı:
slam4 kardes nasıl hesaplandığını felan anladımda emin olmakj için tekrar soruyorum...
gecen sene bnm okul puanım 65 tı orta öğretim başarı puanımı ne deniyosa işte gecen sene 65 eklendi öss puanıma
bu sene ben hesaplamasını yaptım LYS puan hesaplayıcı motorlarından felan. dilediğim gibi olursa 375-380 puan alabilirim sözelden...
yalnız alanım eşit ağırlık yani kırılacak biraz...
380 aldığımı varsayarsak okul puanımda gecen seneye göre 65 ise bnm toplam puanım kaç olacak...
tabi kesin bilemeyiz ama tahminen
-----------------------------tahmini 48-50 arası hocam
-
Düzenleme: Yanlış anlama :D
-
tamam 2 yol var bana göre tabi tahmin olarak diyorum ben bunu
1) doğru orantı ile hesaplama 80 de 65 aldıysan 75de ne alırsın 60.9 gelir+ lys puanın
2) geçen sene 100 ile 50 arasında olan AOBP var bu puanla bi orantı daha kuracaksın 100 iken 82 ise 500 iken 410 dir bunuda alan içi 0.15, alan dışı 0.12 ile çarpacaksın
82 yi kafadan verdim aşağı yukarı okadardır..