Okulu Uzatma Problemi..
-
ben uzattım.
aileme baştan söyledim. söyledim de nooldu. önce senin canın sağolsun vs. şimdi daha henüz uzatma yıllarına geçmeden papaz durumdayız.
okul uzatma kariyerine niyetli arkadaşlara benden altın öğüt;
-ola ki uzatma durumu hasıl oldu. sakın ha son dakikaya kadar renk vermeyin. artık saklanamaz raddeye gelince "kalan bi kaç ders var, onları toparlayacam" filan deyin.
-ikinci uzatma senesinde ya "hoca bana taktı" ya da "tezimi kabul etmedi kıl hoca" gibi bi bahane uydurun. hoca taktı kısmı tutarsa mağdur durumdan prim bile yapabilirsiniz.
bunları yaparsanız en azından normal öğrenim süreniz huzurla geçer.
ama yinede uzatmamaya gayret etmek lazım:D
-
bir arkadaşım arkadaşının başına gelmiş bir olayı anlatıyım. (ne kadar doğru bilmiyorum ama arkadaşıma güvenim sonsuz.)
saçlarını uzun bir arkadaş, 4. sınıfı kadar bir dersten kalarak okulunu uzatır. hocasına sorar "hocam beni niye bıraktınız" hoca cevaplar "saçlarını kestirmezsen bu okul bitmez". 5 olur, 6 olur, 7 olur hala saçlarını uzun, hala hoca "saçlarını kestirmezsen bu dersi veremezsin." saçlarını uzun arkadaşta boş verir zaten okulu bitiremiyorum der. bir kaç yıl daha bu dersden kalır. 10 senesinde bu dersi geçmek için 2 ay boyunca izdiva çekilir. sınava girer. uzun saçlı arkadaş sınav kağıdı silme doldurur. hoca yine der "o saçları kestirmezsen bu dersi geçemezsin, zaten kaldın boşuna uğraşma". peki der ve sınav kağıdını silmeye başlar ve silinen kağıdı hocaya verir. kağıdını mahkemeye verir "hocam benim cevapladığım soruları silmiştir ve boş kağıda not vermiştir" der. uzun saçlı arkadaş haklı bulunur, hoca okuldan atılır, uzun saçlı arkadaş saçlarını kestirip çıkış belgesini almıştır.
böyle bir hikaye ne kadar doğru size kalmış.
-
66albay bunu yazdı:
-----------------------------
-ola ki uzatma durumu hasıl oldu. sakın ha son dakikaya kadar renk vermeyin. artık saklanamaz raddeye gelince "kalan bi kaç ders var, onları toparlayacam" filan deyin.
-ikinci uzatma senesinde ya "hoca bana taktı" ya da "tezimi kabul etmedi kıl hoca" gibi bi bahane uydurun. hoca taktı kısmı tutarsa mağdur durumdan prim bile yapabilirsiniz.
-----------------------------peki "şu hocalarını bide biz görelim neymiş bu hocanın derdi" asper kader hocanın yanına gittiler, hocada "sizinin çocuğunuz derslere girmez, sınavlara girmez" derse ne olacak?
-
Esquire bunu yazdı:
66albay bunu yazdı:
-----------------------------peki "şu hocalarını bide biz görelim neymiş bu hocanın derdi" asper kader hocanın yanına gittiler, hocada "sizinin çocuğunuz derslere girmez, sınavlara girmez" derse ne olacak?
-----------------------------senin derslere gelmediğini takip edecek kadar kaliteli hocalar varsa okul zaten uzamaz...
ben yaşadığım tecrübeden yola çıktım. uzatan bi sürü arkadaşım var. hepsi yalan söyledi ve rahatlar. ben dürüstlüğümün bokunu yiyorum:D
yalan söyle son bi kaç ay ailenle papaz ol.
doğru söyle 6 sene boyunca diken üstünde...
edit: ayrıca hocam senin hikaye bence feyk. 5. sene 6. sene neyse de 10. sene harbiden zor. 10 senede hiçmi dersin hocası değişmez. ayrıca bu fikir 10. senede mi gelebilmiş uzun saçlı elemanın aklına. ayrıca madem bu dersi çok iyi biliyo versin mahkemeye, bilirkişi geçirir. ayrıca feyk hikayeye niye bu kadar taktım anlamış değilim:D
-
66albay bunu yazdı:
Esquire bunu yazdı:
66albay bunu yazdı:
-----------------------------senin derslere gelmediğini takip edecek kadar kaliteli hocalar varsa okul zaten uzamaz...
ben yaşadığım tecrübeden yola çıktım. uzatan bi sürü arkadaşım var. hepsi yalan söyledi ve rahatlar. ben dürüstlüğümün bokunu yiyorum:D
yalan söyle son bi kaç ay ailenle papaz ol.
doğru söyle 6 sene boyunca diken üstünde...
edit: ayrıca hocam senin hikaye bence feyk. 5. sene 6. sene neyse de 10. sene harbiden zor. 10 senede hiçmi dersin hocası değişmez. ayrıca bu fikir 10. senede mi gelebilmiş uzun saçlı elemanın aklına. ayrıca madem bu dersi çok iyi biliyo versin mahkemeye, bilirkişi geçirir. ayrıca feyk hikayeye niye bu kadar taktım anlamış değilim:D
-----------------------------şundan eminim 200-300 kişinin o dersi alan her öğreciyi, hocanın hepsini tanıdığını biliyorum. hatta almış geçmiş birini sen bu dersi geçtin deyip dersten koyduğunu da biliyorum. ve bu bir tane değil en az 10 tane böyle hoca gördüm. hepside sıkıntı derslerin hocalarıydı.
20 yıldır aynı ders veren hocalar biliyorum. ondan başka o dersi verecek hocası olmayan fakülteler var. buda bir gerçek.