"Okuma Yazmamız Yok"
-
cumhuriyet gaztesinin geçtiğimiz salı günü verdiği bir haber başlığı bu. haberde UNESCO'nun raporunda yer alan bir bilgi var; ortadoğu ve doğu avrupada okuma yazma bilmeyen 8 milyon insandan 4 te 3 nün Türkiye'de bulunduğu yazıyor (eyvahlar olsun). ayrıca ülkemizdeki öğrencilerin yaklaşık %50 sinin bilim alanında en düşük not olan 1 ve 1'in altında not aldığı, bu sıralamada ülkemizin romanya ve karadağ gibi ülkelerin yanında yer aldığı belirtiliyor (eyvah ki ne eyvah).
kısaca demek istediğim şu ki; bu rapordan sonra artık bu ülkede hangi sorunu hangi politikayı tartışabilirsinizki? tartışılması ve bir an önce çözülmesi gereken en önemli sorun EĞİTİM dir!!!
-
hacım bu devirde okumak diye bişey yok
insanın içinden gelmesi gerekiyor.
şimdi gençlere bakıyorsun. okulunda ya müdüre kaymak istiyor ya öğretmenlere. dersleremi katılıyor.
bu bilinci bunlara veren kim?
benimde sana sölemek istediğim şudur ki
senin öğretenlerin önce kendini biçsin sonra tohum eksin :)
birde böyle insanlarla politikaya girmeyi düşünüyorsak yandık a.q :D
-
'' Türkiye'de lise mezunu adam ABD'de lisede ders verebilir. '' derler genelde.. ilginç :|
-
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------
'' Türkiye'de lise mezunu adam ABD'de lisede ders verebilir. '' derler genelde.. ilginç :|
-----------------------------hocam ilk önce ABD ile bi kendini karşılaştır istersen, keşke bizde öyle olsak da onlar gelse bizde ders verse! bu dediğn kuru bir avuntu sadece
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------hacım bu devirde okumak diye bişey yok
insanın içinden gelmesi gerekiyor.
şimdi gençlere bakıyorsun. okulunda ya müdüre kaymak istiyor ya öğretmenlere. dersleremi katılıyor.
bu bilinci bunlara veren kim?
benimde sana sölemek istediğim şudur ki
senin öğretenlerin önce kendini biçsin sonra tohum eksin :)
birde böyle insanlarla politikaya girmeyi düşünüyorsak yandık a.q :D
-----------------------------işte benim anlatmak istediğimde bu. eğitim! aile eğitimsiz olunca çocuk da eğitimsiz ve senin yukarda yazdığın gibi oluyor.okullarda eğitim yok, kitap okumuyoruz gazete okumuyoruz akşama kadar tv izleyip saatlerimiz trafikte geçiriyoruz, sonuç da ortada işte!
-
millet okuma yazmaya gerek duymuyorki doğuda.
cinsel yaşamın sadece çocuk yapmaktan ibaret olan yerler..
çok cahiliz amk çok..
-
ozaman eğitim şart dıyoruz!
-yararlı bilgi-
çocugunuza alıcağınız bi gemicikle binlerce cocuk okutacagınızı bılıyormuydunuz:|
-
strudll bunu yazdı:
-----------------------------cumhuriyet gaztesinin geçtiğimiz salı günü verdiği bir haber başlığı bu. haberde UNESCO'nun raporunda yer alan bir bilgi var; ortadoğu ve doğu avrupada okuma yazma bilmeyen 8 milyon insandan 4 te 3 nün Türkiye'de bulunduğu yazıyor (eyvahlar olsun). ayrıca ülkemizdeki öğrencilerin yaklaşık %50 sinin bilim alanında en düşük not olan 1 ve 1'in altında not aldığı, bu sıralamada ülkemizin romanya ve karadağ gibi ülkelerin yanında yer aldığı belirtiliyor (eyvah ki ne eyvah).
kısaca demek istediğim şu ki; bu rapordan sonra artık bu ülkede hangi sorunu hangi politikayı tartışabilirsinizki? tartışılması ve bir an önce çözülmesi gereken en önemli sorun EĞİTİM dir!!!
-----------------------------bizde mühendis olacaz diye götümüzü yırtalım
mühendis ne yapar
fen edebiyattan mezun olan bilim insanlarının teorik olarak ortaya attığı düşünceleri pratiğe dönüştürür
5 kuruşu yapılacak işi 3 kuruşa yapmayı hedeflar
mühendisinliğin gelişmesi fen edebiyata bağlıdır
fen edebiyat fakültesinedki elemanların ne kadar kaliteli ise
mühendislerinde kaliteli ve bir okadarda patantin olacaktır
ama bunu gelin halkıma anlatın
derler ya cin olmadan adam çarpmak
onu yapmaya çalışıyruz
-
askerliğini yeni yapmışlar bilir :|
pisuardan su içmeye çalışan adamlar war bu ülkede :/
televizyonu askerde tanıyanı bile war :|
waroğlu war anlayacağınız ... hepsi de zamanında yapılmayan eşitsizliklerden ...
-
FinGoLFiN bunu yazdı:
-----------------------------aralarınızdan bazıları demis ki öğrenciler dersi dinlemiyor
do notasının si anahtarındaki karsılıgından banane aq banane
voleybol sahasının uzunluğu yada topun ağırlığı yada
bir tasın dagdan duserken yaptıgı acı
bunlar beni ilgilendirmiyor dersi dinlemem o dinlemez biz dinlemeyiz
yarın ne olcak biliyor musunuz ? Bütün o adamlar sokaklarda yan kesicilik yapacak hırsızlık yapacak
ben sadece sunu soyluyorum benim babam dedem sizin babalarınız dedeleriniz yemis yemis borclarınıda bize bırakmıs bide derler ki atanıza saygı duyun aq ne saygısı ben doğarken yuklenmis omuzlarıma 10 000 dolar borc daha kime oldugunu bile bilmiyorum
yani yürüdügüm yolun sonu bataklık
-----------------------------saygı göstermemiz gerekn atalarımız 1910 ile 1945 yılları arasında yaşayanlar
-
Aslına bakarsanız hani derler ya Türkler çok zeki bir millet, ben kesinlikle inanmıyorum buna. Çağrı merkezinde 16. aya girmekte çalışma sürecim ve yaklaşık 200.000 civarında insan ile konuşmuşumdur ve rahatlıkla söyleyebilirim ki, bunlarun % 80 i salaktır. Bu onun, teknik konuda bilgisinden dolayı değil, kurduğu cümlelerden, olaya yaklaşımdan ve hitamlarından kolayca anlaşılabiliyor. Bazıları der ki, sen nerden adamın salak olduğunu anlıyorsun, belki sen salaksın... Emin olun, bir müddet sonra insanın ses tonundan artık ne bok olduğunu ve konuşmanın nereye gideceğini daha iyi anlıyor insan... Konumuza dönersek, bize yıllarca bizim zeki insanlar olduğumuzu ve büyük atalarımız olduğu konusunda sürekli verdiler coşkuyu. Biz bunlarla övünüp, futbola kafa yorup, karı kız peşinde koşarken avrupa bize götüyle gülüyordu. Hala gülüyorlar. Açıkçası, bizim avrupa birliğine de girmemiz, diğer ülkeler açısından kötü olur, zira gittiğimiz yere hiç iyi şeyler götürmüyoruz...
Avrupa, her şeyde reforma gitmiş bir topluluk. Bunu direk dinle kıyaslamayalım !! Okullarda onlar gelecekle ilgili dersler görürken biz saçma sapan dersler gördük. Herkez yapabileceği dersleri alıp, onun üstüne eğitim verilirken biz, ya ailemizin dediklerini yapıp okuduk, yada gitmek istediğimiz yerlere hiç ulaşamadık. Misal ben hep ordu da görev almak isteyen bir asker olmak istemişdim, zira bizde biliyorsunuz girmek için askeri okullara geçmen gereken bir çok katagori ve sınavlar var. Amerikada, avrupada sen orduya yazılırsan sana devlet üste fazlasıyla para veriyor, bizde giremiyoruz bile. Ama amelelik gibi 15 ay süründürecekleri zaman, gel yavrucum diye kucak açarlar. Demem o ki, bizde insanlar istediklerini değil, zorunda olduklarını okuyorlar. Hiç bilgisayar okumak istememişdim, işim bilgisayar hizmeti vermek. Neden?? Belirli nedenlerden dolayı girmek zorunda kaldım, şimdi istediğim şeyleri yapamıyor yada okuyamıyorum, artık aklımızda tek gerçek var, o da geçim derdi. Birde kalkıp üste bilimsel çalışmaya girmek hayal gibi. İnsanın bazı yükümlülükleri olunca bazı şeylerden fedakarlık yapması gerekiyor...
Ben english time da bir müddet ingilizce eğitimi aldım. Orada bir jonathan adlı ingiliz bir hocamız vardı, benden 1 yaş büyük :) Adam Galler de almanca öğretmenliği okumuş. Yıllarca devletin sağladığı imkanlarla hemen hemen tüm dünyayı gezmiş, istediği eğitimleri almış. Adamın maddi sıkıntısı yok ki, devlet zaten her şekilde yardımcı oluyor. Şimdi ise Türkiyede ingilizce öğretmeni. 4 milyar maaş alıyor ve yaptığı tekşey, anadilini bize öğretmek. Peki ya biz ? Devlet bize ne şekilde yardım etti ki, birde üste bilimsel çalışmalar için yardımcı olsun.Hatırlardım, ilkokuldan bu yana sürekli okullara yardım için para alındıbenden. Adı üstünde devlet okulu, ama okulu biz geçindiriyoruz, devlet değil !! Bana tek yardımı oldu, okurken 110 ytl aylık 1,5 yıl kadar para verdi, şimdi onu geri vereceğim. İyi de, bunu zaten her ülke fazlasıyla veriyor ve geri almıyor, ben neden vereyim? Bu zamana kadar gelmiş geçmiş hemen hemen tüm idarecilerimiz, çocuklarını hep devletin ödeneğinden yada değirmenin suyundan okutup, üstüne yine sizin benim paralarımla iş kurup, zengin olurken, devlet neden benden toplam 2,5 milyar parayı geri istiyor ?Şimdi birileri derki," devlete laf yok !! ", hiç kusura bakmayın bu devletçilik değil, soygunculuktur.
Bugün rusyada insanlar hiç sıkıntı çekmeden 2-3 üniversite bitirirken biz, 1. üniversiteyi binbir zorlukla okuyoruz, belkide okuyamıyoruz. Ben sırf okul harçlığını çıkarmak için kendini pazarlayan kızlar biliyorum. Çaresiz, devletten, belediyeden kaç kere burs istedi, çalmadık kapı kalmadı. Kim verdi ? Her belediye, kendi adamlarına burs verir, garibana çok nadir...
Biz işte böyle Türkiye Cumhuriyetiyiz...
Bazen devlet projeleri oluyor, bilimsel projeler ve uluslar arası. Bunada giden ne kadar tanıdığım varsa, ya tanıdıkları var arada yada fetullahçı :)
Geçenlerde bir video izledim. Bir çocuk, baz istasyonları bizi öldürür diye isyan ediyor. Videonun altına bir sitede, işte kürt, devleti sorguluyor, o da pkk gibi yorumlar yazmışlar. Biz işte bu ve bunun gibi zihniyet yüzünden bi bok olamıyoruz. Sorgulama ve hakkımızı arama gücü yok bizde. Eğer bir şeyi sorgulamak istersen devletle ilgilii hemen birileri senden hesap soruyor ve alnına bölücü damgasını basıyorlar...
Atam bize ülkeyi bu şekilde emanet etmedi...
Şuan içimden geçenleri yazıyorum, belkide patlamak isteyen bir volkanın, son demlerindeyim. Biz sömürülmeye ve güdülmeye mahkum edilen bir toplumuz. Değil bilimsel bir çalışma, okumaya bile hakkımız yok...