Okumak İle Okumamak(İsrail İle Filistin)
-
arkadas hakli oldugun konular var bence birazda hamas ortaligi kizistirdi israilin yaptigi kesinlikle insanlik disi bir saldiri ve dünya buna seyirci kaliyor ben almanyada yasiyorum burdan olaylar daha iyi gözüküyor bizim ülkemizin sonuda korkarim orta dogu gibi olacak dünyanin süper gücleri israili desteklerken bizim arkadasin biri cikmis ara buluculuk yapmaya soyunuyor kimin umrunda biz bu mantik ve mentalite ile daha cok sürünürüz sen zaten kendi israil ile isbirlikcisin kalkmis orda burda nara atiyorsun kim takar seni.... iyi günler.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Valla Benim Tek Bildiğim Bişey var, Türkiyenin Tek Bir Alayının Bile Tek Gecede Bitirebileceği İsrail Şerefsizlerinin, Ortadan Kaldırılmasını isterdim... Çünkü Onlar Aynı Şekilde Tüm Dünya İnsanlarına Düşman bir kavimdirler.
Şeytan Gibi Kovulmuş Lanetlenmiş Bir Irkın Ahvalidirler. Onlar Asla Düzelmeyecek Olanlardır. Onlar Asla Doğruyu Kabullenmeyenlerdir. Neyse İsrail Hususunda Boykotluk bi durum yok kanatimce, Etsen ne olacak Etmesen Ne olacak, O Mendebur Millet varolduğu Sürece Neyi Değiştirecek Bu tutum. ?
-----------------------------İsrail'liler diye genellemek yanlış şüphesiz ordada kadınlar çocuklar iyi niyetli insanlar var
-
İsrail'in mesajı Türkiye'ye mi?
İsrail Dışişleri Bakanı Livni yapılan operasyonun "terörle savaş" olduğunu öne sürdü ve "Herkes tarafını seçmek zorunda" diye konuştu.
İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, "Sivil ölümlerini önlemeye çalışıyoruz, ama Hamas sivillerin arkasına saklanıyor" dedi.
Livni, AB dışişleri bakanlarıyla yaptığı toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında, Gazze halkını cezalandırmaya çalışmadıklarını ifade ederken,
Hamas'ı "uluslararası koşulları göz ardı ederek Filistinlilere zarar vermekle" suçladı.
Hamas'ın İran'la ve Hizbullah'la çalıştığını söyleyen Livni, mevcut kriz durumunun sadece İsrail'in kendini savunma hakkı sorunu değil, aynı zamanda aşırı uçlarla ve terörle savaştaki geniş çerçevenin, bu savaşta vatandaşlarına karşı yükümlülüğünün bir parçası olduğunu kaydetti.
Livni, İsrail'in Hamas'la mevcut durum dengesini dengesini değiştirmek istediğini söyledi. Hamas'ın operasyon öncesi İsrail hedeflerine roket ve havan
mermisi saldırılarında bulunduğunu, ancak İsrail'in bütün bunlara karşılık vermediğini hatırlatan Livni, "İsrail saldırıya uğradığında bunun karşılığının olacağını" da vurguladı.
İsrail'in 2005 yılında Gazze Şeridi'ndeki Yahudi yerleşimlerini boşaltarak, bölgeden tümüyle çekildiğini ifade eden Livni, bununla barışa şans
vermeyi amaçladıklarını da kaydetti.
İsrail Dışişleri Bakanı Livni ayrıca yapılan operasyonun "terörle savaş" olduğunu öne sürdü ve "Herkes tarafını seçmek zorunda" diye konuştu.
-
MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Valla Benim Tek Bildiğim Bişey var, Türkiyenin Tek Bir Alayının Bile Tek Gecede Bitirebileceği İsrail Şerefsizlerinin, Ortadan Kaldırılmasını isterdim... Çünkü Onlar Aynı Şekilde Tüm Dünya İnsanlarına Düşman bir kavimdirler.
Şeytan Gibi Kovulmuş Lanetlenmiş Bir Irkın Ahvalidirler. Onlar Asla Düzelmeyecek Olanlardır. Onlar Asla Doğruyu Kabullenmeyenlerdir. Neyse İsrail Hususunda Boykotluk bi durum yok kanatimce, Etsen ne olacak Etmesen Ne olacak, O Mendebur Millet varolduğu Sürece Neyi Değiştirecek Bu tutum. ?
-----------------------------İsrail'liler diye genellemek yanlış şüphesiz ordada kadınlar çocuklar iyi niyetli insanlar var
-----------------------------Oradada Kadınlar ve Çocuklar olduğunu Pek Tabiki Biliyorum, Vede İyi İnsanlar Olma Olasılığı Düşükte olsa olabilir diyorum... Yahudiden İyi olmaz, En İyisi Karnını Doyurur Karşılığında Seni Satın Alır senden...
Ancak Savaş Kanunları Nezdinde Kaza Kurşunları Baal ında Dikkatine batan Nokta olan Görünmeyen Hedefler Haricinde Hiç Bir Asker Bilerek Zaten Kadın Çocuk Ve İhtiyarları Öldürmez. Hatta Sivil Gençleri bile. Ama İsrail Öldürür.
Keşke Böylesi Bir Operasyona Maruz kalsalardı da Oradaki İnsanlara Bu Zulmü Yapamasalardı...