Okuyun Ve Tekrar Okuyun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

Gençlerin çoğunluğu ülkenin başına gelen gerçekleri görmekte, ülkedeki diğer yaşayan insanlar ise gençtir deli kanlıdır diyerek ciddiye almamaktadırlar.
    Ama unutmayalım ki Atatürk Gençliğe Hitabesinde Bizlere : Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. demiştir.
    bu verilen görevi yerine getirmeye çalıştığımızda ise bizi her zaman engellemektedirler...

Uyan Türkiyem....

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

80 yıl 90 yıl öncesinde söyledikleri bile bugunun durumuna ışık tutuyor... seni neden sevmediklerini çok iyi anlıyorum atam :) up.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    feel_me
    feel_me's avatar
    Erkek

okuyamayanlar okusun diye.. up

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

Biraz önce tekrar ve tekrar izlediğim ve tekrar izleyeceğim Kurtuluş belgesel/film in etkisinde tekrar ve tekrar kalarak yukarı..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Beyinlere kazınana kadar aktif kalmalı bu konu. Bugün ülkenin gidişatı konusunda çıkıp 2 kelam ettiğimizde kimi köpekler çıkıp " Müneccim Beyinliler Sizi" diyerek akılları sıra laf sokuyor. Halbuki Atam seneler öncesinden bu günleri görerek ne güzel belirtmiş bazı şeyleri. Tabi anlayana, anlamak isteyene...

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HKN45
    HKN45's avatar
    Erkek

Ey Türk istikbalinin evladı! Uyuma, Atamızın bahsettiği günler fazla uzak değil.

İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

Upsala!

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

garga bunu yazdı:
    -----------------------------

bu konunun, bagligi bile degismeden, Aktif Forum Konulari kisminin altina monte edilmesini ve bir sure orda kalmasi taraftariyim... (hatta sonsuza dek) (ayrica bu mesajda silinsin, yorum yapilmasi yasaklansin)

katılıyorum..

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

can498 bunu yazdı:

Gençlerin çoğunluğu ülkenin başına gelen gerçekleri görmekte, ülkedeki diğer yaşayan insanlar ise gençtir deli kanlıdır diyerek ciddiye almamaktadırlar.
    Ama unutmayalım ki Atatürk Gençliğe Hitabesinde Bizlere : Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. demiştir.
    bu verilen görevi yerine getirmeye çalıştığımızda ise bizi her zaman engellemektedirler...

Uyan Türkiyem....

Oku ve tekrar oku bak sana cevap...

Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Keep Going !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Allah' ın hakkı üçtür.

Okudum, okudum ve tekrar okudum.

Okudun, Okudun ve tekrar okdun.

Okudu, Okudu ve tekrar okudu.

bla bla...

@GebesH

Dorğu söylüyorsun bu durumda benlğimizi bozmamak için çok gerekli. Ama doğru yorum yapabilelim.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@garga

Bir çocuk oyuncağını çok fazla oynarsa oyuncak bir süre sonra eskir ve kırılır.

Aynı mantık burda da var bu nedenle bu kutsal mirası en değerli hazinemizim (ülkemizin) yanında saklamalıyız ve gerektiği zaman çıkartmalıyız.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Önemli olan bu yazıyı tekrar tekrar eber gibi okumak değil, Atatürk' ün ne anlattığını anlamaktır ! 

Bu açılım %70 bölücü bir politika olcak ya da %30 Kürt sorununu çözecek.

Ama %70 lik pay tutarsa yarın öbürsü gün Lazlarda isyan eder Türkiye' deki bütün azınlıklar isyan etmeye başlar bu sefer bölünürüz paramparça oluruz yok oluruz....

Toplam Hit: 6654 Toplam Mesaj: 43