folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Olası Bir Abd-Türkiye Savaşı?..

Olası Bir Abd-Türkiye Savaşı?..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    CaMeL bunu yazdı:
    -----------------------------

amerika Türkiye'ye asker bakımından kapısacak bi gücte değil zaten Türkiye'yle savaşması konumunda zararlı cıkan taraf olur savaş kazanmaları imkansız denecek kadar az.

karadan Türkiye'ye hiçbir zorluk sağlamazlar.

hava yolunu zaten rahat kullanamazlar cünkü ortadoğu da üs olarak incirlik i kullandıkları için orayı kapattığımız takdirde pek bi zararları dokunamaz.

kimyasal ya da nükleer silah da atamazlar cünkü yakınımızda iran ve rusya gibi devletler var bu silahların onlarada etkisi dokunacağı icin böle bisey yapmak onlar icin delilik olur.

ancak israil yoluyla savaşmaya calısırlar.

baska bi ülkede üs kurupta savaşmak her zaman zordur.

ayrıca karsında Türk ordusu varsa bu dahada zorlaşır.

en rahat saldırı yolları denizden uçak gemileri yoluyla olur.

ama çanakkale olayından sonra denizlere inmeye cesaret edemez heralde dünyada hic bir devlet.

olası bi savaş halinde Türk tarafı ağır basar bence.

afedersin ama sana şurdan bi s.ktir çekmek durumundayım . baştan şunu söyleyeyim ki abd propogandası yapmıyorum. kazanma şansları 0 demişin hiç bir savaşta 2 taraf daha girmeden %100 kazanıcaz diyemezler tarihte 100lerce delili var. ayrıca sen "amerika hava yolunu iyi kullanamaz" bu söylediğin cümleden abd nin hava gücü hakkında en ufak 1 fikrin olmadığın çıkartılıyor. adamlar şuanda dünyada hava kuvveti sıralamasında dünyanın en güçlü ülkesidir ve bunu bir çok otoritede kabul ediyor zaten senin demenle amerikanın hava kuvvetleri kötü olacak değil . incirliği bıraktım adamlarda süper savunmalı tam 11 tane UÇAK GEMİSİ var firkateyn ve destroyerleri sayma nükleer güçlü 10 larca denizaltı . kısacası o uçak gemisini vurmak hayli zor olacak. f-22 , f-18 , b2 , a-10 , f16 ların hiç biri bu uçaklarla kapışabilecek donanımda bir uçak değil. kaldıki sadece kara yoluyla zorlanabilirler . arazi şartlarını fizibilite etmeleri zamanları alır . bizim böyle bir kaygımız olmadığından pusu tuzak kolay kurulabilir .  ayrıca tr nin uçak savunma sistemleride hala tam oturamamış durumda sadece amerikanın verdiği patriotlar var onlarında çoğu alçak irtifa hava savunması yukarda saydığım çoğu uçakta zaten patriotların yetişemeyeceği yükseklikte uçan uçaklar

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kadaaa
    Kadaaa's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar hep savaş çıkarsa şöle böle olur gibisinden konusuyorusunuz bence sawastan çok savaşa ne kadar hazır oldugumuzu ve bu ulke için neler yapabilecegimizi tartısalım gidişatın kötü oldugunu beşikteki bebek bile anlamıstır heralde abd nin teknolojiden başka savaşcak bişeyi oldugunu sanmıyorum ama genede kanı kanla temizlemezler kanı suyla temizlerler.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

a.q hemen 3.dünya savaşını çıkardınız öyle kolaymı 3.dünya savaşı ??,

ayrıca savaş bakımında biz Türklerin tarih boyunca yaptıklarını hatırlatmama gerek yok sanırım savaş tecrübesi oldukta güçlüyüz biliyorum saman altından su yürüten türdeniz onuda biliyorum yani gelişmiş teknoloji bizdede var ama ben sen o biz siz bilemeyiz bunları 2 elin parmaklarını geçmyecek kişi biliyordur diye düşünüyorum vs.vs.

savaştır bu neyin ne olacağı belli olmaz... Ayrıca zaten abd ile Türk ilişkileri iyi değildiki o teröristleri oraya koyanın abd olduğunu bilmeyen kimse varmı aranızda ? ermeni tasarısıda kabul edilecek ve ortada siyasi bir karışıklık var diyerek bununda üstü örtülecek ne bekliyorsunuz başka ? Türkiye savaş gücü olarak abd den üstün belki ama ekonomi olarak püf desen uçacak halde o yüzden savaş çıkarsa harbi harbi ortalık karışır...

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    LeonidaS bunu yazdı:
    CaMeL bunu yazdı:

amerika Türkiye'ye asker bakımından kapısacak bi gücte değil zaten Türkiye'yle savaşması konumunda zararlı cıkan taraf olur savaş kazanmaları imkansız denecek kadar az.

karadan Türkiye'ye hiçbir zorluk sağlamazlar.

hava yolunu zaten rahat kullanamazlar cünkü ortadoğu da üs olarak incirlik i kullandıkları için orayı kapattığımız takdirde pek bi zararları dokunamaz.

kimyasal ya da nükleer silah da atamazlar cünkü yakınımızda iran ve rusya gibi devletler var bu silahların onlarada etkisi dokunacağı icin böle bisey yapmak onlar icin delilik olur.

ancak israil yoluyla savaşmaya calısırlar.

baska bi ülkede üs kurupta savaşmak her zaman zordur.

ayrıca karsında Türk ordusu varsa bu dahada zorlaşır.

en rahat saldırı yolları denizden uçak gemileri yoluyla olur.

ama çanakkale olayından sonra denizlere inmeye cesaret edemez heralde dünyada hic bir devlet.

olası bi savaş halinde Türk tarafı ağır basar bence.

afedersin ama sana şurdan bi s.ktir çekmek durumundayım . baştan şunu söyleyeyim ki abd propogandası yapmıyorum. kazanma şansları 0 demişin hiç bir savaşta 2 taraf daha girmeden %100 kazanıcaz diyemezler tarihte 100lerce delili var. ayrıca sen "amerika hava yolunu iyi kullanamaz" bu söylediğin cümleden abd nin hava gücü hakkında en ufak 1 fikrin olmadığın çıkartılıyor. adamlar şuanda dünyada hava kuvveti sıralamasında dünyanın en güçlü ülkesidir ve bunu bir çok otoritede kabul ediyor zaten senin demenle amerikanın hava kuvvetleri kötü olacak değil . incirliği bıraktım adamlarda süper savunmalı tam 11 tane UÇAK GEMİSİ var firkateyn ve destroyerleri sayma nükleer güçlü 10 larca denizaltı . kısacası o uçak gemisini vurmak hayli zor olacak. f-22 , f-18 , b2 , a-10 , f16 ların hiç biri bu uçaklarla kapışabilecek donanımda bir uçak değil. kaldıki sadece kara yoluyla zorlanabilirler . arazi şartlarını fizibilite etmeleri zamanları alır . bizim böyle bir kaygımız olmadığından pusu tuzak kolay kurulabilir .  ayrıca tr nin uçak savunma sistemleride hala tam oturamamış durumda sadece amerikanın verdiği patriotlar var onlarında çoğu alçak irtifa hava savunması yukarda saydığım çoğu uçakta zaten patriotların yetişemeyeceği yükseklikte uçan uçaklar

hocam siktir çekmişsin güzelde arazi şartlarını fizibilite etmeleri zamanları alır .demişsin nasıl yani?

onlar arazi şartlarını bizden daha iyi biliyorlar askeri amaçla gönderilen uydular var. ıraka girdikleri gibi buraya girecek değiller,her evden mermi yerler ozaman biz vatanseveriz öyle saddamı tokatladıkları gibi  insanlar çıkıp heyyooo abd geldi diyip atatürkü tokatlayacak değildir.

dediğin gibi dünyanın en iyi hava gücüne sahipler  gelirler ve elektirik santralerini barajları yolları askeri bölgeleri havaalanlarını otoyol köprülerini boğaz köprülerini fabrikaları bombalar bombalar giderler.bu nekadar olur bilmiyorum (el altından pakistan iran ve rusya dan hava savunma füzesi alınmamışsa tabi)

bize kalansa ortalığı karıştırmak olur bu yolda herkes tarafından biliniyor zaten.saddam denemiş ama başarısız olmuştu  bizim başaracak gücümüz fazlasıyla var. yaşı yeten bilir saddam israile durmadan scut füzesi gönderiyordu (1991 körfez savaşı)ama patroit ler tarafından düşürülüyordu. amacı israili tam anlamıyla savaşa sokmaktı .ve arapların bir açıklaması vardı israil karışmasın karışırsa bizde karışırız diye (özelliklede iran başı çekiyordu)ürdün suriye mısır gibi ülkeler.

birde abd nin verdiği patroit ler demişsin ..patroitler hollanda ve almanyanın ortaklaşa bulup geliştirdiği  bir hava savunma sistemidir.

ırak abd savaşında binbir minnetle getirilmiş kurulmasında bir tek türk dahi görev almamıştır . ve saddam devrilince hemen büyük bir özenle sökülüp hepsi götürülmüştür.

amacım seni kötülemek falan değil tek amacım paylaşmak.bu ikisi hariç diğer tespitlerin dogru sayılır.elimizdeki silahların hepsi abd malı ve abd bir silahı etkisiz hale getirecek bir silah bulmadan onu asla satmaz. 

bu açıklamalarım sana ters gelebilir katılmıyorsan banada siktir çekmeden paylaşabilirirz konuyu.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Yaw beyler kusura bakmayında sırf askeri üstünlük açısından Türkiye'yi olası savaşta üstün tutan zihniyeti anlayamıyorum :S Amele postu dicem şimdi ayıp olacak ama gerçek bu yani harbiden amele postu...

Hiç mi yakın tarih  savaşı belgeseli izlemediniz ??? Savaş dediğin şey sanki direk karadan mı başlıyor sanıyorsunuz ??? Önce hava saldırsı olur (yine saldırılan bölgeye göre değişir fakat önce hava saldırısı !!!) sonra hava saldırısının ardından kalanları temizlemek için erler yollanır.Mal mal konusamyın !! Hava saldırılarından sonra da kalan asker sayımız onlardan yüksek olursa ancak böyle bi şey söyleyebiliriz.. Bizim gizli saklı ucaklarımız,teknolojimiz olsada amerikanın uçak sayısını asla geçeçceni sanmam.

Savaşta bir çok faktör vardır fakat en önemlisi budur !! Sen sağ kalmadıktan sonra azmin,inancın,şehitlik mertebesine ulaşma isteğin olsa ne yazar ???

Troubles'll come & they'll pass
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yorumları okumadım.

Olası abd tr savaşı hmm. İlginç olur. 

Çok kayıp verir çok kayıp verdiririz. 

Olası senaryo:

abd bombardıman uçaklarıyla ülkenin büyük kentlerini dümdüz eder.

Tr milli çağrıda bulunur seferberlik ilan edilir. Bir kaç sütü bozuk kerhane fırlaması ingiliz vatandaşı olarak kaçar. 

hava kuvvetlerimiz, tarumar edilir. 1 yıl böyle sürer. Ambargolar vs. cabası. 

Sonra? Sonrası abd için vahim. Çünkü hiç bir savaş kara harekatı olmadan sona ermez. 

Bu kara harekatı başladığında gerilla taktikleri ile amerikanlar süpürülür.

Şimdi o bu değilde ben size bir şey diyeyim siz bana yine kızın. Aha ben dediydim bunu demek için demiyorum ama eğer ki böyle bir hadise olsun

kalıbımı basarım ki %80 kürt ahali 1900 lü yıllarda ermenilerin yaptığını yapmazsa adam değilim. 

Ne Allahtan savaş dilerim, ne de böyle bir afetin bize uğraması durumunda geri kalırım. Lakin peygamberimizin işaret ettiği büyük savaş geldi dayandı sanırım. 

Allah bilir tabiki. 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    TugrulBaba bunu yazdı:

yorumları okumadım.

Olası abd tr savaşı hmm. İlginç olur. 

Çok kayıp verir çok kayıp verdiririz. 

Olası senaryo:

abd bombardıman uçaklarıyla ülkenin büyük kentlerini dümdüz eder.

Tr milli çağrıda bulunur seferberlik ilan edilir. Bir kaç sütü bozuk kerhane fırlaması ingiliz vatandaşı olarak kaçar. 

hava kuvvetlerimiz, tarumar edilir. 1 yıl böyle sürer. Ambargolar vs. cabası. 

Sonra? Sonrası abd için vahim. Çünkü hiç bir savaş kara harekatı olmadan sona ermez. 

Bu kara harekatı başladığında gerilla taktikleri ile amerikanlar süpürülür.

Şimdi o bu değilde ben size bir şey diyeyim siz bana yine kızın. Aha ben dediydim bunu demek için demiyorum ama eğer ki böyle bir hadise olsun

kalıbımı basarım ki %80 kürt ahali 1900 lü yıllarda ermenilerin yaptığını yapmazsa adam değilim. 

Ne Allahtan savaş dilerim, ne de böyle bir afetin bize uğraması durumunda geri kalırım. Lakin peygamberimizin işaret ettiği büyük savaş geldi dayandı sanırım. 

Allah bilir tabiki. 

eksik söylemişsin %80 değil  %98.
    hava kuvvetleri tarumar edilir edilmez orası konusunda pek emin değilim personel açısından ve donanım açısından iyi bi hava kuvvetlerimiz var.gece uçuşu yapabilen 4 ülkeden biri en büyük 2. f-a6 filosu nato kuvvetlerini eğiten birlikler,tatbikatlarda perfect alan ,güdümsüz roketlerle nokta atışı yapabilen bi hava kuvvetlerine sahibiz ve dediğimiz gibi teçhizat anlamında da iyiyiz.kara kuvvetlerine laf söylememe gerek yok abdnin o konuda hiç şansı yok. ama son yazdığına "kürt olayı" katılmamak elde değil.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

kürt ahalisinin %80 i kendisini  geriye kalan % 20si içersinde tutmazsada ben adam değilim.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaKoRa
    SaKoRa's avatar
    Erkek
    nabza göre şerbet vermede üstünüze yok mk.

Kendinin tutulmuş olduğu aynı hastalığa tutulmuş başka bir hastayı iyileştirmeye uğraşan doktor..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

vallaha arkadaşlar şimdi bana deli diyebilirsiniz ama ben bir gün savaş çıkar belli mi olur ne olur ne olmaz diye bi pompalı tüfekle bol miktarda malzeme amıştım allah sonumuzu hayretsin.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
Toplam Hit: 11866 Toplam Mesaj: 59