folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Olası Bir Abd-Türkiye Savaşı?..

Olası Bir Abd-Türkiye Savaşı?..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CameL
    CameL's avatar
    Erkek

Esconda bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ben Ulkemizde savas cikacagina inanmiyorum .Cunku Ulkemiz oyle bir konumdaki Avrupa Ve Asyayi birbirine bagliyor bircok ticaret yolu buradan geciyor her ulke Bir suru sevkiyat yapiyor Amerika ulkemizde savas cikmasini istemez tabiki tum Dunya'da
    arkadas cok doru sölemis.

Türkiye'nin stratejik konumundan dolayı hic bi devletin Türkiye'ye savaş acma gibi bi durumu olamas.

zaten dünyada Türkiye'ye dünya da kafa tutcak rusya ve amerika vardır.

ingiltere fln demiorum onlar zaten amerikanın yandakcısı.

amerika savas acsa rus kısmı buna tepki koyar.

ruslar acsa amerika tepki koyar die düsünüyorum.

siqtir ceken arkadas gerekli cwbı dier arkadaslardan da aldı sanırım.

baska seyler yazıp tartısma ortamı yaratmasına gerek yok heralde artık.

benim merak ettiğim konu amerika Türkiye'ye savaş açtı diyelim.

herkes amerikanın hava gücüne değinmiş.

incirlik i kapatırsak yakıt ikmalini nerden karşılıycaklar onu bana acıklıycak biri olursa sevinirim.

amerika ıraktaki savaşta havanın %70 inin incirlikten yapıldığını söledi cünkü.

yorumlarıma her tür eleştiri yapabilirsin saygı sınırları icinde siqtir fln cekip saygısızlık yapmaya gerek yok heralde.

Haberin var mı seni çok sevdiğimden ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    DkN bunu yazdı:

LeonidaS bunu yazdı:
    afedersin ama sana şurdan bi s.ktir çekmek durumundayım . baştan şunu söyleyeyim ki abd propogandası yapmıyorum. kazanma şansları 0 demişin hiç bir savaşta 2 taraf daha girmeden %100 kazanıcaz diyemezler tarihte 100lerce delili var. ayrıca sen "amerika hava yolunu iyi kullanamaz" bu söylediğin cümleden abd nin hava gücü hakkında en ufak 1 fikrin olmadığın çıkartılıyor. adamlar şuanda dünyada hava kuvveti sıralamasında dünyanın en güçlü ülkesidir ve bunu bir çok otoritede kabul ediyor zaten senin demenle amerikanın hava kuvvetleri kötü olacak değil . incirliği bıraktım adamlarda süper savunmalı tam 11 tane UÇAK GEMİSİ var firkateyn ve destroyerleri sayma nükleer güçlü 10 larca denizaltı . kısacası o uçak gemisini vurmak hayli zor olacak. f-22 , f-18 , b2 , a-10 , f16 ların hiç biri bu uçaklarla kapışabilecek donanımda bir uçak değil. kaldıki sadece kara yoluyla zorlanabilirler . arazi şartlarını fizibilite etmeleri zamanları alır . bizim böyle bir kaygımız olmadığından pusu tuzak kolay kurulabilir . ayrıca tr nin uçak savunma sistemleride hala tam oturamamış durumda sadece amerikanın verdiği patriotlar var onlarında çoğu alçak irtifa hava savunması yukarda saydığım çoğu uçakta zaten patriotların yetişemeyeceği yükseklikte uçan uçaklar

bisey bilmeden konusmamak lazım. bende sana burdan hasiktir cekmek durumundayım. dunyada hava kuvvetlerinde bir numara olduklarını bir cok otorite kabul ediyor sacma bir soz olmus. adamlar zaten oyle kabul etmeyende yok zaten bunu. ancak birseyi baz alırken saldırı ve savunma gucu bakımından ayırabilmeyi bilmek gerekir. abd(butun ulkeler icin gecerli) herhangi bir ulke ile savasa girdigi zaman elindeki ucakların veya herhangi baska savas araclarının ancak belirli bir kısmını intikal ettirebilir. elindeki butun orduyu komple bir savasa yollarsan anakaranı ne savunacak. bildigin butun modelleri saymısın ama bildiginin ne oldugunu kendin bile bilmiyorsun. F-18 hornet modeli donanma icin uretilmistir bu nedenle manevra kabiliyeti tasıyabilecegi muhimmat ve ucus mesafesi kısadır. B2 bombardıman ucagıdır. it dalası yani F sınıfı ucakların işini yapamaz. A-10 kara mevzilerine taruz etmek icin uretilmis bir ucaktır. mekanize birliklere saldırmada kullanılırlar hava-hava mucadelesine girmezler, giremezler. F-22 nin tek ozelligi radar goruntusunun kucuk olmasıdır. manevra kabiliyeti F-16 kadar iyi degildir. F-16 ya gelince, bu ucakların block 50+ modeli suanda dunyadaki en iyi avcı ucaklarıdır. manevra kabiliyetleri tasıdıkları muhimmat miktarı ve ucus mesafesi bu ucagı F serisinin en iyisi yapar. F-35 piyasaya girene kadarda boyle kalacaktır. Türkiyenin hava savunma sistemleri yuksek irtifa haricinde son derece gelismistir. Türkiyenin elinde patriot yoktur. patriotun ne oldugunu idrak edelim once. patriot fuze savunma sistemidir. yuksek irtifadır. kara yolu ile zorlanabilirler degil kara yolu ile yok olurlar duman olurlar. tankları ve zırhlı araclarının tamamı, saldırı helikopterleri yani kara savasında kullanılan savas araclarının tamamı cöl iklimine gore tasarlanmıs araclar. bir abrahams tankı ne trakyanın bataklıgında ilerleyebilir nede dogunun daglarında. biz bosunamı leopard kullanıyoruz, M-60-48 kullanıyoruz. iki ulkeyi kıyaslarken savunma yapan ve saldıran faktorunu ayırabilmek gerekir. savunan ulke tum imkanları ile mucadele eder, saldıranın ise getirebilecegi herseyin belirli bir miktarı vardır. bugun turkiyeye saldıran bir ulke karsısında en az 15 milyonluk bir insan gucu 7,165 zırhlı arac, 4,935 topcu bataryası, 1,552 fuze savunma sistemi, 216 F-16 Block 30-40-50, 52 F-4 2020 Terminator, 32 RF-4E Phantom II, 45 F-5 2000 bulacaktır. dunya uzerinde bundan fazlasını bir ulkenin ustune yollayabilecek bir ekonomik ve lojistik guc yoktur. 

direk konuya giricem. f-18 uçağı dediğin gibi bir donanma uçağıdır ve dünyanın en iyi avcı uçakları arasındadır . b2 avcı uçaklarının ve yüksek irtifa hava savunmalarının bile erişemeyeceği yükseklikten uçar bu demekki sen b2 yi göremeden istediği yere bombasını atmış olacaktır. a 10 hakkında bişey yazmama gerek yok doğrusunu yazmışsın zaten . asıl takıldığım nokta ise f-22 nin manevra kabiliyetinin f-16 kadar iyi olmaması demişsin. şuanda dünyanın en iyi avcı uçakları olarak f-22 eurofighter typhoon gösteriliyor. f-22 hem hız hem manevra hemde atış gücü olarak f-16 lardan 2 kat üstün durumdadır. zaten f-22 ler in kitlenme mesafeleri f-16 larınkinden daha yüksek bir mesafedir ki bu demek oluyor ki f-16 ile daha düşmana zarar verebilecek kadar yaklaşmadan adam senin üzerine füzesini göndermiş olacaktır. f-35 çıkana kadar dünyanın en iyi savaş uçakları f-22 ve eurofighterdir. ayrıca f-16 lar dünyanın en iyi avcı uçağı ise NEDEN amerika f-18 ve f-22 kullanmakta sana sorulması gereken bir soru. şunu belirteyim ki bu savaş halinde türkiye hava kuvvetlerini kullanamaz elimizde olanlar yeterli değildir . hava kuvvetleri kaybedilmişse savaşta çok büyük bir avantaj kaybedilmiştir . patriot konusuna gelince amerikadan patriot alınmıştır hatta onun haberini okumuştum bulunca atarım buraya . sana hak verdiğim konu ise kara savaşında onların hiç birşey yapamayacağıdır ırakta tanklara tuzak kurmuşlar yere çukur açmışlar m1a2 amerikanın süper tankı içine düşmüş :D . düşün hallerini. nyese devam ediyim doğru diorsun amerikanın tüm saldırı üniteleri çöl iklimine göre tasarlanmıştır onun için arazi şartları bi hayli zor gelecektir ama şunuda düşünmek lazım biz bunları düşünüyorsak adamlarda düşünür tabiki o adamda tankını bu bölgenin çoğrafyasına göre modifiye edecektir. ayrıca şuanda dünyanın en iyi tankı (bu konuda itiraz etmeyin discoveryde belgeselini bile izledim) olan leopard a2 tankı Tsk nın envanterinde mevcuttur . leopard m1a2 nin eline verir yani. kısaca tr hava ve deniz kuvvetlerinden faydalanamaz ama karada ümüklerini sıkarız diyerek lafımı bitiriyorum . ve şunları ekliyorum tayyibin abdullahın amerikanın allah belasını versin

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    cyrpt bunu yazdı:

Lemuria bunu yazdı:
    cyrpt bunu yazdı:
    Hava kuvelerımız oldukca guclu ama yeteınce degıl kayıp verdırımıyız oldukca fazla. Karadan havaya savunmamız dunya sırlamsında oldukca sadece aselsan ve taının ortakasa urettıgı sıtemler bıle hıcte fena degıl ama genede yeterlı degıl. Havada goctuk dogru..... Gelelım denıze denızde gemılerımız coook eskı ama muhtesen denız altılarımızlada oradada neredeyse kafa kafaya savasırız ve o ucak gemılerıne denızlerı dar etmekte pekde zorlanmayız..... Ama kara geldıyı zaman kuyruklarını bacaklarına alıp gıtmelerı gereklı ne dıyecek olursanız sadece nato kaynakları yeterlı cevap olur. Dunyanın hıc bır ulkesı bır savas durmunda profesyonel ordusunu 4e katlama kapasıtesıne sahıp degıl turkıye harıc. Cunku bız her seferınde sunu soylerız her turk asker dogar...... vatan sagolsun...... vatana canımız fade vs..... bunları bızım kadar candan soyleyen bır ulke yoktur. ve 19 yasını asmıs her turk ergeı muhtemeln asker sırasında askerı egıtım almıs hız olmazsa elıne sılah aldıgında bu ney dıye bakmaz yanı anlıyacagınız en az elı sılah tutanımız fazla. Ve ne mutlukı bıraz barbarız :) kım ne derse desın hıcbır ulkede bızım kadar av merakı olupta evınde pompalı tufek veya av tufeyı olan sus olsun dıye duvarı av tfeklerıyle suseyen bızım kadar bır mıllet yoktur.Bızım avcılarımız kosan got kadar tasanı bıle tek atısta ındıre bılıyorkı gersını sız dusunun
    yaa hocam kusura bakma yanlş ta anlama sein yazını sadece öyle bi örnek olarak aldım..aq yaa herkes nasıl bu kadar emin olabiliyor ve bu kadar net şeyler yazabiliyor :D:D hani şu bizim Türk Rakı'sının bi sloganı varya Herjesi teknik direktöre çeviren Türk Mucizesi.. ulan tıoprağımızdanmıdır kanımızdanmıdır bu tür şeylere yorum yapmayı ne çok sewiyoruz .. bilgi sahibi olmadan yorum sahibi olmayı özellikle .. ya biz sıradan insanlarız ülkelerin devlet sırrı olarak sakladıkları şeyi burada doğruluğundan eminmişsin gibi söylüyorsun.. kaynak nere .. ? ya mynet. ya bilmem nere yada blogcu falan filan.. yapmayın abicim bilemeyiz böyle şeyleri senin bildiği hava savunması açığını hava kuvvetleri bilmiyormu şimdi..bu konuda tek topic'e katılıyorum.. o da tuğrulbaba demişlki kürtlerin %80 i ermenlerin yaptığını yapacak ewet tuğrulbaba sonuna kadar haklısın .. bi dış muharebe sonucu.. bu hainler içi karıştıracak..hatta düzeni alt üst edecek ama ordumuzda aklı selim üstadımız çoktur ... temenni ederimki benim gibi düşünürler ve bi dış taarruz öncesi içerdeki pislikleri tamamen yok edip sonra dışarıya baksınlar zaten tek sounumuz kürtler kürt sorunumuz olmasa böyle bi başlık olmazdı bile bu forumda emin olun bu kanı bozuk siktiğimin hainleri yüzünden şimdi hazineden milyarlarca lira gidicek belki bi bilimsel araştırmaya veya genel bi yatırıma harcanacak büyük paralar bu soysuz itoğlitleri yo ketmek için kullanılacak ama dediğim gibi asıl problem içteki hainler yetiği tabağa sıçanlar çözümse etnik temizlik..

Birkere tartısma yazma uslu bunu bılen kısılerle konusmayı severım elestırılmeyıde elestırmeyıde bıldıgımı sanıyorum. Benım sımdıye kadarkı yorumlaramıma bakarsan emın olmadıgım seyler uzerıne kesın cumlelr kullanma ve sımdıye kadarkı hıc bır yorumuda arastırmadan yada bılmeden yorum yapmıyorum dıger arkadasları bılemem 1995 yılındanberı (lıse1 e teakbıl eder) savunma sanı uzerıne param yettıgınce butun makale ve dergılerı takıp ederdım son 6 senedır herseyı ıternetten takıp edıyorum. Tabı bu takıbı my net degıl bıre bır uretıcı fırmalardan veya ulasıla bılecek cesıtlı kaynaklardan elde edıyorum. Nato raporlarına gelınce okudugmu az bır sozluk yardımı ıle cevıre bılecek kadar  fena sayılmayacak bır ıngılızcem ve mevcut. Bazen bu reporların sans eserı fotokopılerıne yada dıasr sızmıs orneklerıne raslaya bılırsın ınternette. 4 ketı derken bır bıldıgım varda konusyorum. Sılahlanma olayına gelınce oda bende kalsın

ya hocam yine blirttiğim gibi yazımdada şahsına ait değildi bu yazım.. herrkes bişelr yazmş gözüme sennki geldi sennkini kopyaladm öle.. şunuda söliim senin yazdığn şeylerin hepsini bende biliyorum ama bunlara inanmak gerçekten aptallık olur ülkemizin en derin ve en köklü kurumunun kendini dünyaya yada içinde binbir tülü hain i kol gezen ülkemizin basınına deşifre etmesi sana ne kadar mantıklı geliyor.. Askeri Kurumlar da tabiri caizse bilişim sektörü gibidir dewamlı kendilerini update ederler.. öyleki bi kullandıkları silah ambarlarını veya yığınak sığınak gözlem ewi gibi mekanları bi süre sonra sanki göçmenmiş gibi terk ederler..Sen haala bende kalsın'lı filan cevaplar veriyorsun .. bikaynaktan baktım filan diyorsun emin ol bende senin kadar biliyorum bunları ama bilmemiz bunlarn doğru olduğunu gerçektende göstermez..

dont think twice its all right
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    Birkere o 4 katı olayı ordu kaynagından ulaşamazsın bazı nato raporlarının sızmasından ulasırsın ınana bana gercek bu emın ol. Sılahlanma olayını mıllette av amalı korunma amaclı tasıma ve bulundurma ruhsatlı sılah sayılarını ve kay kayagını vermeyı cok ısterdım ama ne yazıkkı bende kalması daha dogru. Benım kaynagım hıcbır zaman satılmıs ve tamamı ıle taraflı mynet olamaz neyse.... Bız burada bır tarafımıda yırttsak bır halt degısmez. Bu arada hayırlı bayramlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

arkadaslar einstein ın bir sozu vardır 2. dunya savasında atom bombası atıldıktan sonra onu soyleme ihtiacı hissettim bu soylenenlerden sonra:

3. dunya savasının neyle ve ne kosullarda yapılacagını bilemem ama bildigim birsey varsa 4. 'sü tas ve sopalarla yapılıcaktır.

Birde arkadaslar metallica-blitzkrieg adlı sarkıyı mutlaka dinleyin su anda dunyada amerika nın yaptıklarını ozetlio adamlar zaten sarkıyı korfez savasında amerikayı elestirmek icin yapmıs

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sagokopat
    Sagokopat's avatar
    Erkek

Dostum Abd Suan Irakta İncirlikten Daha Gelişmiş Bir Hava Üssü Yapıyor Yani Adamlar Senaryoyu Uygulama Soktu Simdi Ne Olacak Abd nin Hedefi Bor Madeni Simdi Abd Ermeni Tasarısını Temsilciler Meclisinde Kabul Ederek Türkiye İle İpleri Gerdi Sebep Tr yi Kuzey Iraka Cekmek Daha Sonra Irak vs Yerlerde Yaptıgı Gibi Tr Irakta Katliam Yapıyor Vs Yalanlarıyla Tr ye Saldıracak ve Bor'a Konacak Yani bu Onların Senaryoları 2. Bende Bir Kürdüm Savaşta sokarım abd ye a.q hangi % 80 den bahsediyorsunuz sikeriz abd yi bizim herşeyden önce dinimiz gelir savaşta en önde savaşırım çünkü bu ülkenin ekmeğini yiyorum

Bende tayyip erdoganda zerre kadar akıl olsaydı asya birliğini kurardı al sana rusya iran japonya, çin gibi dev ülkeler var varya bu birliği kur 5 yıla kadar ab diye bir sey kalmaz emin olunki ab ülkeleri bile bu irliğe başvuru yapar ve rusya ve iran suan bu birliğin kurulmasını benden daha cok istiyorlar : )

Din İman ve Ölüm Gerçeğinden Mahrum Gerzekler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    YesMilord bunu yazdı:

arkadaslar einstein ın bir sozu vardır 2. dunya savasında atom bombası atıldıktan sonra onu soyleme ihtiacı hissettim bu soylenenlerden sonra:

3. dunya savasının neyle ve ne kosullarda yapılacagını bilemem ama bildigim birsey varsa 4. 'sü tas ve sopalarla yapılıcaktır.

Birde arkadaslar metallica-blitzkrieg adlı sarkıyı mutlaka dinleyin su anda dunyada amerika nın yaptıklarını ozetlio adamlar zaten sarkıyı korfez savasında amerikayı elestirmek icin yapmıs

Bak o konuda haklısın benım evde metal bır bezol sopası var  ıcınde bozluk varmı dıye baktırdım test ettım baya saglam ısıme yarıyacak desene :) arkadaslar nıye tutuyorsun sankı bezbolmu osynuyorsun dedıklerınde bırgun lazım olur belkı dedıgımde guluyorlardı. Belkı lazım olur dımı :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

LeonidaS bunu yazdı:
    ----------------------------
    direk konuya giricem. f-18 uçağı dediğin gibi bir donanma uçağıdır ve dünyanın en iyi avcı uçakları arasındadır . b2 avcı uçaklarının ve yüksek irtifa hava savunmalarının bile erişemeyeceği yükseklikten uçar bu demekki sen b2 yi göremeden istediği yere bombasını atmış olacaktır. a 10 hakkında bişey yazmama gerek yok doğrusunu yazmışsın zaten . asıl takıldığım nokta ise f-22 nin manevra kabiliyetinin f-16 kadar iyi olmaması demişsin. şuanda dünyanın en iyi avcı uçakları olarak f-22 eurofighter typhoon gösteriliyor. f-22 hem hız hem manevra hemde atış gücü olarak f-16 lardan 2 kat üstün durumdadır. zaten f-22 ler in kitlenme mesafeleri f-16 larınkinden daha yüksek bir mesafedir ki bu demek oluyor ki f-16 ile daha düşmana zarar verebilecek kadar yaklaşmadan adam senin üzerine füzesini göndermiş olacaktır. f-35 çıkana kadar dünyanın en iyi savaş uçakları f-22 ve eurofighterdir. ayrıca f-16 lar dünyanın en iyi avcı uçağı ise NEDEN amerika f-18 ve f-22 kullanmakta sana sorulması gereken bir soru. şunu belirteyim ki bu savaş halinde türkiye hava kuvvetlerini kullanamaz elimizde olanlar yeterli değildir . hava kuvvetleri kaybedilmişse savaşta çok büyük bir avantaj kaybedilmiştir . patriot konusuna gelince amerikadan patriot alınmıştır hatta onun haberini okumuştum bulunca atarım buraya . sana hak verdiğim konu ise kara savaşında onların hiç birşey yapamayacağıdır ırakta tanklara tuzak kurmuşlar yere çukur açmışlar m1a2 amerikanın süper tankı içine düşmüş :D . düşün hallerini. nyese devam ediyim doğru diorsun amerikanın tüm saldırı üniteleri çöl iklimine göre tasarlanmıştır onun için arazi şartları bi hayli zor gelecektir ama şunuda düşünmek lazım biz bunları düşünüyorsak adamlarda düşünür tabiki o adamda tankını bu bölgenin çoğrafyasına göre modifiye edecektir. ayrıca şuanda dünyanın en iyi tankı (bu konuda itiraz etmeyin discoveryde belgeselini bile izledim) olan leopard a2 tankı Tsk nın envanterinde mevcuttur . leopard m1a2 nin eline verir yani. kısaca tr hava ve deniz kuvvetlerinden faydalanamaz ama karada ümüklerini sıkarız diyerek lafımı bitiriyorum . ve şunları ekliyorum tayyibin abdullahın amerikanın allah belasını versin

hocam bak simdi, B serisi bombardıman serisidir. F serisi fighter yani avcı serisidir. B ile F karsılastırılamaz. B'ler diger ucaklara degil kara mevzilerine saldırmak icindir seninde bildigin gibi. birseyler biliyorsun ama bilgilerinin bir kısmı yanlıs. F-22 ler F-16 kadar muhimmat tasıyamaz. bunun sebebi tasarımıdır. bu ucagın uretim amacı radardaki goruntunun kucuk olmasıdır yani yakalanma sansını azaltmak bir nevi hayalet avcı yaratmaktır. bu nedenle bu ucak F-16 kadar atıs gucune ve yakıt deposuna sahip degildir. yine aynı sekilde tasarımı bu ucagın F-16 kadar keskin manevralar yapmasına olanak saglamaz. neden abd F-16 kullanmıyor sorusunun cevabı cok basit. F-16 lar donanma ucagı degildir. bu ucaklar dikine kalkıs yapamazlar ve ucak gemilerinde kullanılamazlar. kara uslerinde abd F-16 kullanmaktadır. Red-Flag tatbikatına da abd F-16 ucaklarıyla katılmıstır. Türkiyede patriot falan yoktur. senin okudugun taa ırak savasının basladıgı sene NATO bunyesinde hollandanın olası bir saldırıya karsı bize yolladıgı 2 patriottur. birsey okuyacaksan savunma sanayii mustesarlıgı web sitesinden bakabilirsin. Türkiyede suanda yuksek irtifa savunma sistemi yok. 4 batarya icin ihale acıldı ve bu ihalede abd patriot da mevcut. ancak alınacak olan ya HQ-9 FT2000 modeli çin uretimi olacak yada Arrow modeli israil uretimi. hala TR hava kuvvetlerini kullanamaz diyorsun. bilgisizligine veriyorum bunuda. sana onceki postumdada soyledim. TR dunya uzerindeki en buyuk avcı filosuna sahip 3. ulkedir. bunların 216 tanesi en iyi avcı olan F-16 block 30-40-50 modelidir. hicbir ulkenin pilotu türk pilotlar kadar basarılı degildir. en yakın ornek red-flag 2007 tatbikatıdır. kırmızı ve mavi takım olarak ayrılıp it dalası tatbikatı yapıldıktan sonra türkiyenin ustun basarı gostermesinden sonra Türkiye "en tehlikeli" unvanını almıstır. simdi sana abd-tr arasında olacak bir hava savasının sonucunu ve nasıl olacagını sayfalarca yazamam ancak kısa ve oz sonuc Türkiyenin galip ayrılmasıdır. ama birde su F-22 kilitlenme konusunada acıklık getirelim. ucaklar oyle kitlen yolla vur mantıgı ile calısmazlar. oyle olsaydı 2 filo birbirini gordumu fuzeleri yollar havada saglam 1tane ucak kalmazdı. senin dedigin ancak rakip ucak dumduz ucuyorsa gerceklesir. pilotların yaptıkları manevralar yuzunden fuzeler kilitlenemez. burada iş pilota duser. pilot rakibini kovalar ve yakalarsa kilitlendigi anda fuzeyi yollar iste it dalası dedigimizde budur. kilitlenme menzilinin bir onemi yok. karaya donersek oyle modifiye falan olmaz. elindeki butun envanteri modifiye edersen daha savasa girmeden harcadıgın paranın haddi hesabı olmaz. biz bunu dusunuyorsak adamlarda dusunur dogru, bu yuzdende bize kimse saldıramaz, dusundukleri icin. 

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    Bu ülkeye hiç kimse tek başına saldıracak kadar salak olamaz.5-10 tane devlet birleşerek belki tekrar deneyebilirler.Örnek:haçlı savaşları , 1.dunya savaşı.Bu amerika ancak içimizdeki hainleri kullanarak bizi rahatsız edebilir.İç karışıklıklara hazır olmanızı tafsiye ederim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hydrazined
    hydrazined's avatar
    Erkek

eger askeri bir operasyon yapılırsa. zararlı cıkacagımızı soylemek aptalca olur. ama biz bu operasyon sonrası siyaseti kaldıramassak o zaman cuvallarız. cunku ekonomye baglı nedenlerden dolayı kısmen abd etkisi altındayız.

ama mehmedim herhangi bi askeri operasyonda bizi sasırtmayacaktır

İki Mavide Bir Hayat
Toplam Hit: 11864 Toplam Mesaj: 59