Oled Mi Qled Mi? En İyi F/P Televizyon Nedir?
-
65 inc oled samsung aldim yaklasik 100k ya memnunum.
https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-qe-65s85f-65inc-163-cm-4k-uhd-smart-oled-tv-uydu-alicili.html
-
hocam şuan 4k qled mini led tv ler 55-75 bin arasında samsung lg tlc markalarında satılıyor.
OLED tv ler fiyat performans kategorisine girmez. En iyi görüntü kalitesi en iyi teknoloji ama pahalı olur. Oled tv lerin ucuzu varsa da almayın zaten ..
QLED tv ler piyasa standartı oldu gibi zaten.. Bu teknolojiyi bir kaç şirket ayrı ayrı mühendislikle patentledi. o yüzden ismi farklı olabilir. LG - SAMSUNG - TLC bu teknoloji de iyidir.
Bir de QLED MİNİLED teknolojisi var. panel de ki piksel ledleri çok küçük üretiliyor ve birbirinden bağımsız hareket edebiliyor. Mesela Karanlık bir mağara sahnesinde tek bir mum yanıyorsa mumun ışığını daha canlı aydınlaramadığı karanlık yerlerde pikseller yanmayarak daha karanlık görüntü oluşturabiliyor. Özetle siyahlar bir OLED kadar olmasa da ona yakın bir karanlık sunabiliyor. Geri kalan özelliklere hangi markayı tercih edeceksen özelliklerinden bakabilirsin. bazı markalar %95 renk doğruluğu sunarken bazıları %98 sunabiliyor.
Televizyonda ki yapay zeka iyileştirmelerini ben hala beğenmiyorum. Örneğin bende samsung qled miniled tv var. 60 bin liraya almıştım. Ses kalitesi harika. eğer orjinal görüntü 4K ise ve dolby destekliyorsa çok keyifli ve kaliteli izleme sunuyor. Ama dandik tv kanalları 1080 yayınları dandik 1080 netflix yayınını izlerken yapay zeka desteğini açarsam görüntü sıçıyor. hatta atlamalar oluyor. yapay zeka görüntüyü iyileştiriyor ama bir sonraki kare öncekiyle tıpatıp aynı olmayınca sıçıyor. ben tüm yapay zeka desteğini kapattım.
Sana tavsiyem ben tv kanallarını izlicem. arada maç izlerim. bazende netflix takılırım diyosan boşuna 50-100 bin bantlarına çıkma. tv desteklese bile yayın desteklemeyince bi manası kalmıyor.
Ben apple tv alırım ya da android box alırım ( orjinal 4k çıkış verebilen ) ne bileyim harici bir cihaz alırım ( 10-15 bin lira ) bu cihazı tv ye bağlarım. her şeyi bu cihazla izlerim diyosan o zaman bu tv lerin panel kaliteleri özellikleri önem kazanıyor. Sadece netfix 4k paketini almak için bu paralar bu tv lere verilmez.
TV nin gücünü besleyecek harici yayın verebilen tv box kullanacaksan tamam en iyi tv yi alın.