Öleyazmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek

    http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=42505&Sayfa=2#374442 entrysinden esinlenerekten...

    gidiyosun boğaz köprüsünde.. ayağın kayıveriyo. düşüyosun denize. tam düşmek üzeresin..! gözünü açıyosun, rüyaymış. düşmene saniye kala uyanıyosun.

    bu olaya bikaç farklı açıdan bakmak icap eder. 

    1- beyin bunu gerçek sandığından ötürü uyanılmıştır.

    2- beyin bunu kurgulamıştır, düşünce hikaye bitecektir.. haliyle çok saçma olacaktır.. uyan en iyisi demiştir..

    3- rüyada olanları bazen neredeyse aynı etkiyle hissedersiniz. düştüğünüzde hissebileceğiniz acıyı beyniniz veremeyeğinden uyanıyorsunuz?

    4- belki bunu hiç tecrübe etmediniz... 

    beyin bunu gerçek sansa.. rüya beyni yanıltmış demektir.. mantıksız.. bana göre tabi. 2.. onu kurgulayan beyin, buna da bi kılıf uydururdu.. uyanmak mı gerekiyo yani, değiştirirsin olur biter.. 3... bunu açalım

    beyin vermek istediği etkiyi şu şekillerde verebilir

    - varolan bir his üzerine kurgu yaratır (sikine sinek konan adamın seviştiğini sanması)

    - kurguladığı şeyin üzerine his verir ve etki alırsınız (seviştiğini görenlerin orgazm olması)

    - kurguladığı şeyin üzerine etki verir, hissedersiniz. (dövüştüğünü görenler ayağını bi yere vurur.. yine uyanmadıysa, ayağının acısını dövüştüğü adamdan gelen bir tekme şeklinde alır)

    4... tecrübe edilmeyen hisler ryada görülebilir mi? görenler bunu gerçek hisleriyle mi alırlar yoksa hayal ettikleri gibi mi?

    "yere çakılmadan önce uyanırsınız" gibi bir kanıya varılamaz. beyin en siktirboktan bir rüyaya bile süper bir sistem uydurmuştur. rüyasında yere çakıldığını gören mutlaka vardır. hatta ölen bile vardır. çünkü beyin her neticede bunun bir rüya olduğu gerçeğini saklı tutar. ha uyandığınızda rüya mı gerçek mi şaşalaması sadece uyku sersemliği


    on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek
    ben kendi cenazemi kaldırdım :|

    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    belkide olumu aciklayamadigi icin beyin uyanmaya zormuyordur.
    cunku zevk almayi daha once tadmistir, aci cekmeyi tadmistir. bazen yedigimiz birseyin bile tadini almaktayiz ruyada ama ruya ölümü tanimlayamadigi icin uyanmaya zorluyordur.

    bazen insanlar oldugunu tabuta kondugunu, mezara girdigini falanda goruyor ruyalarinda ama oldugu zaman biryere carptiktan sonra veya bir kazadan sonra olum seklinde degilde (anlatilan ruyalardan duydugum kadar) direk olmus oluyor.

    belki de carpmanin siddetiyle verecegi aciyi hic yasamadigi icin bu aciyi bilmiyorum veremeyecegime uyandiririm daha iyi diyordur tahminimce.

     

    bazen soyle oluyor bana. salonda uyurken televizyon aciksa televizyondaki konuya gore birseyler yasadigim oluyor. ornegin cok iyi hatirliyorum haberler acikti sanirim spiker "gazze seridi bomba" diyor bi an savasin ortasinda oldugumu hatirliyorum, sonra baska bir memleket olay soyluyor orda oldugumu hatirliyorum uyandigimda haberler devam ediyordu ve ruyamda gorduklerimin bununla iliskisi oldugunu anliyorum

    bi arkadasin anlattigi essek sakasi vardi. arkadas uyurken diger arkadas bunun elini cakmakla yakiyor. bana anlattigi "ormanin icinde ormanla beraber yaniyordum" diyordu.

    senin sinek olayinda oldugu gibi cogu zaman dis etkenler ruyayi etkiliyor.

    bunlari yazarken hala duserken ya uyanamazsak ne olur diye aklima geliyor. 


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    Ölüm hakkında underzero'ya katılıyorum. Rüyamda telefonumu çaldırıyordum. Çalan adamın peşinden bir süre koştum. Ama sonra bunun bir rüya olduğu aklıma geldi. Uyanınca telefonumun yanımda olacağı aklıma geldi. Kovalamaktan vazgeçtim. Başka şeyler görmeye devam.

    Yani ölüm ve cinsellik hariç rüyalarımı kontrol edebiliyorum. Başkalarını bilemem...


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

    BartheZ olay aslında çok basit ancak teknik olaylar içerdiğinden dolayı kafalar karışıyor.

     Sorularınızın cevabını kendiniz bulabilirsiniz.

    Nasıl mı?

            Şu rüya denen karam gerçek olmayan olaylar bütünü bunu bileceksin öncelikle. Senin hayal gücünün dışa vurulmuş hali.  O yüsden bu gece yattığında son cümlelerin şunlar olsun "rüyamı ben kontrol edeceğim".

    Sen başına gelmeyen fakat gördüğün bir intihar vakası sonucu şu hissi yaşarsın. yukarıdan atladığın andaki adrenalin artışı kalp sıkışması ve yere çakıldığında asfaltın sana vereceği tepki sonucu yaşamayacağın(real hayat için). sen bunları düşünerek rüyanda bi intihar durumu olursa aynı duyguları yaşarsın ölüm duygusu vs vs. Ama atlamana 2 sn kala rappermcs foruma şunları yazmıştı diye düşünebilmeyi başarırsan emin ol bir tüy gibi ineceksin aşağıya.

     

    Bi de şu dış etkenler durumu var bu durum da tamamen beynimizin oyunu ki vücut da emirleri beyinden aldığı için etkiye tepki vermesi en normali. Sen önce beyninde bitir herşeyi hiç bişiy olmas bende çok düşündüm acaba rüyamda öldüğümde ölürmüyüm diye ve bi gün kendimi öyle bi bıraktım ki boşluğa yere çarpmama bir karış kla çevremde bi kalabalık toplandı ve bana kahkahalarla gülmeye başladı durdum doğruldum bi tanesine neden gülüosun dediğimde öleceğini sanıyordun demi dedi.

    bakın işte ufak bi rüya örneği de verdim o günlerde bu konuyu kafaya öyle takmışım ki beynim bile dalga geçiyor benimle :D

    Ama o günden sonra her rüya gördüğümü hissettiğimde bu benimrüyam ve ben kontrol edebilirim dediğim anda o ortamdaki herşey benim kontrolüme girdi. He bunu yapmak zor bi iş çoğu zaman yapılamayabilio. ama size bir ipucu vereyim rüyada olduğunu hissettiğin anda hemen gerçek hayattaki bir olayı düşün mesela benim bu yazıları yazdığımmı bir arkadaşınla oynadığıız bir oyunu ne biliiim o gün okulda hocanın seni azarladığını vs vs ve rüyanı sen kontrol etmeye başlıyorsun GTA sanandreas gibi bişiy oluyor :D

     

     


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exploit
    exploit's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2005
    Erkek
    rappermcs dorucu =).

    aynı şeyler..

    gerçeği düşündüğün an sen yönetiyosun Rüyanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek

    doğuştan itibaren kör olanlar rüya görürlermi görüyorlarsa ne gibi şeyler görüyorlar rüyalarında renkler varmı ağaçlar insanlar ne şekilde görünüyor ?

    birde aklıma takıldı doğuştan kör sağır ve dilsi olan insanlar nasıl düşünüyorlar içlerindeki ses nasıl onları yönlendiriyor


    Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek
    birde daha önce den tatmadığımız hisleri rüyada tadabiliyoruz örneğim ben bulu çağına girdiğimi rüyamda anladım ve ilk rüyamda seviştiğim kadına boşaldım . daha sonra bu rüyadan bir iki hafta sonra ilk ilişkimi bir kadınla yaşadım ve rüyamdaki hisle zevkle aynısıydı yani daha önceden tatmadığım bir duyguyu rüyamda tatmıştım sonucda reel olan ile aynısıydı

    Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kahraman
    Kahraman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek
    beyin rüyada oldugun farkındadır .. defaLarca ucurumdan atlamısımdır nasıl olsa gercek hayatta degiLim diye ama hep yere cakılmadan uyanmısımdır.. :D

    Bir tek gece vardır insanın hayatında. Ömür boyu sürer nöbeti... Bu da öyleydi. İyi ol... Sağ ol.. Uzak ol... Ama bir daha görme beni!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek
    rüyamda asla ölmedim, ve şimdiye kadar nedendir bilmem hep savaşlı rüyalar görürüm. 2 tür olur rüyalarım halflife tarzı yaratıkların bulundugu, yüzüklerin efendisindeki gibi deli savaşlar, 1. tür rüyada sadece aşırı terli uyanırım ve rüyanın sonu gelir, ya kurtarmaya çalıştıgım arkadaşlarım ölür yada kurtarırım her neyse ama yaralanırım ölmem, 2. tür de ise tam bir savaş söz konusu ama 2. türde ölceğim an uyanırım, onun dışında hiç bir olay olmaz. ama artık böyle ruyalar göremiyorum, bunun sebebinin şu oldugunu düşünüyorum, 1. tür bi rüya görürken, yaratıgın biri arkadaşı fena yaraladı, oda bana "beni almadan gitmeyin" dedi, zaten bırakmaya niyetim yoktu derken yaratıgın biri geldi, rahatlıkla bizi zikebilecek bi pozisyonda yan i, ve ben dedimki "bunların hepsi benim rüyam" ve rüya orda bitti, bu olaydan sonra bir daha rüya gördüğümü hatırlamıyorum, ama annem yatarken arada bi konuştugumu söylüyo, buda hala rüya gördüğüm ama benim aklımda kalmadıgının göstergesi.

    HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    segos
    segos's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2007
    Erkek
    hmmmmm bilemiyorum

    ahmet karatoprak
Toplam Hit: 3456 Toplam Mesaj: 14