folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ölmekte Olan Bir Zen Rahibi

Ölmekte Olan Bir Zen Rahibi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek
    Bir Zen rahibi ölmek üzereydi. Çok yaşlıydı, tam doksan yaşında.

Birden gözlerini açıp “Ayakkabılarım nerede?” diye sordu.

Öğrencisi atılmış: “Nereye gidiyorsunuz? Çıldırdınız mı? Ölmek üzeresiniz, doktor hiçbir umut kalmadığını söyledi; sadece birkaç dakikanız kaldı.”

Rahip yanıtlamış: “O yüzden ayakkabılarımı istiyorum: Mezarlığa gitmek istiyorum çünkü hiçbir yere götürülmek istemem. Kendim yürüyerek gideceğim ve ölümü orada karşılayacağım.

İnsanların beni taşımasını istemiyorum. Beni bilirsin... Şu ana kadar kimseye yük olmadım. dört kişinin beni mezarlığa taşıması çok çirkin bir şey olur. Hayır.”

Mezarlığa yürüdü. Bununla da kalmadı, kendi mezarını kazdı, içine uzandı ve öldü. Bilinmeyeni kabullenen ne büyük bir cesaret, tek başına gidip öteyi sevinçle karşılayan bir cesaret! O zaman ölüm dönüştürülür; o zaman ölüm, ölüm olmaktan çıkar.

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

kanıtsız hikaye masaldır.

Ayrıca çok şekersin :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek
    Zen rahibide amma artizmiş amk :/

all this pain is an illusion...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek
    Spacheata bunu yazdı:
    -----------------------------

kanıtsız hikaye masaldır.

-----------------------------
    Zen öykülerinden bir kaçı ile sizi eğlenceli hoş okunan ve öğretici hayat derslerine davet ediyorum.

"Adamın biri dağ başında bir kaplanın karşısına düşmüş. Bahtsız adam kaçacak yeri kalmayınca çaresiz uçurumdan aşağı inmeye başlamış bir sarmaşıkla. Sonra bir bakmış, aşağıda başka bir kaplan da onun inmesini bekliyor. Aşağıda bir kaplan yukarıda diğeri, üstüne üstlük bir fare sarmaşığı kemirmeye başlamış. Ansızın sağında bir çilek görmüş. Hemen ağzına atıp yemiş.
    Tadı o kadar güzel gelmiş ki."

İşte Zen hayatı her an bu dikkatle, uyanıklıkla derin bir tatla yaşamayı öğretir.

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    İmamlarda yapar aslında, yıkanma olayı felan olduğu için üşeniyorlar =)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

saçmalık . . . reel değeri yok ...   

madem zensin bari koan sorda bi işe yarasın. gerçekte yaşanmamaış masallar anlatma. yoksa şimdi bizimkilerde şöyle hikayeler anlatacak.

şimdi efendim bi adam çok günahkarmış.. sonra biri daha  varmış günahkar cehenneme doğru giderken bunlar. biri diğerine demiş ki nasılsa cehenneme gidiyoz. sen bana günahlarını ver kurtul ben senin yerine de yanarım  ...   velekin allahuteala bu olayda dolayı ikisinide cennete göndermiş.. zaten allahuteala bizi cennete göndermek için bahane arar durur...   yoksa tanrı sadist değildir.. sadece önünde secde etmediğiniz ve iltifat edip onu övmediğiniz  için size ateşle haddinizi bildirir..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

zen usta madem zensin sana bi koan sorayım..

şimdi mevlana bir gün talebesine şaplak atar ve sorar.söyle bakalım bu şap sesi senden mi çıktı ? benim elimden mi?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek
    güzelmiş hocam

Abra Kadabra
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    çilek olayı baya hoşuma gitti

Konumu silenlere inat kürdüm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiLGeN
    BiLGeN's avatar
    Erkek

hmm onlarda gömülüomuş demek ve onlarda dört kişimi taşıomuş hmmmf

90 yaşında hemde genç osman dediğin bir küçük uşak 

Hoşgörü
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

la kendi tarihinizden veya dininizden okuyun daha güzel hikayeler var, yok zen rahibiymiş falan da filen :)

yakınında varken uzaklarda arama.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
Toplam Hit: 4194 Toplam Mesaj: 40