Ölmekte Olan Bir Zen Rahibi
-
Bir Zen rahibi ölmek üzereydi. Çok yaşlıydı, tam doksan yaşında.
Birden gözlerini açıp “Ayakkabılarım nerede?” diye sordu.
Öğrencisi atılmış: “Nereye gidiyorsunuz? Çıldırdınız mı? Ölmek üzeresiniz, doktor hiçbir umut kalmadığını söyledi; sadece birkaç dakikanız kaldı.”
Rahip yanıtlamış: “O yüzden ayakkabılarımı istiyorum: Mezarlığa gitmek istiyorum çünkü hiçbir yere götürülmek istemem. Kendim yürüyerek gideceğim ve ölümü orada karşılayacağım.
İnsanların beni taşımasını istemiyorum. Beni bilirsin... Şu ana kadar kimseye yük olmadım. dört kişinin beni mezarlığa taşıması çok çirkin bir şey olur. Hayır.”
Mezarlığa yürüdü. Bununla da kalmadı, kendi mezarını kazdı, içine uzandı ve öldü. Bilinmeyeni kabullenen ne büyük bir cesaret, tek başına gidip öteyi sevinçle karşılayan bir cesaret! O zaman ölüm dönüştürülür; o zaman ölüm, ölüm olmaktan çıkar. -
kanıtsız hikaye masaldır.
-
Zen rahibide amma artizmiş amk :/
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------kanıtsız hikaye masaldır.
-----------------------------
Zen öykülerinden bir kaçı ile sizi eğlenceli hoş okunan ve öğretici hayat derslerine davet ediyorum.
"Adamın biri dağ başında bir kaplanın karşısına düşmüş. Bahtsız adam kaçacak yeri kalmayınca çaresiz uçurumdan aşağı inmeye başlamış bir sarmaşıkla. Sonra bir bakmış, aşağıda başka bir kaplan da onun inmesini bekliyor. Aşağıda bir kaplan yukarıda diğeri, üstüne üstlük bir fare sarmaşığı kemirmeye başlamış. Ansızın sağında bir çilek görmüş. Hemen ağzına atıp yemiş.
Tadı o kadar güzel gelmiş ki."
İşte Zen hayatı her an bu dikkatle, uyanıklıkla derin bir tatla yaşamayı öğretir.
-
İmamlarda yapar aslında, yıkanma olayı felan olduğu için üşeniyorlar =)
-
saçmalık . . . reel değeri yok ...
madem zensin bari koan sorda bi işe yarasın. gerçekte yaşanmamaış masallar anlatma. yoksa şimdi bizimkilerde şöyle hikayeler anlatacak.
şimdi efendim bi adam çok günahkarmış.. sonra biri daha varmış günahkar cehenneme doğru giderken bunlar. biri diğerine demiş ki nasılsa cehenneme gidiyoz. sen bana günahlarını ver kurtul ben senin yerine de yanarım ... velekin allahuteala bu olayda dolayı ikisinide cennete göndermiş.. zaten allahuteala bizi cennete göndermek için bahane arar durur... yoksa tanrı sadist değildir.. sadece önünde secde etmediğiniz ve iltifat edip onu övmediğiniz için size ateşle haddinizi bildirir..
-
zen usta madem zensin sana bi koan sorayım..
şimdi mevlana bir gün talebesine şaplak atar ve sorar.söyle bakalım bu şap sesi senden mi çıktı ? benim elimden mi?
-
güzelmiş hocam
-
çilek olayı baya hoşuma gitti
-
hmm onlarda gömülüomuş demek ve onlarda dört kişimi taşıomuş hmmmf
90 yaşında hemde genç osman dediğin bir küçük uşak
-
la kendi tarihinizden veya dininizden okuyun daha güzel hikayeler var, yok zen rahibiymiş falan da filen :)
yakınında varken uzaklarda arama.