Ölüme Susayan Davulcu
-
Dina_Kaki bunu yazdı:
-----------------------------wert bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------tarihi komik filmeri bilimisin mesela arog onlara komik yapan neden günümüz olaylarını içine katmaktır
sen yıllar önce mantıksız bir yöntrm bulmuşlar diyorsun bu günümüze göre mantıksız olduğu doğrudur fakat ozamanı göz önüne aldığında hiçte mantıksız değildir
eski olayları incelerken bugünün zihniyetini bırakacaksın bilmem anlatabildim mi
buda bir zamandan sonra adet haline gelmiştir ve günümüze kadar sürmüştür
bu ve buna benzer şeyler bir araya geldiği zaman kültür dediğimi olguyu meydana getirir :S
----------------------------Hocam biz 1600 lerde yaşamıyoruz ki şu an. Bende senle aynı şeyi söylüyorum. Geçmiş için çok mantıklı bi uygulama olablir.Ama şu an takvim 2009 u gösteriyor.
"Eskiyen düşünceler yerini yeni düşüncelere bırakmalıdır" Bunda korkucak hiç bişi yok bence.
-----------------------------Değişimlerden Korkmamalıyız diyorsun.
Örneğin Sanayide Makineleşme Dönemi Başladığında Pek Çok İnsan İşsiz Kalmıştı eylemler Yapmıştılar, Ama Günümüze Şekil Veren Makineleşme Olmuştur. Değişimler Yeni Dönemi ve Yeni Yaşam Şartlanmalarını Getirir.
-
ben sahurlarda su içip yatıyorum uykuya dalınca davulcular başlıyo lar diyorum 3 davulcu aynı anda sanırsınız deprem oluyo :)
ama Sonuç olarak Buda unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizden ramazan davulsuz olmazzz adam tek sana çalmıyo çıkıyo dolaşa dolaşa çalıyo zamanı sana denk geliyordur hoş görülü olmak lazım
Hey gidi Hey Atalarımızdan bize kalan değerleri böyle yontlaştırıyorlar işte eskiden süt çocuğu tabiri vardı şimdi alayı çikolata çocuğu olmuş :)
Emirim herzman arkandayım bilirsin ;)
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------Hocam biz 1600 lerde yaşamıyoruz ki şu an. Bende senle aynı şeyi söylüyorum. Geçmiş için çok mantıklı bi uygulama olablir.Ama şu an takvim 2009 u gösteriyor.
"Eskiyen düşünceler yerini yeni düşüncelere bırakmalıdır" Bunda korkucak hiç bişi yok bence.
-----------------------------bende seni anlıyorum ama bu bizim kültürmüzün bir parçası olmuş yani bizi biz yapan değerlerden biri olmuş
teknoloji var diye kültürümüzdenmi vaz geçelim o "vay be abi japonlar yapmış" dediğin adamlar teknolojide çok ileri gördüğün adamlar kültürlerinden vazmı geçiyorlar ? aksine onlar bizden daha çok bağlılar kültürlerine
yeni düşüncelere bırakıyor ayrıyetten bırakmasa şu lafı neden bukadar çok duyuyoruz "ahhh nerede o eski ramazanlar" dedenden ninenden hiç duymadınmı bunları birşeyler değişmiş değilmi zannettiğin gibi sabit fikirli değiliz günümüze göre hareket edebiliyoruz ve kültürümüzede sahip çıkıyoruz ki bunlarda olması gerekenler değilmidir :s
-----------------------------Hocam son postum.
Davul çalmakla bence kültür olmaz.
İnsanlar "ah eski ramazanlar" derken o dönemde aile bireylerinini hep beraber olmasını yad ediyorlar.
Şöyle düşün Dünyanın her hangi bi ülkesinde bi adam belirli bi ayda sokağa çıkıp saksafon çalıyor deseler gülüp geçersin dimi?
Geçmişten bize kalan herşey mükkemmel değil ki hocam.Sonuçta yaşadığımız dewir aynı değil.
Neyse kal sağlıcakla.
Edit: Afrikada yaşayan eski kabilelere bakın. Kulaklarına ,dudaklarına teller geçiriyor resmen birbirirne işkence ediyorlar. Buda onların kültürü.Sürmesinde bi fayda var mı? Sence ordaki insalar neden bunu sorguyamıyor?Cevabı basit hocam bazı uygulamalar bize Din gibi dayatılıyorda ondan.
-
Dina_Kaki bunu yazdı:
-----------------------------EmiRReiS bunu yazdı:
Ne biçim insanlarsınız, oldu bir de ana avrat toplu küfür konferansları da düzenleyin davulcuya. Ramazanları ramazan yapan o insanı yerinden hoplatan ramazan davullardır. Ev araba alamları yanından hızlı bir araba geçince de çalıyor onun adamla ilişkisi yok. Beğenmiyorsan ondan sorumlu belediyede birisi vardır gider şikayet edersin. Bunun için konu açılıp yok tokmağı sokacam yok sunu yapacam ayıptır adam ekmek parası kazanırken uyuyan kimse kalmasın diye yırtınıyor besbelli sende gelip adamın arkasından neler söylüyorsun. Böyle sıkıntınız varsa, orucu da tutmayın aşşağı da inip dövün, hatta münevver gibi kafasını kesin...
-----------------------------Ne alakası war kardeşim davul çalmadan tutulan orucun sevabı yok mu yani?
Yıllar öncesinen insanlar mantıksız bi uygulama bulmuş diye bunu bugun hala dewam ettirmenin ne anlamı war.
Bazı şeyleri insanlar hiç sorgulamıyor bile. Olaya tek taraflı bakmayın. Ben oruç tutuyorum ama tutmayan biri olsaydım ,ya da sen olasydın davulu ne kadar mantııklı bi uygulama bulurdun. Taş devrinde yaşamıyoruz ki ya adam gecenin bi yarısı sokağı yararak geçsin.
-----------------------------hatırlatırım yıllar önce çalar saat ve benzeri aletler olmadığı için en mantıklı yol olarak davul çalmayı düşünmüşler ama simdiki davulcular gibi araba alrmları eşliğinde kafa mikecek gibi değilde kulağa hoş gelecek şekilde yapmışlar bu yüzden gelenek haline gelmiş
-
bizim burada davulcu yasak, böyle böyle öldürüyorlar adetleri, bırak çalsın
-
Kedidir o kedi
-
Emirreis'in yorumunu kaale mi alıyorsunuz.o'da güzel.
-
davulcuya rüşvet ver :) sizin evin önünden geçmez.. :)
-
nocturnal_mortum bunu yazdı:
Sıcak yüzünden pencere,balkon açık uyuyoruz.Bizimkilerin adetidir.2,3 gibi sahur yiyip yatılır.Ama gel görki dallama davulcu ramazan başladığından beridir sahurun bitmesine yarım saat kala bangır bangır çalarak geçiyor.Çalmada öyle böyle bir çalma değil.Kitapsız sanki metallicayla stadyum konseri veriyor.Geçerken bide bütün ev,işyeri,araba alarmlarınıda çaldırıyor.bir kaç kez kendisine bağıran oldu ama adam hiç iplemiyor.Sağır olabilir.her gece her gece ömür törpüsümüsün ulan davulcu.ramazandı,sahurdu dinlemiycem alıcam tokmağı sokucam bi yerine.
-----------------------------Ya adamım ne ayaksın ya.. Bi konuda ahiret e inanmadığını yazmıştın şimdide oruç tutuyorum diosun.. Biz orucu ahiret icin tutarıs inanmıyan biri neden tutsunki.. Ayrıca adamın işi o. Sen diyetisyen diyet verdi die onu bi yerine sokamassın .! işini iyi yapan var kotu yapan var.
-
Hepiniz tutturmuşsunuz bi mantıktır peki madem öyle düğünlerde sandığın üstüne oturup damatdan para almanın mantığı nedir ? Kimse demiyorki örf adetlerimiz var davulda ramazanın senbolu oruç tutsanda tutmasanda katlanacaksın nasıl namaz kılmayan müslüman olmayan ezan sesine katlanıyorsa sende ona katlanacaksın! Ayrıca bu sayede kaç kişi ramazan ayında rızkını çıkarıyor bide öyle düşünün hep tek pencereden bakıyosunuz.