Olusturdugumuz VM'lerde Farkli External Ipler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Kasım/2020
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    simdi ucuz yollu bir VPS 2.99 euro (1 ay ücretsiz  kullanim da veriyorlar). O yüzden herkes icin bir server olusturmak daha mantikli geldi.

    Cünkü diger türlü bir dedicated server almak lazim ve IP basina 2 euro veriyorsun. O sekil muhtemelen daha pahali olur, en iyisi herkesin kendi bir VPS'inin olmasi. 

    Suan azure ile free tier bir windows makine olusturdum. 1GB, 1Cpu is görür mü arkadas deneyecek. Eger olursa, onunla bir kac makine olusturabiliriz de

    cpu, ram, disk tahsisi olursa 2 euro hiç para değil(OVH'in özel artısı bu, normalde tek IP için aylık 1 euroya yakın para ödenirken ovh tek seferlik 2 euro alıyor çünkü IP havuzları geniş)

    tabi cihazdaki cpu ram disk tahsisi hesaplarına girersek vps mantıklı olabilir de, ama herkes tek bünyede kalsın dersek mantıklısı dedicated+ip

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    telekom bunu yazdı

    Makinayı Soyoustart'tan alıp, ip için tek seferlik 1 Euro gibi bir ücret ödedikten sonra 16 ip'ye kadar alim yapabilirsin. Ip ücreti sunucu fiyatıni karşılıyor gibi oluyor. :)

    Euro ucmadigi zamanlarda sanallastirmayi proxmox ile yapıp ugrasmisligim olmuştu. Daha fazla ip lazım olacaksa ovh'ye bakabilirsin.

    bu biraz masrafli oluyor hocam. Linux tecrübem pek yok, windows alsam ekstra 22 euro veriyorum aylik.. Benim kullandigim firmada ise bedava, kendim hallediyorum windows olayini. Bana free trial veriyorlar 90 günlük, onu professional versiyona ceviriyorum. Ayrica istedigin ISO'yu yükleme izni de var.

    Proxmox'u kurduktan sonra iso havuzuna Windows iso'sunu atarsan o şekilde de kurulum yapabilirsin, ek ücret odemene gerek yok. Sadece proxmox üzerine Windows kurulumu için sisteme bir driver atman gerekiyor (yoksa Windows kurulum aşamasında diski görmüyordu). Ilgili dosya Debian'in sitesinde vardı. Linux tecrubenin iyi olmasına gerek yok, kolay bir süreç.


    vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 2945 Toplam Mesaj: 13
vpn vpn proxy vm external ip dedicated server