Onaylanmış Tüketici Hakem Heyeti Kararına Red ? Teleservice
-
akenaton bunu yazdı
hocam işin peşini bırakma hakem kararı olduktan sonra illaki alırsın.. yarın ulaşmaya çalış yine başlarından savarlarsa hakem heyetine git olayı anlat onlar kendileri dava açıyolar bildiğim kadarıyla..
dediğim gibi hocam zaten iş artık inada bindi , heyet dava açmasada ben elimden geleni yapıcam
-
mataramasuko bunu yazdı
tuketici mahkemelerinin belli bir miktarin altindaki uyusmazliklar hakkindaki verdikleri kararlar ilam niteligindedir ve ilamli icraya gidebilir. bi avukata ver karari icraya koysun hem avukat da iki ucyuz tl kazansin
şimdi hocam küçük il-ilçelerde 1000küsür liranın altında - büyük illerde 2000küsür liranın altında önce tüketici hakem heyetine gidiyorsun.benim cihaz 800tl olduğundan heyete gidip heyet kararı aldım.
bu durumda bu dediğin geçerli mi ? ve dediğinden ne kadar eminsin?
-
akenaton bunu yazdı
hocam işin peşini bırakma hakem kararı olduktan sonra illaki alırsın.. yarın ulaşmaya çalış yine başlarından savarlarsa hakem heyetine git olayı anlat onlar kendileri dava açıyolar bildiğim kadarıyla..
ya hocam heyet niye kendi dava acsin ya :) arkadas zaten karari almis artik yapacagi is icraya koymak karari ya da gitsin desin odemezsen icraya koyacam diye
-
mataramasuko bunu yazdıakenaton bunu yazdı
ya hocam heyet niye kendi dava acsin ya :) arkadas zaten karari almis artik yapacagi is icraya koymak karari ya da gitsin desin odemezsen icraya koyacam diye
şimdi hocam, kanunen karşı tarafın 15gün içinde itiraz etme hakkı var (tüketici mahkemesine başvuru hakkı bu sanırım ? )
karşı taraf sadece 'red edildi' diyor. yani bu icra olayından emin miyiz? Karar çıkalı 1 ay , karşı tarafa ulaşalı 15-20 gün oldu
-
piradomim bunu yazdımataramasuko bunu yazdı
bu durumda bu dediğin geçerli mi ? ve dediğinden ne kadar eminsin?
evet gecerli ve evet eminim. icra isiyle ugrasan bi avukata vekalet de verebilirsin veya kararda karsi taraf kimse artik karari icraya koyacam dersen seve seve oderler
-
mataramasuko bunu yazdı
evet gecerli ve evet eminim. icra isiyle ugrasan bi avukata vekalet de verebilirsin veya kararda karsi taraf kimse artik karari icraya koyacam dersen seve seve oderler bilgi için çok teşekkür ederim hocam , yarın görüşürken bunuda dile getireceğim .
benim anlamadığım , hadi karşı taraf kararı kabul etmeyip tüketici mahkemesine gitmek istiyor ,
ürün 6 kez garantiye gitmiş ve 6sındada kullanıcı hatası denmeden tamir görmüş.kendilerini savunabilicek bişileri var mı ? ?
1. gidişde anakart-batarya değişti
2. gidişde anakart değişti
3. gidişde batarya değişti
4. gidişde ekran (dokunmatik gitmişti) ve dış kasa değişti
5. gidiş kasa değişiminde bozulan yan tuşları ve kilit açma tuşunu değiştirdiler
6. gidişde ekranda titreme vardı
-
mataramasuko bunu yazdıakenaton bunu yazdı
benzer bi olay benim de başıma gelmişti.. heyetteki adam kararı verdi git bunu göster paranı al eğer vermezlerse bişey söyleme buraya gel demişti.. ulan o mağazadan içeri bi girişim vardı bi kasılmalar bi artistlikler :D
-
akenaton bunu yazdıbenzer bi olay benim de başıma gelmişti.. heyetteki adam kararı verdi git bunu göster paranı al eğer vermezlerse bişey söyleme buraya gel demişti.. ulan o mağazadan içeri bi girişim vardı bi kasılmalar bi artistlikler :D
:)) seninkler iyiymiş :)
ben diyorum şimdi ne yapayım süreç nasıl işleyecek, amca ağzının içinden içinden "bizden çıktı gerisi sizin aranızda"
ya arkadaş ,ya konusmayı bilmiyor. Yada ihale üzerlerinde kalmasından korktukları için soruna adam akıllı cevap vermiyorlar.
diyorumki cihaz bu süre içersinde oradamı kalsın alim mi ? gene anlaşılmaz şekilde "all bizim için farketmez" ,la kararı etkiler mi diyom hala daha "sen bilirsin" Bakınlığın bi numarası var 170 bişili numaradan aradım dedim böle böle , alma dedilerdi..
edit: Tüketici Hakları ve Şikayetleri hakkında bilgi almak için ALO 175 Tüketici Hattını arayabilirsiniz.
piradomim tarafından 12/Ara/13 02:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Tüketici hakem heyetinin kararına illa eyvallah diyecek diye bir kaide yok yani
adam diyor istersen git mahkemeye açıklama kısaca bu demekki güvendiği bir şeyler var hakem heyetinin verdiği kararı mahkemede kaybedenlerde var bilirkişi raporuyla
-
Tüketici hakem heyetine itiraz mahkemeye vererek yapılıyor 15 gün içinde tüketici mahkemesine basvuracak yada verecek paranı benim bildiğim bu